Én már kiskorától kezdve megtanítottam neki, hogy nem rághat semmit. Mutasd meg neki, hogy mi a tiéd, amit nem szabad rágnia, és mi az, ami az övé, és rághatja. Ezt nagyon hamar meg lehet neki tanítani, én még anno a Kutya Suttogó sorozatból lestem a módszert, és minden mást, ami szófogadó, értelmes kutyává változtatta a szeleburdi kiskutyát.
Az első és legfontosabb dolog, hogy tudja, te vagy a falkavezér. Ezt persze ki kell érdemelned nála, a veréssel vagy a kiabálással nem fogod elérni. Nyugodtnak és határozottnak kell lenned, mert a bizonytalanságot megérzik.
Ezután mintaként tegyél le valamit, amin érezhető az illatod, és ha oda akar menni hozzá, áll elé és ne hagyd, hogy oda tudjon menni hozzá. Ez eltarthat néhány ideig, de nekem bevált. Én anno egy kesztyűvel tanítottam meg, állandóan szétrágta, ha véletlenül leesett a földre, de utána már rá se hederített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!