Hogyan szoktassam le a Foxterrieremet a tyúk/csirke vadászatról?
3 kutyám van 2 Puli és egy Foxterrier. A Foxim eddig soha nem bántotta a csirkéket, de egyszer valahol beszökött és szét tépte ráadásul nem sokkal az után hogy evett. A tyúkokat soha sem bántotta. Minden nap este viszont a baromfik helyén vannak. Az egyik tyúkom este nem ült be. Arra megyek ki hogy nagy szivítozás és a Foxi harapdálja a tyúkot. Szeretncsére csak a combjából szedett ki egy darabot és semmi komoly. Már próbáltam magam is fegyelmezni, vittem kutya iskolába(elég jó helyre) és nem használtak semmi! Mit tegyek? Ja és a kutya az én jelenlétemben nem bántja őket csak akkor ha nem vagyok ott ha ott vagyok akkor csak nyalaotja a szája szélét és mereven bámulja a tyúkot/csirkét. Csak normális válaszokat kérek.
A válaszokat előre is köszönöm!

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:a foxterrier vadászkutya. Az ösztöne hajtja.
Zárd el a csirkéket

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Kb. mennyi idős korában? Tojni a tyúk mikor kezd el?
Nem farhátat, hanem egész hátat... és egy csomó lábat... Kell aggódnom miattuk? :( Másrészt nemsokára indultunk volna nagyobb sétára (kb. 4-5 órásra), akkor most ezt is halasszam, vagy elég ha 2 órát kivárok?
Ma egy csirkét nyírt ki. Ez a volt a 3. A tyúk/csirkét akkor hoztunk elősször mikor a kutya 4 éves volt. A felnőtt tyúkot nem bántja csal a japán tyúkot illetve a csirkét. Ha ott vagyok nem csak akkor ha a csirke kijön és a kutya akkor érsze veszi és kinyírja. De mikor...
Mit jelent az, hogy megkotlik? Kezdő csirketartó vagyok.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!