Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tanítsam a kutyám?

Hogy tanítsam a kutyám?

Figyelt kérdés
2006. nov. 2. 23:03
 1/6 anonim ***** válasza:
99%

Ahhoz, hogy jól tudd nevelni a kutyád, meg kell értened, hogyan tanul. A kutyák világában a tanulás új viselkedésmódok kipróbálásából, és azok következményeinek és eredményeinek megfigyeléséből áll. Ha a viselkedést jutalmazás követi, akkor a kutya megismétli azt. Ha például a kutya ételt kér az asztalnál, és kap is néhány falatot, akkor máskor is megpróbálja ezt. Ha nem kap semmit, nem viselkedik így többet.

A hatékony nevelésnek ugyanezen elv alapján kell működni. Össze kell kapcsolnunk az elvárásainkat (mit csináljon a kutya), a motivációt (miért jó a kutyának, ha úgy viselkedik) és az időzítést (mikor jutalmazzunk).

2006. nov. 2. 23:09
 2/6 anonim ***** válasza:
94%
Ez igaz.
2007. jan. 13. 07:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Legegyszerűbb egy kutyaiskola alap engedelmességi képzésén részt venni. Ezenkívül szeretettel, türelemmel, és következetességgel - amit egyszer nem szabad, azt soha nem szabad!
2007. febr. 8. 15:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

szeretettel és szigorral de mindent a megfelelő időben

mert ha a kutya pl elcsen egy süteményt az asztalról és te nem vagy otthon már csak azt látod hogy ott van a földön az összetört tányér és a süti meg sehol te dühödbe

leüvöltöd róla a szőrt és egy kicsit elkalapálod a fejét ő nem fogja tudni hogy mi a bajod de ha épp rajta kapod és akkor dorgálod meg akkor tudni fogja hogy azt miért kapta

2007. febr. 10. 13:39
 5/6 anonim ***** válasza:
7%
Én az enyémet klikkerrel tanítom,és szépen fejlődik,de ha rossz,akkor kap egy kis pofont.Szerintem is szeretettel és szigorral kell nevelni,akkor könnyen tanul!De persze ehhez ismerd meg a kutyádat,pl. mi a kedvenc jutalma (teniszlabda,jutalomfalat stb.)!
2008. szept. 24. 16:14
 6/6 anonim válasza:
0%
Majd én segítek!Üdv: Babi néni
2010. jún. 11. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Hogy tanítsam meg a kutyám arra hogy ne ugráljon?

A kutyám mindig amikor jókedvű rámugrál és összekoszol.Hiába szidom le másnap mindig ez történik.Lehet hogy kicsi meg még kölyök de attól még nem kéne mindig ugrálnia :/

Nem akar feküdni a kutyám, hogy tanítsam meg neki?

Ülni tud már akármikor mondom kaja előtt leül ha nem mondom akkor is és addig nem megy oda a kajához amíg azt nem mondom hogy az övé. Sétánál már tanítgatom a behívásra, jutalomfalattal próbálkoztam de a fekszik nem akar összejönni hiába húzom az orra előtt picit...

Hogyan tanítsam be a kutyám?

Hogyan tanítsam be a kutyám hogy azt amit bedobnak a kerítésen nekik nem fogadják el????

Hogyan tanítsam a kutyám?

A kiskutyám egy folytában ugrál.Hogy tudnám leszoktatni?Múltkor még az öcsémet is fellökte.

Hogy tanítsam be a kutyám, hogy SOHA SENKITŐL NEM fogadhat el bármiféle ételt, ennivalót?

Láttam egy ÖV-s vidit, amiben a kutya olyan okos volt., hogy dobáltak neki kaját az orra elé, nagyon sokat, és sok félét, és egyiket se ette meg, ráadásul, még csak meg se szagolta, rá se nézett egyre sem, csak feküdt. Nagyon tetszett. Elhatároztam, hogy ezt megakarom...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!