Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Kik azok a csikósok?

Kik azok a csikósok?

Figyelt kérdés

2013. máj. 4. 20:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Ök hajtják,vigyázznak a lovakra.
2013. máj. 4. 20:34
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát én úgy jellemezném hogy lovon élnek :) Értenek a lovakhoz, betanítják őket feküdni, ülni. Ostort csattogtatnak, szőrén ülik meg a lovat... stb stb (puszta ötöst irányítanak, mikor elöl 3ló, hátul kettő van összefogva, mintha hintóban lennének, de csak a gyeplő van, és a csikós feláll a két hátsó hátára, és irányítja őket.
2013. máj. 4. 20:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Van a kondás aki a disznókat őrzi és tereli. Van a pásztor aki a juhokat, van a gulyás aki a marhákat és van a csikós aki a lovakat hajtja, vigyázza legelőről legelőre. Sajnos Magyarországon nagyon kevés ló van, szinte a Nemzeti parkok tartanak fenn nagyobb létszámban lovakat és a hagyományok őrzése végett ott lehet jobban találkozni csikósokkal. Pl. Hortobágy - Augusztus 20. Hídi vásár
2013. máj. 4. 20:40
 4/5 anonim ***** válasza:

A csikós stílus ugyanaz, mint a western, valahol - a western az amerikai munkalovaglás, a csikós a magyar. Az USA-ban rájöttek, hogy ezt el lehet terjeszteni, és pénzzé tenni, mi már kevésbé...

Az igazi (!) csikós igazából jellemezhető suttogóként is, és gyk egész életét a lova és többi állata mellett tölti.

2013. máj. 4. 21:23
 5/5 A kérdező kommentje:
értem.köszönöm!
2013. máj. 4. 22:13

További kérdések:

Szeretnék lovat bérelni nyíregyházán. stabilan lovaglok, versenyeztem is díjugratásban. olyan lovardát keresek ahol van edző és megfelelő ló is....

nem a versenyzés a cél, csak hogy lovagolhassak, és ne lovasiskola keretein belül. a timpexnél voltam előtte sokáig, de most kipróbálnék mást is.

Mi a véleményetek arról, hogy egy FKV fertőzés miatt zárlat alatt levő lovardában nem függesztették fel a lovasiskolai oktatást?

Kiskunhalason volt egy FKV fertőzött ló (már el is altatták), és állítólag a hatósági állatorvos azt mondta nekik, hogy ne szóljanak senkinek, mert csak felesleges pánikkeltés lenne, nincs kockázat, a ló legyen karanténban, ennyi elég. Úgyhogy az emberek jöttek-mentek...

Amikor a lovak csípkedik egymást a szomszédukkal a boxokban, akkor valóban beefelnek, vagy csak szórakoznak?

Mindketten odamennek, ahol elérik egymást, lesunyítják a fülüket és csípkednek egymás fejére. De közben nem "vonyítanak" meg kaparnak. Csak így csendben csipkelődnek.

A pónik miért ilyen csipkelődősek?

Főleg kisebb pónik. Bárhol voltam és voltak pónik általában haraptak, állatkertekben például ki is van írva hogy vigyázz, harap. Miközben más állatokat meg lehet simogatni

Szokás még kisebb lovardáknál, vidéken, hogy lovardában kisegítő munkáért cserébe tanulhatok lovagolni?

Szeretnék megtanulni lovagolni. Van rá valamekkora keretem havi szinten, de próbálnék minél többet tanulni az egész lótartásról. Igyekszem minél több szakirodalmat is olvasni stb.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!