Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya számára nagyon bevált...

Kutya számára nagyon bevált az Adtab bolha és kullancs tabletta, de már nagyon nehezen adható be neki. Másfajta, jobb ízű tabletta?

Figyelt kérdés

Korábban simán bekapta a tablettát egészben és szétrágta mint egy jutalomfalatot.

Már jó ideje csak úgy tudom neki beadni az Adtab tablettát, hogy kb. 0,5kg hús ételhez kell összetörve hozzákevernem, de még így is érzi az ízét és csak unszolásra eszi meg a kaját.

Valami más tabletta ami szintén jó hatású de jobb ízű, illetve bevált?

Mindenképp a tablettánál maradok, kérlek ne is ajánljatok spot-ont, vagy más varázsszereket, mert felesleges.

tegnap 15:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Frontpro.
tegnap 16:48
 2/7 anonim ***** válasza:
Nálunk csak 2 kutya eszi meg simán a tablettát. A maradék háromnak negyedelve lenyomom a torkán mert semmibe sem hajlandóak megenni 🤷‍♀️
tegnap 17:40
 3/7 anonim ***** válasza:
belerakhatod májkrémbe is, attól tuti nem szagolják ki és nem érzik az ízén, ha nagy a kutya termete akkor egy teljes májkrémbe bele és 1-2 harapással meg is eszi, kis termetűnél már nehezebb
tegnap 18:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Beteszed a szajaba, osszezarod, megvarod amig lenyeli. Nem kell itt bohockodni, vannak kotelezo dolgok es pont. Gyogyszert beszedni pont az, csak ezt a kutya nem erti. De semmi baja nem lesz attol, ha igy adod be.
tegnap 19:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Nexgard Spectta, Simparica Trio vagy Bravecto+Afilaria oltás
tegnap 21:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Kocka sajtba nyomva egybe lenyeli.
tegnap 22:03
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is lenyomom a torkán (ami persze effektíve nem történik meg, csak így hívják), a gyakorlatban ez azt jelenti hogy az egyik kezeddel kinyitod a száját, a másikkal pedig beteszed a nyelvére a gyógyszert és amennyire tudod, eltolod az ujjaddal a torka felé, a nyelve tövéhez. A kis bukkanót érzed, a mögé kell betolni. Onnantól beindul a nyelési reflex, és azonnal lecsúszik. Ha kiköpi, akkor nem toltad be eléggé. Nyilván arra vigyázni kell, hogy nehogy túl nagy darabot tegyél be neki, mert megfullad. Egy átlagos jutalomfalat mérete jó referencia.

Egy ideig tördeltem neki, meg én is mindenféle trükkökhöz folyamodtam, hogy be tudjam adni neki a gyógyszert. De még úgy se sikerült mindig, képes volt néha napokig nem enni, vagy rizsszemenként átválogatni a kajáját, ha megneszelte, hogy bármit csináltam vele. Volt egy tavasz, amikor szerintem kb. 40 ezer forintnyi Bravecto-t kiköpdösött, mire végül be tudtam adni neki. Aztán egyszer kellett csinálni egy 2 hónapos, izületerősítő kúrát, és egyik reggel, amikor ötödik hete álltam a konyhában és porítottam neki kalapáccsal a pirulákat, a kutya segge meg már közben akkora volt mint a ház a sok májkrémtől, akkor úgy lettem vele hogy a lóf@sznak is van vége, és onnantól kezdve a fent leírt módon kapta és kapja a mai napig.

tegnap 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Mit használtok kullancs ellen?

Spot on, nyakörv vagy tabletta? Milyen márka?

A Nexgard tabletta rendszeresen adva valóban megvédi a kutyát a kullancsok által terjesztett fertőzésektől?

Elmentünk kirándulni a németjuhászommal és rengeteg kullancsot hoztunk haza, ő a szőrén, én a ruhámon. Befúródva egyet se találtam, de nagyon sűrű a szőre, félek hogy még lehet benne. Nexgard tablettát kap folyamatosan, az valóban megvédi a babéziától? Utólag még valamivel érdemes lekezelnem?

FrontPro tabletta vagy Front Line Tri Act rácsepegtető oldat kutyának?

FrontPro-t használjuk, ismerjük. De most a Tri Actra rátaláltam, amely plusz egy dologra, szúnyog és légy ellen is jó. Nem tudom, hogy maradjunk-e a beváltnál vagy váltsunk, ami eggyel jobb.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!