Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Állatok » Kutyák

A kérdés

Kiskutya sírása ellen mit lehet tenni?

A hátsó szomszédunkkal már régóta nem vagyunk jóban a kutyája miatt, mert egyszer már megharapta a miénket kerítésen keresztül és nem fizette ki az állatorvost. Most vett egy kiskutyát, maximum 3 hónapos és ha elmegy otthonról bezárja a kerítés mellett egy kennelbe, ahol szegény kiskutya csak sírdogál. Vize van bent neki, de kaja nincs. Nap közben olyan félóránként szoktam neki enni adni, de nyílván nem jó neki bezárva. Már kértem a szomszédot, hogy hadd szaladgáljon szabadon a kiskutya mert sír, de mondta, hogy majd megszokja és abbahagyja. Már bedeszkázta ott a kerítést is, hogy még velünk se legyen kapcsolata szegény kiskutyának, mit tudnék csinálni hogy jobb legyen neki?

Keress kérdéseket hasonló témákban: kiskutya, kutyasírás, hangos

 2017. aug. 23. 10:17  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Te rontod el azt a kiskutyát. Félóránként megjelensz, gondolom, a sírására és enni adsz neki.

Félóránként nem etetünk kutyát. Főleg nem szomszédét.

Aki dolgozik, az biztonságos helyre teszi a kölyköt addig, hogy ne legyen baja.

Inkább egy kennel arra az időre, mint az udvaron megevett elektromos vezeték, virág, egyebek.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/18Időpont 2017. aug. 23. 10:24 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Sajnos nem tudsz ellene mit tenni.

Viszont ne etesd, pláne ne félóránként! Napi 3-4-szer kell ennie, de azt sem neked kell megtenned.

Ha egész nap egyedül van, nem kap enni, a jegyzőnél tehetsz írásban bejelentést nem megfelelő tartás miatt, ill. a folyamatos sírás miatt kérhetsz birtokvédelmet (jogilag ez a neve).A válasz 42%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 89%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/18Időpont 2017. aug. 23. 10:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
3 hónaposan az én kiskutyám is napi 2x evett... Nem piszkald

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/18Időpont 2017. aug. 23. 10:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

13 éves vagyok, szerintem nem nagyon foglalkoznának velem a hatóságok. Reggel kiengedi a lakásból a kutyákat és elmegy velük sétálni, mikor hazajönnek akkor szokott enni adni a kiskutyának mikor bezárja a kennelbe, de nem valami sokat, ezért szoktam neki az én kutyusom konzervéből adni egy kicsit mindig, mert szegény kiskutya eléggé sovány is. Pont tegnap beszélgetett a szomszéd a barátjával, hogy már egy rakat pénzt ráköltött, mert folyamatosan megy a hasa és nem tudják mi lehet a baja, ezért is adok neki enni, nehogy valami baja legyen. Dél körül szokott hazajönni, de olyankor is csak nagyon kevés kaját ad a kiskutyának és csak száraztápot. Egyébként a másik kutyája egész nap kint van az udvaron, estére szokta bevinni mindkettőt a házba, már gondoltam rá, hogy átmegyek kiengedni, de félek a másik kutyától mert az nagyon vad. Mikor a mi kiskutyánk átment hozzá játszani vele, majdnem megölte, az volt a szerencsénk, hogy apukám kint volt a kertben és lapáttal kellett megverni, hogy ne bántsa a miénket

# 4/18Időpont 2017. aug. 23. 10:37 Privát üzenet

Már bocs, de itt te vagy a felelőtlen. Egy kiskutyát nem kell félóránként etetni, főleg nem valami szar konzervvel. Igen, az a kutya csak tápot kap, mert valószínűleg érzékeny a gyomra, nincs azzal semmi baj, ha egy kutya minőségi száraztápon él, te meg átdobálod neki azt a moslékkot (a konzervek azok, semmi hús nincs bennük, csak víz meg gabona, meg ízfokozó) . Könnyen lehet, hogy miattad megy szegénynek a hasa folyton, a gazda meg ezt próbálná helyrehozni, de nem tudja, mert te folyton eteted azzal a szarral.

Sétálni is járnak, be is engedi őket a házba estére, nappal pedig biztonságos helyre rakja, hogy ne szökjön el/ne egyen fel semmi nem neki valót. Próbálja diétára fogni, hogy ne menjen a hasa (bár miattad nem ér el vele semmit -_- ) . Szerintem nem állatkínzó, felelősen próbálja tartani a kutyáit. Arról meg hogy a bánatba tehetne ő, hogy a te kutyád átment az udvarába és az ő kutyája meg védte a területét? Neked kéne a saját kutyádat, a saját udvarodon tartani. Szerintem te vagy teljesen sötét az állattartáshoz.

Hagyd békén azokat a szegény kutyákat és inkább foglalkozz azzal, hogy a felelős kutyatartás után nézz utána.

Arra meg nem is gondoltál, hogy miattad nyüszít folyamatosan? Amikor nyüszít akkor mindig megjelensz kajával, ami annyit tanít meg a kölyöknek, hogy nyüszítés=kaja. Ha nekem ilyen idióta szomszédom lenne, aki folyton a kutyáimat zaklatja -_- ... !

Mit tudnál csinálni, hogy jobb legyen neki? Hagyd békén!

A gazdája minden reggel lemozgatja a kutyáit, este pedig vele vannak. Gondolom minőségi száraztápon élnek, figyelnek az egészségükre, vigyáznak, hogy ne történjen velük baj. Én ebben nem látok semmi kivetni valót, ellenben a sötétséggel ami a te fejedben uralkodik.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/18Időpont 2017. aug. 23. 11:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Valószínűleg azért megy a hasa, mert te moslékkal, szeméttel tömöd! A konzervben csak cukor, vízbés ízfokozó van, minden kiskutyának hasmenést okoz! Mégis mit képzelsz magadról, hogy más kutyáját tönkre teszed, veszélynek teszed ki? Hogy átnyulkálsz a gazdája engedélye nélkül? Milyen ostoba, felelőtlen kis csitri vagy te?

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/18Időpont 2017. aug. 23. 11:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Fogalmad sincs a kutya nevelésről, akkor miért ítélkezel a szomszéd felett? A kölyök kutya miattad sír folyamatosan mert pozitívan megerősíted benne, hogy ha sír akkor te odamész és adsz enni neki. Miért kell egyáltalán foglalkoznod vele? Semmi közöd hozzá. Az meg, hogy szeméttel tömöd fél óránként.. Nem csoda, hogy folyamatosan megy a hasa annak a kutyának.

Tegyél egy szivességet a szomszéd és soha többet ne """"""segíts""""""" azon a kutyán, mert amit eddig csináltál az mind ellene volt. A szomszédod jól tartja a kutyát és semmi gond nem is lenne vele ha nem rontanád el a nevelését. Már rég megszokta volna a kennelt ha te nem mész oda folyamatosan.

Azért mert fiatal vagy még nem kéne felelőtlenül cselekednek. Ha hazaér a szomszéd akkor meg illene odamenned és bocsánatot kérned, mert gondolom ő sem örül, hogy fogalma sincs mitől megy a kutyájának és a hasa és folyamatosan öli bele a pénzt és gondolom veszi a drágábbnál drágább gyógy tápokat.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/18Időpont 2017. aug. 23. 11:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mi a francért van mostanában folyton mindenki a szomszéd kutyáival elfoglalva? Hagyd békén azt a szerencsétlen kiskutyát, a konzerv a lehető legrosszabb amit adhatsz neki. Ha az én kutyámhoz járna át egy ki 13 éves okoskodva sunyiban ilyen szarra etetni és lebuknál hát minimum feljelentenélek. Semmit sem tudsz a kutyatartásról és itt osztod az észt hogy azt a szegény kutyát hogy kínozzák. Neked is csak azt tudom ajánlani hogy a magad portáján sepregess, foglalkozz a te kutyáiddal többet és ne a szomszédéval, mert te se sokat tudhatsz a kutyatartásról ha konzervvel eteted őket meg gondolom a szar pedigree táppal.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/18Időpont 2017. aug. 23. 11:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Nem kell így letámadni, nem rossz sándékból csináltam. De például a mi kus yorkienk is csak konzervet eszik, de nem kutyakonzervet, mert azt döglött állatokból készítik, hanem rendes, emberi fogyasztásra alkalmas pástétomot meg konzervet és soha nincs semmi baja, meg azt, amit mi. És teljesen egészséges, ezért gondoltam, hogy a kiskutyának sem ízlik a táp és adok neki valami egészségesebbet, finomabbat. Már a szüleim is mondták, hogy tiszta állatkínzás bezárva tartani a lakásban meg a ketrecben a kutyákat, nálunk egész nap szaladgálhat az udvaron, nem történik vele semmi baj, csak jól érzi magát, úgyhogy van kutyám, értek hozzájuk és ha jól érezné magát, szerintem nem sírna egész nap, nem én tanítottam meg rá

# 9/18Időpont 2017. aug. 23. 11:18 Privát üzenet

Édesem, ha én lennék a szomszéd helyében, és valahogy megtudnám, mit csinálsz egy idegen kutyájával, első helyen az orvosi költségeket terhelném a szüleidre.

Nem értesz a kutyákhoz! Hogy mit adtok a saját kutyátoknak, az a ti dolgotok. Hogy a szüleidnek mi a véleménye a kutyatartásról, ismét csak rátok tartozik.

Sajnálom a szomszédodat,a kölyökkutyát, mert egy buta gyerek állatvédőt játszik tudatlanul.A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/18Időpont 2017. aug. 23. 11:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Veszelyes-e ha kiskutya karmol vagy harap meg valakit, amikor meg nincs veszettség ellen beoltva?
A barátnőmet megharapta a kiskutyájuk, kb másfél hónapos kölyök lehet, az anyja életébe nem volt beoltva semmi ellen, az apja valami kóbor korcs és a kiskutya se látott még...
Műkődik a "rágásgátló" spray?
4 hónapos kiskutyámmal nagyon nehezen tudunk más kutyussal együtt sétálni. Folyamatosan játszana a másik kutyussal, és egyébként eléggé bepörög ha más kutyát lát séta közben. Mit tehetnék ez ellen?
Hány hónaposan lehet beoltani egy kutyát veszettség ellen?
Ha tegyük fel, egy kutya veszett és érintkezem vele, de még tüneteket nem mutat, aztán beoltjuk veszettség ellen, akkor kiderül róla, hogy veszett volt?

Kérdések az Állatok rovatbólKérdések a Kutyák rovatból
Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!