Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan ne álljon meg a ló...

Hogyan ne álljon meg a ló ügetésben?

Figyelt kérdés

(Lehet, hogy most hülyének néztek, de még nyilván kezdő vagyok és sok mindent nem értek, szóval normàlis válaszokat szeretnék.)

Szóval, már futószár nélkül ügetek, de fogalmam sincs, hogyan ne engedjem a lónak, hogy lelassuljon. Az oktatóm mondja, hogy ne engedjem, de nem tudom hogyan. (Azt hogy ezt tőle is megkérdezhetnéd stb. nyilván én is tudom, de nem akarok annyira bénának tűnni, hogy ezt se tudom.)

Szóval ilyenkor a csizmával kell “bökdösni” az oldalát, hogy ne álljon meg?

2023. szept. 29. 13:46
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Egy idő múlva (tipikus kezdő lovas "hiba") érezni fogod, hogy a ló mikor lassul.... akkor kell egy kicsit hajtani.

Hogy mivel?

A lótól függ.....

Az iskolalovak (hivatalból "elrontott" lovak) esetén csizma + testsúly esetleg szár segítség. Ha ez nem elég, akkor pálca és hang.

Pl. az én lovam (saját) már arra is reagál, ha csizmámat érintem az oldalához...más már nem is kell neki....

2023. szept. 29. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Mitől lehet az, hogy ügetésben érezhetően, látványosan biceg a lovam, jobb első lábára, lépésben, vágtában pedig nem, vagy nem észrevehető?

Bértartásban van, 4 éves mén, nyolc hete patkolták, - tudom, érik már újra :). Kilenc nappal ezelőtt voltam kint vele terepen. Két napra rá mentem hozzá, furcsán járt, aztán nem mentem hozzá idő híján, csak ma. Elvileg karámban volt kint azóta. Most azt mondták, hogy...

D1 díjlovagló programban számít hogy tanügetésben vagy könnyű ügetésben teljesítem?

Voltam egy szabadidő lovas versenyen és tudom hogy mindkettőben lehet teljesíteni , de tesznek esetleg különbséget benne? Valakinek például a tanügetés tetszik jobban valakinek a könnyű. Pontokban ez esetleg meglátszhat?

Egy srác álandóan nekem tesz fel lovas kèrdèseket ès most egy olyan kèrdèssel állt elő hogy mit ajánlok arra hogy nem tud elindítani egy lovat...

Vèlemènyem szerint mèg nem elèg fejlett ehez a lóhoz ezèrt viselkedig vele így a paci. Nektek mi a vèlemènyetek ?

Hogy lassítsak a lovon ügetésben?

Sziasztok! Kezdő vagyok és az edzővel is beszéltem róla, de talán ti tudtok mondani valami újat is. Szóval a ló amin ülök elég gyors és elég nagyokat is lép. Hogy kell lassítani rajta?

Az angolok miért mondják az ügetést, hogy galopp ügetésbe indítja a lovát, ha vágta akkor kentert mond?

Ugye angol videót nézek, aki lovagol a lovon. Nézze meg valaki. Az a címe, hogy Tara.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!