Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Magyarországon van olyan...

Magyarországon van olyan állatkert, ahol lehet szirtiborzokat látni ?

Figyelt kérdés
Nagyon aranyos állatoknak találom őket és azt próbáltam kideríteni, hogy Magyarországon van-e olyan állatkert ahol lehet őket élőben látni, de eddig még nem találtam semmilyen infót erről a neten.

2024. szept. 14. 23:05
 1/10 anonim ***** válasza:
27%
Ha nem találtál, akkor véleményem szerint felesleges volt ki írni a kérdést, mivel én sem találtam. Úgyhogy nem. Brit állatkertben vannak, de hazánkban nem.
2024. szept. 15. 00:30
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Mormota nem jó? Majdnem ugyanaz. Az van.
2024. szept. 15. 05:31
 3/10 A kérdező kommentje:

#1 Azért mert ketten nem találtuk meg az nem jelenti feltétlenül azt hogy nincs.

#2 Nem, én kifejezetten Szirtiborzokat szeretnék látni ha lehetséges. Ők szerintem ezerszer aranyosabbak :D

De rendben, akkor majd ha egyszer ki tervezek menni valahova akkor észben tartom ezt. Köszönöm.

2024. szept. 15. 09:31
 4/10 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem a Budapesti Állatkertben van.
2024. szept. 15. 09:36
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
#3: Azt tudtad, hogy a legközelebbi rokona az elefánt? Az nem is olyan aranyos, ha begurul...
2024. szept. 15. 09:56
 6/10 A kérdező kommentje:
#5 Persze hogy tudom, szerintem kifejezetten vicces belegondolni hogy az Elefánt közelebbi rokonságban áll ezzel a pici szőrmókkal mint az Orrszarvúval vagy a vízilóval :D
2024. szept. 15. 13:36
 7/10 fokfoldiszirtiborz válasza:
Sziasztok. Kassai állatkert Szlovákiában. A legcukibb jószág. A House ruházati boltban még pólóra is rakták egy frappáns idézettel. Azóta kedvencünk a "nesöneles" dokumentumfilm róluk 😊 Magyarországon állatkerben sajnos nincs 😐
2025. febr. 16. 18:16
 8/10 anonim válasza:

Nincs most a Fővárosi Állatkertben, múltkor voltunk egy hosszabb bemutató sétán és az Elefántháznál mondta a sétát vezető hölgy, hogy reméli, hogy egyszer megint lesznek, mert ő pl. nagyon szerette őket (még nyomtatott képet is hozott, persze mi tudtuk, hogy az elefánt és a lamantin rokona, úgyhogy "lelőttük a poént")

Egy másik alkalommal a kapibarák gondozójának említettük meg őket, aki elmesélte, hogy mennyire meglepődött, mikor látta, hogy az elefántházban milyen magasra felmásztak. Imádtak magas helyeken hesszelni. :D

ELVILEG Győrben vannak, de nekünk eddig kettőből kettő alkalommal nem sikerült látni őket. Novemberben már el voltak zárva a hideg elől és júniusban sem találtuk sehol, bár ezen az egyik gondozó is elcsodálkozott (nem hozzá tartoztak). A Győri Állatkert honlapján van fent videó a létezéséről. Esetleg jövő tavasz vége/nyár elején írj rájuk, hogy mi a helyzet, mert szeretnéd látni, de mások tapasztalata alapján nem biztos, hogy kint vannk.

2025. okt. 22. 06:46
 9/10 anonim válasza:
*youtubeján, nem a honlapon. De beírod simán a google-be, hogy "szirtiborz Győr" és felhozza.
2025. okt. 22. 06:48
 10/10 A kérdező kommentje:

Szia, azóta megtudtam hogy igen, a győri állatkertben vannak.

Én sem sokat láttam belőlük, egy fenn ücsörgött a kis faházikójában a sok földimalac felett x)

De köszi a választ! :D

2025. okt. 25. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Magyarországon hol láthatok lajhárt és foghatom meg?

A lajhár a kedvenc állatom, szívesen megnéznék egyet élőben is, megfogni és megsimogatni. Hol van erre lehetőségem?

Hódot lehetséges fogságban tartani?

Van valamelyik magyarországi állatkertben?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!