Magyarországon van olyan állatkert, ahol lehet szirtiborzokat látni ?

válasza:

válasza:#1 Azért mert ketten nem találtuk meg az nem jelenti feltétlenül azt hogy nincs.
#2 Nem, én kifejezetten Szirtiborzokat szeretnék látni ha lehetséges. Ők szerintem ezerszer aranyosabbak :D
De rendben, akkor majd ha egyszer ki tervezek menni valahova akkor észben tartom ezt. Köszönöm.

válasza:

válasza:Nincs most a Fővárosi Állatkertben, múltkor voltunk egy hosszabb bemutató sétán és az Elefántháznál mondta a sétát vezető hölgy, hogy reméli, hogy egyszer megint lesznek, mert ő pl. nagyon szerette őket (még nyomtatott képet is hozott, persze mi tudtuk, hogy az elefánt és a lamantin rokona, úgyhogy "lelőttük a poént")
Egy másik alkalommal a kapibarák gondozójának említettük meg őket, aki elmesélte, hogy mennyire meglepődött, mikor látta, hogy az elefántházban milyen magasra felmásztak. Imádtak magas helyeken hesszelni. :D
ELVILEG Győrben vannak, de nekünk eddig kettőből kettő alkalommal nem sikerült látni őket. Novemberben már el voltak zárva a hideg elől és júniusban sem találtuk sehol, bár ezen az egyik gondozó is elcsodálkozott (nem hozzá tartoztak). A Győri Állatkert honlapján van fent videó a létezéséről. Esetleg jövő tavasz vége/nyár elején írj rájuk, hogy mi a helyzet, mert szeretnéd látni, de mások tapasztalata alapján nem biztos, hogy kint vannk.
Szia, azóta megtudtam hogy igen, a győri állatkertben vannak.
Én sem sokat láttam belőlük, egy fenn ücsörgött a kis faházikójában a sok földimalac felett x)
De köszi a választ! :D
Kapcsolódó kérdések:
A lajhár a kedvenc állatom, szívesen megnéznék egyet élőben is, megfogni és megsimogatni. Hol van erre lehetőségem?
Van valamelyik magyarországi állatkertben?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!