Jönnek anyósomék! Mit csináljak, hogy elviseljem?
Akkor tényleg ritka okos lehet ha rátette a tejet a radiátorra. Az ilyen dolgokba tényleg egyáltalán nem kellene beleszólni, pláne nem belenyúlnia. Remélem betettétek azért a hűtőbe a tejet!
De figyelj, ha nem változik a helyzet, akkor nyugtasd magad azzal, hogy később majd biztos a gyerkőcnek is meg akarja mondani, hogy mit hogyan csináljon, és ha majd elég nagy lesz majd ő megmondja neki őszintén a frankót. Az én lányom 19 hónapos, de oda se megy a nagyanyjához, ha hívja még azt is mondja, hogy NEMMMM! Én meg mosolygok magamban, hogy tessék, ezt érte el az erőszakosságával.
7-es voltam!
Nálunk még nincs gyerek, de 2 éve hajtogatja anyósom, hogy majd ha lesz baba, az csak az ő szobájában aludhat, mert a mama szereti és majd ő fogja nevelni, mert ő tudja, hogy mit hogyan kell. A főztömre féltékeny, ahogy takarítok nem jó, mert túl gyorsan csinálom[de alaposan, csak nem ülök rajta 2 napot], mosni csak ő moshat, mert új a mosógép és félti, a szemembe jópofizik, a szomszédnál,fodrásznál meg panaszkodik, hogy nagy a pofám [sose beszéltem vele csúnyán, csak miután lefikázta az ételt ami még a gázon volt és meg se kóstolta, közöltem vele, hogy senki sem kényszeríti rá, hogy egyen belőle].
Kérdező tarts ki hiszen egyszer hazamennek :]
Kedves utolsó!
Azért elég meredek, hogy egyből más ember vérét akarod, de ez ugye téged minősít. Mindezt miért? Mert rávilágítottam arra, hogy a "kedves" menyek szarba se veszik az anyóst és még csak azért sem képesek normálisan viselkedni és 3 havi egyszer eltűrni a rigolyáit mert ő a párjuk édesanyja és a gyermekük nagymamája.
Mert át akarják venni az irányítást.
Érdekes mód a saját édesanyjuk kritikáit, rigolyáit tudják kezelni, a párjuké már meg se szólaljon.
Az meg, hogy a drága kérdező teje elment.. Nos. Ha tudja jól, milyen természetű az anyós, miért stresszel rá? Miért nem röhög egy jóízűt, hogy ha ez az egy öröme van az életben, csinálja?
Az meg, hogy előhozza az iskolázottságát, egyenesen felháborító.
Szóval, ha a saját anyjának lenne 8 általánosa rápirítana, hogy ő ebbe ne szóljon bele mert tanulatlan? Ja, hogy az ő szülei tökéletesek, ők nem illetik kritikával, amit ők mondanak szent.
Gondolkozzatok már egy kicsit el! Ha érzi, hogy szabadulnátok, gyűlölitek sem fogja hagyni, hogy az unokáját elszakítsák tőle- mert igen, a nagyszülő épp úgy fontos, mint a szülő.
Ha a kérdező éppen úgy tette volna fel a kérdést, hogy jönnek anyámék, mit csináljak? Akkor meg az lenne a baj, hogy miért szidja az anyukáját? Neki az anyósával van gondja (ami szerintem érthető is a leírtak alapján), ebben kért segítséget, mert egy olyan személy, aki mindig bosszúságot okoz és csak hátráltat sosem kellemes.
Meg kell fogadni az idősek egyes tanácsait, mert van, hogy mondanak jókat, de ha a te elveiddel nem vágnak egybe akkor le kell tojni. Nehéz nem tudomást venni az ilyen emberről, de idővel megtanulja elengedni az ember a füle mellett. Én is csak így bírom anyósomat, de őt mindenki csak így bírja. Én anno megmondtam neki kerek perec, hogy nem kell jönni minden délben megnézni a babát és mondani hogy mit hogy kéne, mert tudom én majd azt és mivel úgyis alszik a baba délbe nem kell törtetni befele, mert csak felébreszti!
Nehéz helyzetben vagy, mert a párodat sem akarod megbántani, de próbáld meg kibírni valahogy ezt a pár napot, nem lesz könnyű, de ha elmegy utána fellélegezhetsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!