Olyankor mi van ha a herélt lovam befedezte a kancám?
nem kell állatorvost kérdezned, ez ugyanis gyakori jelenség. az én heréltem is ilyen, korábban sosem fedezett, herélve lett és idővel elkezdte fedezni a kancákat. de ő nem 1 kancával van együtt, hanem 6 és mindet fedezi, a velük élő másik 2 heréltet pedig perifériára szorította.
sajnos előfordul ilyen, a meddig tart kérdésre sajnos a válasz az, hogy örökre. az előző heréltem is ilyen volt, a domináns heréltek gyakran csinálják, ami felnőtt korában lett kiherélve, azzal könnyen előfordul és ez független attól, hogy fedezett-e korábban.
arra azért érdemes figyelni, hogy ha ez rendszeres, akkor a herélt szerszámát mosd le gyakran, hogy ne vigyen be semmi dzsuvát a kancának, illetve mondjuk vídia sarkas vassal nem annyira jó, ha ugrálja a kancát, de egyébként nem tudsz mit csinálni, külön rakhatod őket, de az rosszabb szerintem.
ahol sok ló van pontosan ezért szokták a kancákat külön tartani a heréltektől. engem személy szerint jobban zavar a fedezéssel járó viselkedés, hogy a heréltem azt hiszi a többi kanca az ő tulajdona, terelgeti őket és óriási hisztit ver le, ha ott kell hagyni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!