Megerőltettem a lovam lábát. Egy hónapja történt tereplovaglás közben vágtában lesántult, azonnal állatorvos belenyomtam 1,5 üveg Finadyne-t 11 ampulla Depo-Medrone-t azóta borogatom neki tapasztom agyaggal stb?
Én jártam már hasonlóan, egy hónap boxnyugalom, majd egy év rehab legelőn, hozzá se nyúltam a lóhoz.
A Finadyne-nal vigyázz, nem adhatod csak max. 24 óránként, de amúgy is hosszú távú hatása van, szóval elvileg a doki is csak 2 naponta ad egy adaggal.
Ami nekem bevált: két tubus Venoruton gél, két tubus Phenylbuthason kenőcs, egy fél ampulla heparin unguentum kontra dolorem, egy ampulla algopyrin (ez utóbbi hármat nem biztos, hogy be tudod szerezni, de ha csak a kétfajta krémed van, már nagyon sokat tudsz használni), összekevered, jól bemasszírozod a ló lábába, szőrével ellentétesen, hogy jól be tudjon szívódni, körbetekered nejlonnal, hogy ne a fásli szívja be a hatóanyagot és istállófáslival felfáslizod. Csak néhány órát maradjon rajta, aztán mosd le alaposan és kezdd elölről.
Egy év pihenés után újra munkába tudtam venni, óvatosan, nagyon fokozatosan és hála Istennek azóta rendben van a lába, bár az az ina sose lett ugyanolyan vékony, mint volt. Nem feltűnő, de tapintásra érződik, hogy vastagabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!