Milyen fajta kutyát válasszak? Szeretnék egy kiskutyát, két fajta között gondolkozom. Rottweiler vagy német juhász. Azt szeretném, hogy jó házörző legyen, idegeneket ne engedjen be és ne fogadjon el ételt idegentől.

válasza:

válasza:

válasza:Bármelyik jó lehet, de mivel munkakutyák, mindkettőnek szüksége van "munkára". Tehát kutyaiskola, alapengedelmesség, őrző-védő a minimum.
Rendszeresen le kell fárasztani aktív éveiben, és nem csak fizikailag, hanem agyilag is (feladatokkal, munkával).
Az, hogy ételt ne fogadjon el, azt is meg kell neki tanítani, nem könnyű.

válasza:

válasza:Köszönöm a válaszokat.
Öcsém fél a kutyáktól, korábban volt egy labrador kutyánk tőle is félt. Szerintetek ez gond lehet? nem szeretném, hogy a kutya bántsa.

válasza:ezzel az a baj, hogy a kutya megérzi, ha félnek tőle..
Szerintem akkor inkább ne ebből a 2 fajtából válassz, mert ezek viszonylag nagyra nőnek és egy kisgyereknek ijesztőek lehetnek. Nem tudom hány éves öcséd, de lehet ha úgymond kutyásítod (kijártok egy közeli menhelyre sétáltatni) akkor nem lesz gond (az általad választott fajtákkal sem) :)
Szerintem egy Dzsek russel terier jó lenne ( bocsi nem tudom hogy hogyan kell írni )
Kis testü kutya szeret jástzani viszont idegent nem enged be a házba . A testvéred meg egyen egy nagy levegőt és simogasson meg egy kutyát ( szelidet) és akkor már más szemmel fog rájuk tekinteni
Kapcsolódó kérdések:
Mivel régebben német juhász volt, Ő meg benne van a topban, gondolom a svájci juhász sem utolsó házörzésben, őrző-védői feladatokban... Vagy ez rossz következtetés? :)
Tervezem egy kutyus beszerszését viszont nagyon sok fajtát néztem ki (német juhász, shiba inu, husky stb...) kíváncsi vagyok a véleményetekre mert nem nagyon tudom eldönteni.
Jövőre kapok egy kiskutyát a szüleimtől. A fajtát én valaszthatom ki. A fenti 2 fajta között vacilálok, mindkettő nagyon megfogott. Első kutya lenne, fontos, hogy a házikedvencekkel kijöjjön, ez ezekre a fajtákra mennyire jellemző? Van egy 9 éves öcsém is. Kérlek...
Itt azt írják: Kérdés, hogy ez alatt kertvárost, vagy akár New York-ot értjük...Valamint azt is írják, hogy jó házőrzésre. Én nem szeretném őriztetni vele a házat, de mint "sport" lehet, hogy érdekelne.Még azt is írják, hogy a szuka magasabb... Ez érdekes,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!