Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kertes házban élőknek nincs...

Kertes házban élőknek nincs joga a csendhez? Nem kellene valamilyen törvény a kutyatartás és az ezzel járó kutyaugatás (zajártalom) szabályozására? Külföldön van erre valamilyen törvény? Másokat nem zavar a kutyaugatás?

Figyelt kérdés
Kertes házban élek, de az utcában a kutyaugatás egyre elviselhetetlenebb, nemcsak a szomszédos, de a távolabbra ugató kutyák ugatása is nagyon zavaró, főleg éjszaka pedig szigeteltek az ablakok. Lényegében folyamatos zajártalom van, alig van csend a környéken. A belvárosban egy bérházban szerintem kevesebb a zajártalom, de még a panel lakótelepek is nyugisabbak. Azt is megfigyeltem, hogy ezek a tulajok azzal elintézettnek tekintik a kutyatartást, hogy van kert, és sétáltatni sose viszik a kutyájukat. Van szomszéd aki két kutyát is tart, hogy non stop ugatás legyen. Próbáltuk már jelezni a szomszédoknak, hogy ez így nem jó, de nyilván egyből támadásnak vették, emiatt szólni sincs értelme. Miért nincs erre valamilyen törvényi szabályozás?

márc. 30. 12:01
1 2 3 4
 21/34 Csenge020601 válasza:
40%
Nagyon durva, hogy itt egyesek mennyire leminősítik a falusiakat. Nem minden falusi bánik rosszul a kutyájával, igenis foglalkoznak velük. De elnézést, szerintem a foglalkozás nem feltétlen a napi órákig tartó játékot/sétát jelenti, és nem is ettől függ sok esetben, hogy ugatnak. Falun élek születésem óta és sosem zavart a kutyaugatás, pedig majdnem minden háznál van. A kutya ugat ha valaki elmegy a járdán a kapu előtt, mert védi az ő és családja portáját. Lehet, hogy ugat, ha macskát vagy másik kutyát lát. Nálunk a faluban nincs olyan kutya aki csak úgy, unalmában csahol egész nap, hanem általában oka van. A faluhoz ez hozzá tartozik, ugyanúgy, mint hajnalban a kakaskukorékolás, a kert végében a szarvasbőgés és a rókavonyítás, vagy a traktor hangja világosban bármikor.
márc. 30. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/34 anonim ***** válasza:
72%
Örülj neki, hogy csak kutya ugat! A szomszéd tuc-tucc zenéje sokkal idegesítőbb!
márc. 30. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/34 anonim ***** válasza:
74%

"ezek a tulajok azzal elintézettnek tekintik a kutyatartást, hogy van kert, és sétáltatni sose viszik a kutyájukat"

Na EZ... annyira igaz szerintem. A mi környékünkön 2 kutya szokott állandóan ordítani, mindkettő szerencsétlen csak ki van cseszve a kertbe, napi 1x elé van lökve valami élelem, és kész, ennyi a kutyatartás.

Érdekes mód a többi kutya elvan egész csöndben, őket viszik sétálni, foglalkoznak velük.

Ideje lenne engedélyhez tartani a kutyatartást (meg bármilyen állattartást) szvsz, mert ez nem normális.

Én szeretem a kutyákat, és igen, teljesen normálisnak tartom hogy ugatnak ha úgy van. De az nem normális mikor idegileg ki van készülve nyomorult, és a 24 órából 25-öt ugatással tölt. Ez senkinek nem jó.

(A szomszédom aki így tartja a kutyáját, ő hallássérült, így nyilván őt nem zavarja.)

márc. 30. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/34 anonim ***** válasza:
84%

Panelban lakunk.Ne hidd,hogy jobb :D


Minden áthallatszik. Szembe szomszédunk egy pszichopata örült. Szilveszterkor fel 10kor kicsit hangosabb volt a zene és ránk törte az ajtót,mert hogy a gyereke aludna...Persze október óta a gyerek is bekattant 19:30tól 21:00 ig ugrál,rohangál és üvöltözik. Mikor anyum átment szólni,hogy MINDEN ESTE ez van. Akkor hát mit csináljanak a gyerekkel?

Talán estére valami nyugisabb elfoglaltságot kéne keríteni a gyereknek. Előttük 3 kisgyerekkel laktak itt, és észre sem vettük. Kulturált szülők,kulturált gyerekek. Olyan jó szomszédaink sosem voltak. Ezek a mostaniak borzasztóak.

Anyum az ajtónk előtt a lépcsőházban(amúgy legfelső szinten lakunk) újságpapíron ültette át a növényeit. Képesek voltak beszólni,hogy miért itt kell?? Mondja majd össze fog takarítani.


Egy szomszéd se szólt még be,mert itt volt átültetve a növény és föld volt az újságpapíron.


Az alattuk lakót kiosztotta,hogy írjon messengeren ha kimennek az erkélyükre cigizni,hogy bezárhassa az ablakot.. Persze majd hajnal 2 kor várjon az alattuk lakó,hogy most kimehet e cigizni a saját erkélyére? :D Vicc.


Alattunk lakónak a lánya minden este 11 kor ért haza és magassarkúban járkált így az felhallatszott. Ha pasival tért haza akkor szexeltek eléggé hangosan,valószínűleg a szobám alatt van az övé. Szerencsére már rég kiköltözött külföldre. Most szóltunk volna,hogy ne magassarkút vegyél fel,és ne szexelj hangosan a pasiddal? :D


Igazából akárhová mész elkell fogadni a zajokat.


Ha nem bírsz semmit elviselni akkor el kell költözni olyan helyre ahol nincsenek szomszédok.


Nagyszülőknek kertes háza van ,medencével. Minden nyáron hétvégén felmegyünk napozni,fürdeni,de a szomszéd gyerek feszt visított. A szomszéd kutyája feszt ugatott.

Kész, elfogadtuk.


Nem egy lakatlan szigeten lakunk. Sajnos ahol emberek,állatok élnek ott zaj van ennyi.


Vagy elfogadod vagy idegeskedhetsz. Úgy sem tudsz tenni ellene semmit.


Örülj,hogy nem egy roma család lakik a szomszédban,még vissza sírnád a kutyák ugatását :D

márc. 30. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/34 anonim ***** válasza:
72%

21

Detto, Csenge. A városiak nagy része szerint minden vidéki paraszt és az udvar része a kutya. Nem értem miért pontoztak le,egyetértek veled.

márc. 30. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/34 anonim ***** válasza:
82%

Franciaországban a kutyaugatás, kakas kukorékolás stb törvény szerint a nemzeti örökség része, ha zavar, így jártál...


Ausztriában meg kinéznek, ha az udvaron van felügyelet nélkül a kutyád, ott a házban kell tartani, napi többször sétáltatni és ugatni sem nagyon ugathat. Ezt első kézből tudom, de talán a németeknél is hasonló.

Spanyolban meg még rosszabb is talán a kutyatartási kultúra, mint nálunk.

márc. 30. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/34 anonim ***** válasza:
40%

26

Azért érdekes lenne az 50 kilós akitámat bent tartani,pláne azért mert már 20 fokban melege van. Szilveszterkor beengedjük mert fél,de akkor is kínlódik a melegtől. Imád mozogni,rohangálni,bent annyira szeret lenni,míg szétnéz.

márc. 30. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/34 A kérdező kommentje:
Jó sok válasz jött, néhányra reagálnék is. Először is nem az volt a kérdés, hogy roma család, gyerek sikítás, fingó panelszomszéd, alkesz bérházi hülye, flexelés vagy favágás ellen hogyan kellene fellépni. Azzal hogy a kutyaugatás helyet példálóztok más zavaró dolgokkal egyrészt nem az adott kérdésre válaszoltok, másrészt másfajta zavaró dolgokat se kell eltűrni. Nem arról van szó, hogy ne fogadnám el a zajokat, normális mértékben egyáltalán nem zavar, vagy legalábbis nem annyira, hogy szóvá tegyem, itt is flexel mindig valahol valaki, van aki fát vág, van aki füvet nyír, vannak gyerekek is akik visítoznak, egyik se zavart sose. Alapjában a kutyaugatás se zavar ha nem túlzott mértékű. Nekem is volt kutyám, de estére mindig bezártuk a helyére, hogy éjszaka még véletlenül se ugasson. Nem falun lakok, hanem Debrecen kertvárosi területén, ez még csak külvárosnak se tekinthető, hanem kertes házas terület, itt a kutyát jellemzően nem házőrzésre használják. Nem most költöztem ide, tehát nem arról van szó, hogy valahol megszoktam a csendet és most ez egy új dolog lenne. Egyre többen tartanak kutyát és emiatt egyre nagyobb a zaj amit okoznak egy olyan környéken, ahol egyébként nyugisan lehetne élni, mert nem a belváros, vagy nem egy autópálya mellett van, de a non-stop kutyaugatástól már ott tartok, hogy csak füldugóval tudok aludni. Én is megfigyeltem azt, hogy ha egy kutyával foglalkoznak, elviszik sétálni, társként kezelik, akkor az nem ugat úgy és annyit. Van az utcában olyan kutya amelyik napközben egész nap, folyamatosan vakog, amíg haza nem érnek a gazdái, de nem annyira zavaró mert nem hangos, meg olyan is amelyik hajnali 2-kor elkezd ugatni minden ok nélkül és nem hagyja abba reggelig. Aztán van a szomszéd két kutyája, iszonyat hangosak, ráadásul ha elmegy egy autó már azért üvöltenek, a gazdáik még soha az életben nem vitték ki a kerítésen túlra egyiküket se, szerintem ez már állatkínzás is, lényegében a kapu előtti pár négyzetméteren rostokolnak szerencsétlen kutyák és ami mozog megugatják kínjukban. Szerintem lehetne kitalálni hatékony törvényeket a kutyatartás szabályozására. Először is maximum 1 kutyát engednék tartani minden háztartásban. Aztán a szomszéd beleegyezésére kötelezném a kutyatartókat: ne az legyen már, hogy valaki rendet bont és az elszenvedő fél kerüljön hátrányba amikor ezt szóvá meri tenni. Ki lehetne találni egy olyan szabályozást is, ami megköveteli a kutya egészséges tartását például legyen megfelelő mozgástere, legyen rendes fekhelye, ne zavarja a szomszédokat. A közterületesek nyugodtan foglalkozhatnának ezzel az üggyel is, ne csak a belvárosban grasszáljanak tétlenül.
márc. 30. 19:55
 29/34 anonim ***** válasza:
40%

27-nek:

26 vagyok, nem mondtam, hogy tartsd bent a kutyádat, csak tényeket írtam le. Egyébként németeknél biztos és talán az osztrákoknál is vizsgához kötnék a kutyád tartását(van egy lista, a veszélyesnek ítélt fajtákról, az akita benne van), utcán csak 3 ponton rögzített szájkosárban és rövid pórázon sétáltathatnád.

márc. 30. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/34 anonim válasza:
77%
Húsz évvel ezelőtt csalái házban laktam falun, és egy "kiváló wesennel " megáldott német juhász kutyám volt, amely ellen kétszer, fizikai erőhatásokat is be kellett vennem, hogy eldöntsük, ki a falkavezér. Hozzám költözése után néha éjjel ugatott a szomszéd kutyákkal. Ilyenkor kiléptem, akár télen is,és poló boxer kombóban az udvarba, és csönd kiáltás mellett egy kancsó vizet zúdítottam felé. Hamar megtanulta a csönd parancs jelentését. Későbbiekben, ha csak sziszegtem a csöndet, akkor már tudta, hogy mit szeretnék.
márc. 30. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!