A cicámnak milyen oltások kellenek? (többi lent)
Helló!
Kezdő cicatartó vagyok(1.macskám lesz) és sajnos nem tudom,hogy milyen oltások kellenek majd. Kandúr cica és amikor elhozzuk 9 hetes lesz. Légyszi írjátok le,hogy mik kellenek és mellé az oltás árát. Természetesen azt is,hogy mire valók és tabletták is jöhetnek! :)

válasza:

válasza:Előbbi
másra nem oltottunk még macskát nem az első és más baja nem volt egyiknek se soha

válasza:Macskák oltási és féregtelenítő programja:
- 2 hetes kor : Féreghajtó
- 4 hetes kor : Féreghajtó
- 6 hetes kor : Féreghajtó
- 8 hetes kor : Kombinált oltás (fertőző orr- és légcsőgyulladás, calicivírus okozta nátha, panleukopenia, macskaleucosis, chlamidiosis elleni védőoltás egyben)
- 10 hetes kor : Kombinált ismétlő oltás
- 12 hetes kor : Veszettség elleni oltás
- 6 hónapos kor: Kombinált oltás
- 7 hónapos kor: Veszettség elleni ismétlő oltás
-1 éves kor felett évente: Kombinált oltás + Veszettség oltás + Féregtelenítés
Veszettség oltás csak akkor kell, ha kijárós lesz a cica, ha csak lakásban lesz tartva, akkor nem fontos.
A féreghajtó 2-300 Ft, a kombinált oltás nálunk 5.000 körül van, a veszettség kb 4.000. De van olyan kombinált oltás is, amiben benne a veszettség, az jobban megéri, ha kijárós a cica. Persze rendelőnként változhatnak az árak.

válasza:(hmm az előttem szóló oltási programja inkább kutyára kell)
9 hetesen kerül hozzád így onnan írom.
Lesz már oltása mikor hozzád kerül vagy nem?
9 hetes:kombinált(ebből van a kis kombi meg a nagy,értelemszerűen a nagy a drágább.
12 hetesen:kombi ismétlés.
13-14 hetesen veszettség ha igény van rá(hazánkban szinte nincs is veszettség)
Ha megkapta az oltásokat akkor ezekután évente 1 ismétlő.
A lakhelyed közelébe keresd fel a rendelőket és érdeklődj az árakról mert ezek nagyon eltérőek lehetnek.
Kijárós lesz a cica vagy csak benti?Sokat számít.
Féreghajtót kaphat mikor elhozod aztán azt is ismételni kell negyed évente.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Volt már olyan párszor, hogy megmérgezték, de eddig mindig megtudtuk menteni, ilyen viszont még sosem volt, most a szeme is félre áll vagy nem tudom mi baja van. 2 napja még semmi sem volt. Itt van róla 2 kép összehasonlításképp, az elsőt most csináltam, a másik pedig...
2 hónapja ivartalanított kandur. Nagyon nagy már a pocija. Más baja nincs. Jokedvû, eszik rendesen. Lehet valami baja vagy csak az ivartalanítás miatt hízott?
Pár hete fogadtuk örökbe a cicust, de még mindig nem találtunk hozzá illő nevet. Benti macskusz, de kijárós. A természetéről annyit kell tudni, hogy nagyon bújós, dorombolós, sokat pihen, de azért szeret játszani pl labdákkal. Sokszor annyira kell figyelmem nehogy...
Már régóta rühes és valami sárga váladék folyik a hasából. Anyukám szerint daganat, el kéne altatni. Állatorvoshoz nem tudjuk vinni. Ha tudnátok valami tanácsot adni hogy mit tehetnék érte nagyon hálás lennék!
Délutánonként ki szokott menni, és legutóbb elég sokáig maradt kint. Amióta itthon van elég furcsán viselkedik. Alapjáraton nagyon játékos macska, most meg csak úgy fekszik, ráaádul nem eszik semmit.
Már kapott 2x fellocel cvr vakcinát,(kombinált oltás) Cestal cat flavourt.féreghajtót.mi kell még ha kiakarom vinni külföldre?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!