Mit és hogy adhatok hullámos papagájomnak?
Több, mint 8 éve papagájozok, egészséges madaraim vannak, és utódaik is egészségesek, nálunk ez a menü:
- mageleség (boltból, amik vannak)
- gyümölcsök (banán, alma, narancs, mandarin)
(a szakirodalomkövetők megköveznének, DE madaraim igazolják, hogy nincs ezektől semmi bajuk, mivel nagyon keveset esznek belőle, de néha jólesik nekik):
- picike kenyér, picike főtt tészta, picike sajt, főtt - sült krumpli - mivel amúgy se esznek többet, mint ami jólesik nekik (nyilván mást is kell adni nekik, szóval a változatos étrend náluk is kell, ha kapnak mást is, nincs baj ezekkel, de néha megkívánják, viszont néha csak széttépkedik, és csak arra kell nekik, hogy játsszanak vele), a maradékhoz meg utána hozzá se nyúlnak, nincs tőle semmi bajuk, legidősebb madaram (aki egyébként baleset áldozata lett) 9 éves lenne, és olyan energikus volt, mint egy fióka, jelenleg a rangidős 6 éves, és karcsú, fitt, tele energiával, makkegészséges volt, csak valaki véletlenül rávágta az ajtót
- csíráztathatsz is, én a mageleségükből kinőtt "füvet" szoktam adni nekik (ami egyébként nem fű, de én így hívom, mert úgy néz ki, és így a laikus is be tudja azonosítani), szintén szeretik, és bajuk nem lesz tőle (de másfélét ne adj nekik, a sajátjukból, ami kinő, attól nem lehet bajuk)
Igen ezekből bármit adhatsz,de mandulát ne.
A mandulának van egy pici cián tartalma,jobb megvédeni a papagájodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!