Szeretnék venni egy beagle kutyát, illetve örökbe fogadni, nektek mi a véleményetek róla?
Hajjaj, nagy fába vágod a fejszédet! :) Nekünk egy befogadott beagle kutyabarátunk van, aki kb. 8-9 hónaposan került hozzánk az utcáról. Nagyon okos, mindent meg tudtam tanítani neki, csak egyet nem, hogy jöjjön vissza. Lakásba semmiképp nem való, csak ha rengeteg szabadidőd van. Az sokat segít, ha van másik kutyád is, mert ha elkezd unatkozni, szétrág mindent, vagy a kertben gödröket ás. A következetesség a legfontosabb a nevelésében. Mi négyen vagyunk a családban, de mindig csak rám hárul a nemes feladat, a séta, mert rám hallgat a legjobban, nyilván, mert tudja, nálam nincsen pardon. :) Pedig sokszor összecsókolgatnám olyan aranyos, de amit nem szabad, azt nem szabad. Mondjuk, ha van egy másik idősebb és szófogadó kutyus is, akkor könnyebb, és persze ha jó barátok is, mert akkor megy utána. Én úgy oldottam meg a hazajövetelt, hogy az idősebbre tettem a pórázt elfelé menet, s miután jól elfáradtak, leültem vagy megálltam, odajöttek, megsimogattam őket, hagytam elmenni, és így tovább, amikor meg tényleg haza akartam jönni, nyugodtan - mert a kis bitang megérzi, ha ideges vagy :) - rátettem a pórázt. Nekem sokat segített a tévében látott műsor, a Csodálatos kutyadoki. Tán még kapható a könyve, esetleg elolvashatnád.
Sok sikert és sok boldogságot, ha mégis mellette döntesz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!