Hogyan kezdjem el fogyiztatni a kutyáim? Túl súlyosak.
Figyelt kérdés
Van 4 kutyám 1 Német juhász, 1 Tacskó-Foxterrier keverék és 2 Puli. A 2 pulin egy kicsit túl súlyos. Ma nézte őket a doki. Egészségesek de ez az egy baj van velük. A mostani 3-4 hétben nem mozogtam velük annyit amennyit kelet volna mert sok volt isiben a tanulni való. Csak hétvégén mozogtam velük rendszeresen. A doki azt mondta hogy fogyniuk kell. De ezt én is be látom. A nagy testű puli keverékem átlag súlya 20-25 kg de most 31 kg a 4 hónapos fajtatiszta plimé pedig 10 kg vagyis szürgősen fogyniuk kell. Hogyan kezdjem el velük hogy ne terheljem meg őket ahanem folyamatos fogyasszam le őket?
Menj el velük kocogni :) garantáltan bevált egy nagyon túlsúlyos tacskónál ismerőséké volt nem terhelték meg vele de muszáj volt fogynia így kocogtak vele mindig többet és lefogyott :)
2011. okt. 12. 20:31
2/12 anonim válasza:
A megoldás végtelenül egyszerű, nem adsz nekik annyit enni.
2011. okt. 12. 20:32
3/12 anonim válasza:
Kevesebb enni adsz nekik, de vigyázz fokozatosan egyre kevesebbet mert gondok adódhatnak. Játsz sokat velük és amikor ráérsz kocogj...
2011. okt. 12. 20:42
4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Bár a kaja csökkentése nem tudom mennyire jó mert egyszer már k próbáltam úgy hogy folyamatos csökkentettem az adagot de akkor kinyizni akartak mindig.
2011. okt. 12. 20:45
5/12 A kérdező kommentje:
De a kocogást el kezdjük minden képpen.
2011. okt. 12. 20:45
6/12 anonim válasza:
Mindig vidd őket sétálni, és csökkentsd a napi kaja adagjukat, de csak úgy, hogy napról napra egyre kevesebbet adsz nekik! :) Ja, és játssz velük, a lényeg hogy mozogjanak, és kevesebb kaját kapjanak! De ezeket is csak mértékkel!
2011. okt. 12. 20:46
7/12 anonim válasza:
ha kunyizik, nem kell adni neki, soha, nem csak ha fogyasztani akarod. a jollakott kutyák is szoktak kunyizni, de ez ösztönös h általában zabálnak amig van elöttük valami, meg kunyiznak is. mozogj velük sokat, az én kutyám amikor hozzámkerült is kövér volt, imádta a labdázást, azzal fogyasztottam :) meg persze sok séta. a felnött kutyáknak meg nem tudom hogy adsz enni, este elég neki, napi 1x, de ha heti 1 napot kihagysz felnött állatnál az sem lehet baj, ha meg kunyizik le kell sz.rni :) van aki amugy is kihagy 1 napot a kajáltatásnál, ártani nem árt (a kicsinek nem tudom mennyi idös, neki ugy adj ahogy a tápra van irva) és a lényeg hogy ne legyen egész nap elötte, ha pedig befejezte a kajázást és hagyott még, tedd el másnapra a maradékot :)
2011. okt. 12. 20:54
8/12 A kérdező kommentje:
Én úgy szoktam hogy napi 2x kapnak de a kaja edagjuk el van osztva 2 részre. A kicsi 4 hónapos. Volt már hogy ki hagytunk nekik étkezést de az nagyon ritka. Havi 1x ha előforsl.
2011. okt. 12. 21:09
9/12 anonim válasza:
heti 1 napot hagyjatok ki, legalább amig le nem fogynak. este kapjanak 1x enni, a kicsinek 4 honaposan nem tudom hogy kell hivatalosan, neki sztem maradhat. csak a kaja ne legyen elöttük mindig, csak viz
2011. okt. 12. 21:31
10/12 anonim válasza:
Azért kunyiznak, mert gyorsan behabzsolják az ételt, és az agyukba még nem jut el az infó, hogy jóllaktak... Biztos te is észrevetted, hogy ha ugyanazt a mennyiségű ételt lassabban, jól megrágva eszed meg, hamarabb lesz telítettség-érzésed. Vagy ha befalod, de nem repetázol, kb. 10 perc után már nem bírnál többet enni. Náluk is csak ennyi a gond, jól vannak lakva, de még nem érzik, ezért kunyiznak (+amit még fentebb említettek). Ne aggódj, ha fokozatosan, kevesebbet kapnak enni, semmi bajuk nem lesz! A pulik, és a többi magyar fajta (pláne terelők) meg amúgy is kevesebb ételt kell, hogy kapjon, mint amennyire elméletileg egy olyan súlyú, méretű kutyának kell, mert úgy lettek szelektálva, hogy sokkal jobban hasznosítja a szervezetük a megevett élelmet.
Pár napja fáj a hasam, körbe, a derekam sajog, folyás nincs, néha pisi után kicsit égő érzés van. De nekem amúgy is végig fájdogál a hasam, az eredményei jók. Ötlet? 30 hetes kismama vagyok
ha nem crossoztam már egy ideje, akkor néha felmegy bennem az adrenalin és mozgok, a kezemmel ami kéznél van szorítom meg törni zúzni akarok, illetve igazából motorra ülnék, csak ha nem valósítható meg akkor ez van. Tudom, hogy más motorosoknál is van valami, de náluk is ilyen szinten?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!