Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tényleg indokolt felnőtt...

Tényleg indokolt felnőtt kutyát is évente oltatni kombinált oltással is, vagy csak anyagi érdekből mondják az állatorvosok?

Figyelt kérdés
Csak mert a gyerekkori oltássorozatot sem kell felnőttként évente ismételnünk…akkor a kutyának miért kell?

tegnapelőtt 14:24
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Nekünk mindig mondja a doki h elég két évente a kombi, a veszettség pedig évente, de én azért kérem, mert járok menhelyre is, néha viszem őket magammal és elég sokat vagyunk idegen kutyák között is.
tegnapelőtt 14:45
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk a szomszédban sok az elhanyagolt , beteg döglődő macska és a kutyám rendszeresen elkapott tőlük valami fosós-hányós betegséget. Amióta évente beadatom neki a kombit, azóta rendben van. Szerintem nem árt, ha megkapja a tiéd is. Ha pedig az évente 10 ezret sokallod erre, akkor nem való neked kutya.
tegnapelőtt 14:51
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekkori oltások nagy része nem ad örökös védelmet, de mivel gyerekkorban nagyobb a kockázat, ezért oltanak olyankor. Felnőttkorban aztán újra fel lehet venni az ismétlő oltásokat, de az jogi dolgok miatt már opcionális.
tegnapelőtt 15:14
 4/9 A kérdező kommentje:

Két kutyám van, az plusz 20 ezer, és nyilván az egyéb költségeiken felül. Mert ugye néha van random bajuk is, amivel hopp 40 ezer elmegy állatorvosra, vagy csináltatok nekik útlevelet, veszek játékot, táp + főtt kaja havonta 40 ezer stb. Jól keresek, de szeretek ésszel költekezni, amire nem indokolt pénzt kiadni, arra nem fogok.

A válaszok alapján úgy látom, párévente indokolt, így be fogom most nekik adatni. Köszi a válaszokat.

tegnapelőtt 16:03
 5/9 anonim ***** válasza:
63%

Nem tudtad, hogy a kutyádra/kutyáidra költeni kell tervezetten és alkalmanként is? "Jól keresek, de 40 ezer az sok...."

Veréb vagy.

tegnapelőtt 16:07
 6/9 A kérdező kommentje:
40 ezer csak a kaja, ember. Aztán nexgard spectra, játékok, állatorvos, kutyakozmetikus havonta stb, számold ki. Nyilván belefér a kiadásaimba, különben nem vállaltam volna be őket, de mint írtam, ész nélkül nem költekezek. Pont ezért lettem tehetős..😀
tegnapelőtt 16:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom szakmailag megindokolni, de a mi orvosunk családi barát, nem kér pénzt az oltásokért, de minden évben beadja a kombi oltást is. Valami oka biztosan van, mert anyagi érdeke nem fűződik hozzá.
tegnap 06:02
 8/9 anonim ***** válasza:
70%
Akkor nézd végig hogy a kombinált oltásban mik vannak, és azt is, hogy azoknak a betegségeknek a kezelése mennyibe kerül, mondjuk egy parvós, vagy leptós kutya.
tegnap 13:17
 9/9 A kérdező kommentje:

Tekintve, hogy két kutyával is végigcsináltam már ezeket az oltássorozatokat, pontosan tisztában vagyok ezekkel a betegségekkel, de a kérdés nem ez volt…

tegnap 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Szigetközi állatgyógyászati központban mennyibe kerül a kombinált+veszettség elleni oltás?

Megközelítőlegesen érdekelne, mert úgy hallottam, az új gazdikat, akik eddig nem oda jártak, szeretik lehúzni. Valakinek valami tapasztalat esetleg?

Lehet abból probléma, hogy a kutyámnak az állatorvos egy fecskendővel adta be a veszettség elleni és a kombinált oltást?

Felszívta egy fecskendővel mind a kettőt, és egyszerre adta be. Nem lehet gond az esetlegesen különböző segédanyagok vagy valami más miatt?

SOS az állatorvosom szerint felesleges a kombinált oltás, mondván az csupán vitamininjekció!?

Menhelyről befogadtunk egy kutyust és amikor elvittük az állatorvoshoz megkérdezte akarunk e más oltást a veszettségin kívül? Mondtuk, hogy a kombinált védőoltást szeretnénk neki. Mondja: beadhatom, de az csak vitamininjekció ám. Előbb utóbb kiürül. Azért beadattuk,...

Mennyibe kerül felétek a veszettség+kombinált oltás kutyának?

tudom hogy mindenhol más, csak a mi dokink árait szeretném viszonyítani

Kombinált oltás és ivartalanítás egyszerre?

Kistestű kan kutya. Ha megterheli, akkor természetesen várok az egyikkel. :) Köszönöm

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!