Ha lovas cipőt veszek, akkor feltétlenül kell lábszárvédő? Hogy működik?
Ha egy ilyet veszek, akkor kell lábszárvédő, vagy térdzokni, vagy elég a lovasnadrág? Ha kell, akkor miért kell lábszárvédő? :)
Csizma jobban megéri? Heti kb. 2 lovaglásra vennék, minél olcsóbban!

válasza:

válasza:

válasza:Éveket lovagoltam lábszárvédő nélkül, soha nem dörzsölte ki, csípte be a lábam a kengyelszíj és még a gatyám és egészben van. Nem feltétlenül szükséges. Ami még számíthat, hogy a ló izzadságát a nadrágod magába szívja, míg a lábszárvédő távol tartja a lábadtól. A zokni attól függ, hogy milyen a lovaglónadrágod szára. Ha felcsúszik, akkor kell, ha nem csúszik fel, akkor nem kell.
Egy cipő+lábszárvédő kb. annyiba kerül, mint egy műbőr csizma, úgyis együtt használod őket, a csizma esztétikusabb. Azt azonban ne felejtsd el, hogy a csizma nyáron meleg, télen hideg. A lovaglócipő is meleg, de az legalább nem hosszú, mindenesetre én csizmát vennék.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Egy jó lovardát keresek a XV,XVI.,Csōmōrōn,Fóton,Cinkotán és ezek kōzelében.
Ha nem tudod a lova származását, semmit róla. Nyilván ha valaki azzal jön, hogy kééépzeld, hatvan centit ugrott a lovam, nem fogsz elismerően nézni. Nem nagydíjas lovakról beszélünk!! :)
Elnézést kérek, ha rossz a téma, de nem találtam jobbat..:/ Egyszer olvastam itt az egyik válaszban, hogy van Kövesden (vagy közelében) egy lovas turi, írtam is az illetőnek, de sajnos választ nem kaptam. Ha valaki tudja és megírja nekem, azt előre is nagyon megköszönöm.:)
Kibővítve: Lovas lábszárvédőt (chaps -ot) hol tudnék olcsón, nem baj ha használtan (csak ne targikus legyen az állapota)? És 4000 Ft alatt nem is lehet kapni? LOvascipőt (rövidszárú,39-es esetleg40-es) hol tudnék szintén olcsóbban esetleg használtan venni? És azt 5000 alatt nem lehet találni?
Én ezeket néztem ki.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!