Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Hivatalosan, ha minden papír...

Hivatalosan, ha minden papír megvan, milyen vadállatot lehet ma Magyarországon tartani?

Figyelt kérdés
Nyilván nem az összeset kérem felsorolni.
2024. máj. 18. 08:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

1. Mit értesz vadállat alatt?

2. Egyetlen védett vagy veszélyes állatot sem tarthatsz, nagyon ritka kivételektöl eltekintve, de akkor különleges engedélyt adnak. (Ilyen gyakorlatilag nincs)

2024. máj. 18. 08:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ami fokozottan védett azt még engedéllyel se... De mondjuk rókát, vaddisznót, dámszarvast engedéllyel lehet azt huszem
2024. máj. 18. 08:29
 3/8 anonim ***** válasza:
A papagáj is vadállat meg az elefánt vagy tigris is, meg eközött bármi más is, kicsit szükíteni kellene a kérdést.
2024. máj. 18. 08:29
 4/8 A kérdező kommentje:

A hullámos és nimfa papagájokat leszámítva, valamennyi papagáj vadállatnak minősül.

Igazatok van, megemlíthettem volna. Szóval minden egyéb papagáj, ami nem hullamos6vagy nimfa, de vadállat.

2024. máj. 18. 08:40
 5/8 anonim ***** válasza:
65%
Csótány, patkány, egér...
2024. máj. 18. 08:52
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"A hullámos és nimfa papagájokat leszámítva, valamennyi papagáj vadállatnak minősül."

?! Minden papagájfaj vadállatnak minősül, a nimfa és a huli is. Ne a kereskedést vedd alapul, hanem a vadont. 20-30 fős csapatokban élnek.

Az erősen veszélyeztetett fajokat kivéve legálisan tartható az összes Magyarországon is, annyi, hogy a nagyobb fajoknak bejelentésköteles a tartása (CITES), ami annyit tesz, hogy kicsit visszaszorítják ezzel az illegális állatkereskedelmet.

2024. máj. 18. 08:53
 7/8 A kérdező kommentje:
Aha, értem. Korrekt.
2024. máj. 18. 08:54
 8/8 anonim ***** válasza:
32%
Vaddisznot, varacskos disznot, babirusszat meg oriasdisznot. A Miniszterelnoki Hivatalban is tartanak egyet.
2024. máj. 18. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Magyarországon létezik még papír alapu telefonkönyv?

Ha igen; akkor hol lehet beszerezni? Tudom ; hogy van online tudakozó; de nem az a kérdés most.

Ausztriából szeretnék behozni Magyarországra hörcsögöt, kell bármilyen papír hozzá, vagy a shengeni övezeten belül anélkül is szállítható?

Próbáltam már utána járni, de kereskedelmi célú szállításról, vagy haszonállat szállításáról találtam infót. Házi kedvencként tartott állat nem kereskedelmi céllal történő átszállítása pontosan hogy működik, valakinek volt már ilyennel tapasztalata?

Jo napot mivel KÁJ kutyam van /fajtiszta de papír nélkul/ lehet magyarorszagon tartani ezt a fajtat?

hozza valo kerdesem hogy: - Nem tiltot? Se szigorub szabalyok nem tartoznak raja a házi tartasanál? termeszetesen a legujjab informaciok es hozzavalo jogszabalyok erdekelnek

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!