Mit szólnátok ha anyósotok ezt mondaná a saját lányának?
A fiam beteg! Feleségemmel albérletben élünk de úgy hogy egy udvaron az ő anyjával, ő is albérletben, persze.
Felment a feleségem az anyjához hogy kérjen egy kis kristály cukrot meg és egy kis citromlevet. Az anyja azt felelte hogy nem fog két családot eltartani. Miközben mi adtunk nekik például kandallót, vagy cseréltettünk gázpalackot, elfuvaroztam a fiát hajnalban mikor az anyja felhívott éjszaka. De ennyit nem érdemelt meg a saját unokája.
Akkor innentől kezdve tessék hanyagolni anyukát.
Ugyanezt mondani neki legközelebb.
Hát biztos nem esne jól, bár ennyiből messzemenő következtetéseket nem vonnék le.
Nem tudom hogy hányszor jártok át ezt-azt kérni.
Nem tudom, hogy mikor miben segít anyós
stb.
Ha ezen kattog, akkor azt két dolog miatt teheti
- vagy szívtelen és gonosz, aki semmibe veszi a családját
- vagy egyszerűen kilátástalannak érzi a helyzetét mert kevés a pénze, és pont ideges volt amikor a lánya kért, és azért reagált ilyen böszme módon.
Ezekre csak te tudod a válaszokat, sok mindentől függ
Valamiért van egy olyan érzésem, hogy te vagy a feleség, az anyuka meg a férjed anyja:)
A pasik nem szoktak anyósszidó kérdéseket kiírni...
"én nem tudnám megtenni, hogy ne főzzek az unokámnak ilyenkor teát, illetve ne adjak hozzávalókat."
Hát dehogynem tudnád megtenni, ha nem lenne miből. Tudod ezt csak az érti aki már megtapasztalta.
Nekem legalábbis az anya reakciójából egy ilyen tehetetlen düh, hárítás érződik ezzel a nem fog két családot eltartani.
Ideges, mert tehetetlen, mert neki se elég az ami van. Hogy tud mindent odaadni? Gondolom másban szokott segíteni. Lehet, hogy pont kapott egy csekket, stb. Vagy ki tudja egyébként támogatja-e a gyerekét, vagy hogy ő mennyit szokott adni.
Gondolom nem most kértek tőle a fiatalok először egy kis cukrot, hanem folyton a nyakára járnak ha pénz kell, vagy ez vagy az. Persze cserébe adnak is, de azért egy kis cukron nem kéne így fennakadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!