Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csirkés tápra allergizál, de...

Csirkés tápra allergizál, de a nyers pulykára nem. Akkor a nyers csirkére sem?

Figyelt kérdés
Azt olvastam , hogy csirke es a pulyka hasonlo, ezert merult fel bennem.
2017. ápr. 27. 05:34
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Ha a csirkére allergiás akkor azt bármilyen formában kapja is meg ugyan az lesz a hatás.
2017. ápr. 27. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
A tápban lévő csirke adalék teljesen más, mint a nyers. Nagyon sok kutya , ha nyersre áll át, simán megeszi a csirkét is minden baj nélkül.
2017. ápr. 27. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem próbáld meg a csirkét. Azt nem tudjuk milyen tápról van szó, de a valódi csirke biztos nem ugyanaz a kategória, mint a csirkés táp. Főleg, ha nem minőségi táp.
2017. ápr. 27. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez sok mindentől függhet, mivel gyakran nem magára a csirkére, hanem amivel a nagyüzemi csirkéket etetik tápra allergiásak. Háztájival próbálkozz :)
2017. ápr. 27. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Select gold es pro planrol van szo, ezektol vakarozott nagyon.

Most baranyos tapot kap.

Szeretbek atterni a nyersre, de ugy zudom csirke a legjobb kezdo mert az nem olyan nehez, eros hus.

2017. ápr. 27. 10:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Csirke, viszont allergia esetén nyúl a kezdő ajánlott hús.

Hogy nyersen is allergizál-e a csirkére, az 50% esély: vagy igen, vagy nem. Ilyen és olyan esetről is hallottam.

Magyarázat: az allergia bizonyos fehérjékre alakul ki. A fehérje különböző hatásokra (pl. hőhatás, vegyi anyagok stb.) denaturálódik. Pl. tojásfehérje egészen másmilyen nyersen és főve. A tápokban kezelve, tehát denaturálva kerül. A denaturáció folyamán megváltozik a fehérjének a térbeli szerkezete. Ezt úgy képzeljétek el, hogy pl. egy bizonyos formájú gombolyag eredetileg, és denaturációkor megváltozik a formája, akár le is gombolyodhat. Az allergia során a fehérje felszínén levő molekulákat ismeri fel a szervezet immunrendszere, és tévesen ellenségként azonosítja. Tehát előfordulhat, hogy a más térbeli forma miatt más-más molekulaszerkezet vannak adott fehérje felszínén, és ha szerencséd van, akkor pont olyanra alakult ki a nemkívánatos reakció, ami a nyersben nincs a felszínen.

2017. ápr. 27. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Bármiféle konzerv gyanús lehet, hiszen többnyire emberi fogyasztásra már nem alkalmas alapanyagból gyártják, a felhasznált konzerválószerek mennyiségét, sőt mibenlétét egyik gyártó sem fogja pontosítani, mint ahogy a bakteriális bomlástermékek, toxinok mennyiségét sem. A vonatkozó előírásokban szereplő, rendszeresen ellenőrzött minőségi jellemzőkön túlmenően egyéb szempontok nem kerülnek vizsgálatra.
2020. jún. 29. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!