Hogyan szoktassam le a yorki kutyusomat erről?
Séta közben újonnan az a szokása,hogy más kerítéseknél lévő kutyákat megugat,nekikszaladna,ha engedném. Eleinte csak visszaugatott, de már ő is kezdeményez.
Sosem igényelt komolyabb nevelést (hamar szobatiszta lett,sosem ugatott,visakodott,hisztizett) így nem tudom hogyan tudnám erőszak mentesen leszoktatni róla mert az ha visszatartom csak nem segít :/. 6 éves jelenleg.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Van egy 10 hetes kutyusom. Kis termetű kutyus és lakásban lakunk, így kutyapelenka van letéve. Kezdettől fogva arra végzi a dolgát és ez a lakásban rendben is van, de mostanában kezdtük levinni sétálni és odakint nem akarja a dolgát végezni. Legutóbb bő másfél órán át...
Mielőtt bárki nekem esne, nem kényelemből vagy lustaságból akarom pelenkára szoktatni a 7 hónapos kutyám. Problémáink voltak a szobatisztasággal és kiderült, hogy vizeletvisszatartási problémái vannak. :( Most fogunk új lakásba költözni, szóval nem végezheti...
Három hónapos korától van nálunk, de már az első pillanattól nem eszik, és nem iszik edényből. Azt sejtem, (akitől vettük, hallgat), hogy valami sokk érhette. Előtte volt bernáthegyi, malamut, husky kutyánk, de ilyet nem tapasztaltunk. Van valakinek építő ötlete?
Van egy 10 hetes németjuhász kiskutyám. Ha lemegyek vele a kertbe, ott felpörög, jó kedve van, szaladgál. Olykor-olykor hátulról belémharap. Rászólok erélyesen, megfenyegetem az ujjammal, akkor lefekszik, morog, ugat és bele-bele harap a cipőmbe. Ha fent vagyunk az...
6 éves tacsi jellegű keverék. Eddig sosem rágcsált semmit (még kölyök korában sem). Viszont egy ideje rákapott, hogy néha rágcsálja az ágykeretemet vagy a párnáimat (ha leesik éjjel, reggel arra kelek, hogy rágcsálja). Kap rágcsálós jutifalit, szóval nem értem miért...
A kutyam 5 honapos es meg mindig nem szobatiszta. Nagyon szegyellem,de ez a helyzet. Hogy tudnam minel hamarabb szobatisztasagra nevelni? (panelban lakunk, a kutyus maltai selyemkutya,fiu)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!