Van valakinek valamilyen ötlete, hogyan lehetne leszoktatni a vonyításról egy bernipásztort, a lent felsorolt körülmények mellett?
Vett a szomszédunk 2 éve egy berni pásztort. Amíg kicsi volt még nem volt "gondom" vele. De amióta felnőtt és megtestesedett a nap 24 órájából 20-at vonyítással 4-et ugatással tölt. Mivel nagytestű, jó mély a hangja amitől még elviselhetetlenebb. Én rengeteget dolgozom, legtöbbször itthon és főleg szellemi munkát, de aludni egyre kevesebbett tudok. Már relaxációs gyakorlatokat végzek hogy elviseljem.
Két "probléma" van:
1. A kutya egy tündér minden vonyítástól függetlenül, és - nem akarom bántani -. Ha átnyúlok a kerítésen hogy megsimogassam majd szétesik az örömtől. Gondolom innen ered a vonyítása hogy nem foglalkoznak vele.
2. A kutya gazdája halálos beteg. Ránézésre hónapjai vannak szegénynek.. (családja és gyerekei vannak) Nem akarok átmenni hozzájuk, se balhézni, se okoskodni a kuyta miatt van elég bajuk szegényeknek.
Kicsit rosszul is érzem magam, hogy nekem meg ilyen "potom" problémáim vannak, de akkor se tudok rendesen aludni már egy éve. És ez meglátszik a munkámon is..

válasza:

válasza:Szia! Nekem is bernim van, de soha nem vonyított, szerintem is az elhanyagoltságtól lehet, hogyha beteg a gazdája. Megkérdezhetnéd, hogy elviheted-e napi fél órára sétálni. Akkor annyi ingert kapna, hogy elfelejtene vonyítani, vagy ha erre nincs időd,akkor valami játékot vegyél neki.
A második kutya megoldás azért nem oké, mert ha szegény gazda beteg, akkor 2 kutya marad árva.
A játék meg se fordult a fejemben. Veszek majd valamit amin elrágódhat.
Sajna sétálni nem tudom elvinni. Nem akarok kontaktálni a szomszéddal.
Lespriccelni pedig, nem tudom, túl messze van ahhoz.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Csak akkor csinálja, ha belemerül vkivel a játékba vagy éppen látja, hogy az illetőnek is szimpi.. de akkor sem szeretném, ha ez így maradna!
Az, hogy verjem meg, nem működik, folytatja tovább.
Július közepén örökbe fogadtunk egy német juhász kutyát,aki eléggé rossz körülmények között élt.( Egész életében 1m-es láncra volt kötve,nem törődtek vele,folyamatosan valószínűleg egy seprűvel verhették,mert amikor valaki mutat neki egy seprűt,nagyon lapít,fél,és a...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!