Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mik azok az ételek ami sok...

Mik azok az ételek ami sok kalciumot tartalmaz?

Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne hogy mik azok az ételek amelyek sok kalciumot tartalmaznak és kutyáknak adható?! sajt,túró, esetleg tej kis mennyiségben? tojás (nyersen,főve)?
2014. szept. 30. 23:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
csont
2014. okt. 1. 01:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
A csont tartalmaz, így van, de nem túl egészséges sokat adni belőle. Leginkább a túró és a sajt, ami egészséges is számukra. Tej egyáltalán nem ajánlott. A tojást én főve szeretem adni, heti 1-2 mehet, túróból is kb. heti fél kg...
2014. okt. 1. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:

Ha túrót adsz neki előbb egy pici mennyiséget - mérettől függően - kb. egy jó teáskanállal (ha közepes, nagytestű), fő étkezésen kívűl adj neki, és figyeld meg, hogy nem-e hajtja meg a kutyát.


Nálunk sajnos a túró kilőve, mert érzékeny a kutya gyomra minden tejszármazékra.

2014. okt. 1. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
Csont, lehetőleg nyersen, ez számukra a legjobb. Tojáshéj, ezt összetörve porrá az ételbe is keverheted. Savanyított tejtermékek, úgy mint túró, joghurt, kefir. Tejtermékekkel eleinte óvatosan, egyszerre csak kis mennyiséget, ha nincs hozzászokva, mert okozhatnak emésztési problémákat (hasmenés, hányás). Kecsketej, ha tudsz szerezni szintén egészséges, viszont nagyon zsiradékdús, tehát hízlal (vemhes vagy szoptatós szukának szokták előszeretettel adni, de neki akkor az kell).
2014. okt. 1. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: a nyers csont semmiképp ne disznóé legyen, disznónak bármilyen alkatrésze csak alaposan átfőzve adható! (Ez kimaradt.)
2014. okt. 1. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
csirke fej nyersen mennyire jó? mert azt szokott kapni kb heti 3x.
2014. okt. 1. 15:09
 7/14 anonim ***** válasza:

Csirke fej az jó. A tejtermékekben a közhiedelemmel ellentétben túl sok kálcium nincs. Főleg a bolti "tejekben", amik igazából nem is nevezhetőek tejnek. Csak a kálcium miatt nem érdemes adni, főleg mert a laktóztartalma több problémát okoz, mint amennyit a kálciummal nyernénk.


A csontok fejlődéséhez azonban nemcsak kálcium kell, ugyanilyen fontos a magnézium, foszfor is. Ráadásul általában az szokott lenni a helyzet, hogy kálcium kerül is a szervezetbe elég, mert egyrészt azzal jobban foglalkozik a társadalom és az alap táplálkozással is kerül be elég, viszont a másik kettő anyag nincs kellő mennyiségben, ez nem kedvez a csontok fejlődésének.


Emberek részére:

Legtöbb kálcium a mákban van, akár 25-ször is annyi, mint a tejtermékekben!!!

Ezután a mindenféle magok következnek.

Ezután bizonyos leveles növények.

Csak ezután jönnek a tejtermékek, főleg a műtejek, lefölözött, vizezett tejek. Ezekben már csak körülbelül ugyanannyi kálcium van, mint bármi másban.

Ezek közül is a kemény sajtokban a legtöbb (mivel ezek gyakorlatilag sűrített tejek), ráadásul ezekben a laktóz is sokkal kevesebb, 1-2 évig érlelt sajtokban már gyakorlatilag nincs.

A lágysajtok (trappista), "tejek" semmit sem érnek, zsíros víz.

2014. okt. 2. 03:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

Ez egy értelmes írás a támában:

[link]

2014. okt. 2. 03:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:

Illetve itt egy német lista a főbb kálcium- és magnéziumforrásokról:



Calciumquellen[Bearbeiten]


Ungefähre Calciumgehalte in mg pro 100 g Lebensmittel (verzehrbarer Anteil):


* Samen

o Mohn: 2500 mg

o Hanfsamen: 144 bis 954 mg[30]

o Sesam: 800 mg

o Mandeln, Haselnüsse und Amarant: 200 bis 250 mg

o Paranüsse: 170 mg

o Gekochte Sojabohnen: 70 mg

o Hafermehl und Sonnenblumenkerne: 50 mg

* Milchprodukte

o Käse

+ Hartkäse: 1100 mg bis 1300 mg

+ Schnittkäse: 500 mg bis 1100 mg

+ Weichkäse: 300 mg bis 500 mg

o Milch, Joghurt und Kefir: 100 mg bis 150 mg

o Molke: 70 mg bis 100 mg

* Gemüse

o Brennnesseln: 360 mg

o Grünkohl, Petersilie: 200 mg bis 250 mg

o Brunnenkresse, Löwenzahn und Rucola: 150 mg bis 200 mg

o Chinakohl, Fenchel, Broccoli, Meerrettich: 100 mg bis 150 mg

o Bleichsellerie: 80 mg

o Rote Rüben: 20 mg

* Früchte

o Getrocknete Feigen: 250 mg

o Bananen: 8 mg

* Vollkornbrot: 50 mg

* Mineralwasser: 2 mg bis >500 mg [31]



Magnesium kommt als Verbindung in vielen Lebensmitteln vor, insbesondere in


* Vollkornprodukten (zum Beispiel Vollkornbrot, Reis, Cornflakes, Vollkornnudeln)

* Mineralwasser, insbesondere Heilwasser

* Leitungswasser ausreichender Wasserhärte

* Leber

* Geflügel

* Fisch

* Kürbiskernen, Sonnenblumenkernen

* Schokolade

* Nüssen

o Cashewnüssen

* Erdnüssen

* Kartoffeln

* Gemüse

o Blattspinat

o Kohlrabi

* Früchten

o Beerenobst

o Orangen

o Bananen

* Sesam

* Milch und Milchprodukten

* Haferflocken

* Zuckerrübensirup

2014. okt. 2. 03:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

Kedves 73-as!


Örömmel olvasok olyan írást ami egyértelmű, értelmes és a válaszoló nem csak "kivág" valamit, valahonnan, hanem tudja is mit ír:)

2014. okt. 2. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!