Miért csinálja azt a kutya amit?
"Akkor kezdődtek az ilyen jellegű gondok mikor szakítottunk volt párommal és eljöttünk onnan"
Itt a kulcs. Én nem vagyok kutyaszakértő, de a kisgyerekek váláskor pont ugyanezt a tünetet produkálják. A gyerekhez sok beszélgetést és extra egymásrafigyelős, minőségi időtöltést ajánlottak, hogy a felborult kis világában megint biztonságban érezze magát. A kutyád fél, hogy téged is bármikor ugyanúgy elveszíthet, mint a másik gazdáját, a másik lakhelyét, a régi életét. Nem tudom mi a megoldás, de biztosan nem a verés.
Egyetértek a falkavezéres ötlettel. Lehet ez a dolog több összetevős és így távolról nehéz megmondani, de a látványosan odahugyozik, odaszarik megmozdulások azt szokták jelenteni, hogy megmutatja ki a főnök, gyakorlatilag erőfitogtatás. Ahova jártunk kutyasuliba ott a tanfolyam végén vizsga volt és ott kapásból megbuktál a vizsgán, ha a kutya ürített a pályán. Az enyémen is látom, időnként ha vendég jön akit nem csíp, az a műsor megy, hogy látványosan odavonul valahova sz*rni. Persze, biztos pont akkor jön rá...
Továbbá engem is érdekelne a korábban feltett kérdés, hogy mivel próbálkoztál eddig, ill. hogy szoktál ilyenkor reagálni.
Nekem az egyik kutyum egy időben a ház földes, homokos udvarán engedte el magát a kapu előtt, mielőtt még kiértünk a kapun.
Volt hogy égett a pofám miatta, amikor ezt látta egy-egy lakó, aki épp kint ült a körfolyosón.
Amikor ezt csinálta a kutya, mindig azt mondtam neki hogy. Neeee, neee, nee, gyere.
Aztán amikor kint sikerült pisilnie az utcán, akkor nagyon megdícsértem. Sőt majdnem minden alkalommal megdícsérem kint még most is, nehogy elfelejtse hogy kint kell pisilnie.
Így már nem szokott a kapun belül leguggolni. De nagyjából tudja hogy mikor fogunk lemenni. Közel azonos ídőkben megyünk le általában. Tud rá számítani.
"Akkor kezdődtek az ilyen jellegű gondok mikor szakítottunk volt párommal és eljöttünk onnan"
99%, hogy ez a probléma. Párod volt számára a falkavezér, a vezető, aki eltűnt az életéből, te meg nem viselkedsz vele elég határozottan, nem egyértelmű a viszonyotok, ezért a kutya frusztrált, és hülyeségeket csinál. Keress szakembert, aki segít megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!