Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan kell jól lovat fáslizni?

Hogyan kell jól lovat fáslizni?

Figyelt kérdés
Idős a lovam, a doki azt mondta, fáslizzam hosszabb terepekre, az jobb neki. Vettem is fáslit, de nem tudom, hogyan kell jól feltenni, hogy ne ártsak vele, hanem használjon.
2013. máj. 14. 21:48
 1/6 anonim ***** válasza:
kérj meg egy tapasztalt lovast, hogy segítsen feltenni
2013. máj. 15. 05:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Ha lenne olyan, akit meg tudok kérdezni, nem ide írnám ki. Elég nagyképű a társaság, és leszólnának, hogy hova van lovam, ha még fáslizni se tudok.
2013. máj. 15. 17:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

1. Mindig kell alátét a fásli alá! Mielőtt rátekerjük a fáslit az alátétre, ellenőrizzük, hogy jól illeszkedik és rásimul-e a ló lábára. 2. Fáslizás előtt mindig ellenőrizzük, hogy jól van-e feltekerve a fásli. Hogy ne töltsünk el ezzel időt, szabadidőnkben, vagy letekerés után tekerjük fel normálisan. (vagyis a tépőzár mindig belül legyen)

3. Egyik kezünkkel tartsuk oda a ló lábához a fásli végét, míg másikkal kezdjük el feltekerni, de közben legyen feszes tekerés. 4. Kezdjük az alátét tetején a feltekerést. Ha leértünk, induljunk megint felfelé. Alul és felül is látszódjon ki legalább 1 cm az alátétből.

5. Úgy tekerjük fel a fáslit, hogy minden fordulatnál takarjuk be a föltekert fásli egyharmadát. 6. Ha kész vagyunk, rögzítsük olyan feszesre a tépőzár végét, hogy az egész alá egy ujjunk be tudjon férni. Végén hajtsuk be a szalagokat!

[link]

2013. máj. 16. 21:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Ezt tényleg nehéz leírni, ki kell tapasztalni. Ha lazán teszed föl lecsúszik és nem ér semmit, ha túl szorosan fáslinyomást kaphat a ló, ezzel meg többet ártasz mint használsz. Próbáld megtalálni az arany középutat szoros és laza között. Kezd a tér és csüd között félúton haladj lefelé a csüdön tekerj párat majd vissza a ló térde alatt fejezd be.

Esetleg (lehet hülye ötlet) próbáld ki magadon hogy érezd mennyire kell meghúzni hogy ne legyen szoros.

2013. máj. 16. 21:57
 5/6 anonim válasza:
Ha terepre mész akkor nem kell fáslialátét!
2013. máj. 29. 19:17
 6/6 anonim ***** válasza:
26%
a fáslialátétett az istállófáslik(polár fáslik) alá szokták használni télen,hogy melegen tartsa a ló lábát, de van a munkafásli amihez nem kell mert annak a fele gumis(vagy az egész) és az a része kerül a ló lábához...tehet ha munkafáslit használsz akkor nem kell fáslialátét,a munkafáslit főként westernben használják mert egy kicsit tartja is a ló lábát de kényelmes a számára ill. előlről is védi a lábát ezálltal pl: a spineknél nem üti üssze elöl ill. ha össze is üti akkor sem történik semmi
2018. okt. 10. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Mennyibe kerül HIVATALOSAN átnevezni egy lovat? (tovább lenn)

a lovat, amit kinéztem Ernának hívják(ez van a papírjaiba) de mivel nekem első lovam lenne, azért szeretném ha a neve is tetszene valamennyire. Nagyon nem szeretném megváltoztatni, ezért Elbára gondoltam, az pár fokkal talán jobb név ezért kb mennyi pénzért...

Milyen lovat vegyek?

12 éves vagyok,első lovam lenne díjugratásra versenyre és terepre,fiatal lovat akarok 10 évnél nem öregebbet... Mire figyeljek vásárláskor? Heréltet vagy kancát vegyek? (állatorvost viszek) Az jó hogyha lecsutakolom,utána kipucolom a patáját,lovagolok rajta,és én nyergelem,kantározom fel?

Hogyan kell helyesen lovat simogatni?

Azért kérdezem, mert oktatóm minap rámmordult, hogy ne olyan finoman simogassam, mert attól a ló csak ideges lesz. Ez tényleg igaz? A boxban voltunk, csak leápoltam, meg pár percig még ott maradtam vele, és közben simogattam. Kb. olyan erőkifejtéssel, a nyaki résznél,...

Hogyan kell lovat szállítani?

Mindent szeretnék tudni. A lóval kapcsolatos részét és a járművel kapcsolatos részét is! Az értelmes válaszokat köszönöm! :)

Lovat rideg tartásba?

Nincs lovam de érdekelne hogy lovat lehet e rideg tartásban tartani vagy is illetve hogy mi kell a ridegtartáshoz?(Gondolok én arra hogy kell e beálló...stb.)Lovat hogy lehet ridegtartásban tartani?Télen meleg vizet kell neki adni vagy langyosat?Patáját(kipucolni)is...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!