Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy 30 kg-os kutyának ha főtt...

Egy 30 kg-os kutyának ha főtt ételt akarok adni, rizst + csirke láb-fej-nyak. Mennyit kell adnom, hogy ne hízzon el, egy egész napot tekintetbe véve. (24 óra) Mennyi dkg rizs és hány fej, nyak, láb?

Figyelt kérdés

2016. dec. 5. 09:21
 1/10 anonim ***** válasza:
16%
A rizst nem tudja a kutya megemeszteni, csak a nagyon nyákos rizst. De az meg a hasmenésre van.
2016. dec. 5. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezt látod majd a kutyán.

Rizsre nincs szüksége, csak ha hasmenés miatt diétáztatni kell, akkor pedig péppé főtt rizs kell natúr sovány főtt hússal (nem csontos).

Csontosat amúgy sem jó ötlet főzni, és ez az étrend nagyon kevés húst tartalmaz, főleg csont és rizs. Ez nem igazán jó így.

2016. dec. 5. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Hogy a viharba ne lenne jó a kutyának a rizs, ne vicceljetek már, inkább olvassatok utána.

Fej, nyak, láb kevés kérdező, csupa csontos, nem fog bírni kakilni. Farhát (húsosabb) belsőségek (szív, máj, zúza- mikor mi), és comb is mehet, tescoban gyakran van akció, amikor megéri bespájzolni belőle. Állateledel boltokban is beszerezhető minden, én vadnyesedéket is szoktam mellé venni. A nyak pedig inkább bőrös nyak legyen. A mennyiséget pedig majd kitapasztalod.

Nekem két 30 kilós kutyám van, amíg nem kezdtük el a nyersezést, addig ők is főtt "csirkealkatrészeket" kaptak néha főtt répával, rizzsel. Kb. 70-75% hús, csontos hús, 25-30% rizs arányban. Napi egyszer este ették, pontos mennyiséget nem tudok mondani legfeljebb a táljuk méretét ami 1.8L, amit mindig tele kaptak. Ha saccolni kéne kb. 1-1,5 kg kaja/kopf, mindennel együtt. Sosem voltak kövérek, doki bácsi is mindig dicséri őket. :) Igaz elég mozgékonyak egy boxer, és egy amstaff-cane corso keverék.

2016. dec. 5. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és nagyon fontos, hogy ha már főzve kapják, akkor se főzd szét a húsokat (a rizst igen). Forrástól számítva elég 15-20 perc kis lángon főzve.
2016. dec. 5. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem közepes méretű kutyám van, én állateledelesnél veszek neki főzni valót. Borjú vagy csirke nyesedéket, ami hús, meg egész csirkét is szoktam. Ezek kb 300 Ft/kg áron vannak. Meg tésztát veszek hozzá szintén állateledelesnél, ezzel főzöm neki.

Meg ilyen hidegben töpörtyűt kap, hogy növesszen egy minimális zsír réteget... (pit keverék)


Hogy mennyi az adag, azt majd látod, egyáltalán mennyit eszik meg egyszerre. De a láb+fej+nyak kombótól sosem fog elhízni, hidd el, viszont szorulása annál nagyobb eséllyel lesz.

2016. dec. 5. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt ne feledd, hogy csak nyersen kaphatja a csontot, főtt csontot sose adj a kutyának!
2016. dec. 5. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

a 3-al értek egyet. miért ne lenne jó a rizs a kutyának? én is főzök neki néha rizses húst, nagy kedvence. igaz a hús több benne, a rizs csak kb. 1 maroknyi. de ez nem csontos húsból van.

csirkének még semmilyen "alkatrészét" nem adtam neki, mert mindenhol azt olvasom, az nem jó, mert szilánkos a csontja, ő meg olyan mohón zabál, mint egy disznó :)

2016. dec. 6. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
6: nekem azt mondta a doki, hogy nyugodtan kaphat főtt csontot (pl. csülök csont, keményebb csont, porcos csont), mert azt úgyis csak rágcsálja miután a husimaradékot leette róla, csak nem szabad sokat egyszerre meg túl gyakran, nehogy szorulása legyen
2016. dec. 6. 06:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Amit evésre kap, az ne legyen főtt, mert nyersen a csont rugalmas és hajlékony, főve megkeményedik és szilánkosan törik.
2016. dec. 6. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
4-esre hátha valaki válaszol, miért nem jó szétfőzni a húsokat is? Persze megeszik akár nyersen is, vagy elég csak forrázni is,de ha jól megfőzöd akkor pedig finom értékes leve lesz! Én utána ebben a húslevesben főzöm a rizst! Különben forrás után mindent csak 80 fokon lassan párolok pont ezért, hogy alaposan kiadják a hatóanyagokat. De érdekel, hogy miért írta aki írta, hogy nem szabad jól megfőzni a húst!? A vadat és disznót meg pláne agyonra meg kell még ez jutott eszembe.
2021. febr. 7. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!