Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósom nagyon rég meg van...

Az anyósom nagyon rég meg van őrülve, hogy unokát akar, és most úgy tűnik összejött a baba. Félek, hogy ránk fog szállni. Mikor mondjuk el neki?

Figyelt kérdés
Korábban is folyton azzal nyaggatott, hogy unokat akar, babázni és majdnem én odaadom neki a babám és dolgozom. Persze sajnálom is őt, hogy ebbe a gondolatba menekült és nem akarnám elzárni a kicsitől, de közben félek, hogy ha megtudja akkor még fog kerülni és nem fog leszallni rólunk. Nem tudom, mi a jobb, ha sokáig titkoljuk, vagy minél korábban elmondjuk, hogy hamarabb meg lehessen vele beszélni, ha valami nem jó? Én anyukámnak azonnal elmondtam, mikor megtudtam, attól is tartok, hogy hiszti lenne, ha megtudna hogy az én anyukám azonnal tudta ő meg csak hónapokkal később. Szerintetek? Járt már valaki hasonló cipőben?
2016. júl. 3. 14:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
42%

Miért nem tudsz őszintén beszélni vele? Miért nyomod le azonnal a víz alá, anélkül, hogy tudnád, hogyan fog viselkedni?

Azért gondolj bele, ha majd a te menyed is így fog viselkedni veled, mennyire fog jólesni.

2016. júl. 3. 15:43
 12/22 anonim ***** válasza:
86%
Mindenki a saját családjának mondja el akkor, amikor jónak látja - szerintem ez így teljesen rendben van. Az anyós leállítása férjed dolga lesz, majd ezt tudatosítsd benne.
2016. júl. 3. 17:26
 13/22 anonim ***** válasza:
94%
Ugye anyósod tudja, hogy nem azért lesz gyereketek, hogy az ő kedvére tegyetek vele? Mert ezt sürgősen jelezni kéne neki. Szóval az, hogy te majd dolgozol, ő meg babázik... Van ott valami kattanás, ugye?
2016. júl. 3. 22:00
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Inkabb most mondjatok el, igy marad ido megertetni a nagyival hogy a gyeteket nem neki fogod szulni...
2016. júl. 3. 22:41
 15/22 A kérdező kommentje:

Nem a víz alá akarom nyomni, hanem ismerem, és ha hónapokig szinte naponta ezzel nyaggatott korábban, akkor tartok tőle, hogy komolyan gondolja.

Igen valami nem oké sajnos :(

Egyébként nem tudom miért baj, ha nem ugyanakkor és ugyanúgy mondjuk el a családoknak. Én utálom a nagy felhajtást, és nekem jobb volt, hogy aki fontos annak azonnal elmondtam, a férjem meg nagy családi bejelentést szeretne ebéddel megyek mindennel. Ezért nem osszeveszunk, hanem úgy csináljuk a két felnel kulon, hogy mindkettőnknek megfeleljen.

2016. júl. 4. 09:43
 16/22 anonim ***** válasza:
84%

#7-as jól beszélsz: a férje édesanyja nem olyan fontos, mint a sajátja. Normális ember számára az édesanya szerepét senki nem veheti át, és még csak meg sem közelítheti.

de ez mindegy.

Kérdező, először is javítsd ki te is a szóhasználatodat! Nem unokát fogsz szülni hanem kettőtök gyerekét.

Anyósnak is ezt kell elfogadnia. Gondolom tőle se nyúlták le a gyerekét, amikor kismama volt, - az ő életében az volt a babázás ideje.

Ha babázni akar, menjen a játékboltba és vegyen egy Barbiet - akit te fogsz szülni az egy ember, és minimum, hogy joga van a saját anyjához.

Ami az ő szerepe volt ennek a babának világra jöttében azt megtette: megszülte a fiát, hála néki, köszönet, de a gyerek szülei meg ti vagytok.

Úgy alakult az életünk, hogy apaként én tudtam sokkal többet a gyerekeinkkel lenni első 4-7 évben, és még ma is megvan a jótékony hatása a velük való kapcsolatomra.

Ezt se kockáztasd!

2016. júl. 4. 12:52
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Abban igazuk van itt sokaknak,hogy a férjed édesanyja is tudja,hogy gyermeketek lesz.Más,ha a férjed babonás,és nem akarja még közölni.De azért valljuk be nem ugyanaz egy nőnek a saját édesanyjával megbeszélni dolgokat,és nem olyan az anyósával.Ha valóban komolyan gondolja,hogy majd ő babázik,ezt mikor felhozza,azonnal meg kell beszélni vele.Remélem,a párod melletted áll.

Az én anyósom,mikor megtudta,hogy babát várok,hiába közöltük rögtön, hiába hívtam fel az uh-k után,csak az érdekelte, hogy fiú-e.Le is szoktam róla,hogy bármit közöljek vele.

Remélem,a te anyósoddal normálisan meg lehet beszélni a dolgokat.

2016. júl. 4. 13:33
 18/22 A kérdező kommentje:

Nekem nincs bűntudatom, hogy az édesanyámmal jobb a viszonyom. Az nem lenne normális, ha nem így lenne.

Most próbálom tudatosan megnyugtatni magam és a korábbi események ellenére is igyekszem nem előítéletes lenni és próbálok nem előre izgulni, talán feleslegesen. De inkább a párom miatt, mert tudom, hogy neki rosszul esik, ha nem vagyunk jóban az anyjával, még akkor is, ha van rá okom, hogy idegesítsem magam. a 12. hét a küszöbön áll, úgyhogy írok majd, hogy mi lett :)

2016. júl. 4. 18:31
 19/22 anonim ***** válasza:
76%
Nyilván a saját anyját az ember jobban szereti, én is, és nem varom el anyósomtól sem hogy ugyanúgy szeressen mint a gyerekeit, de nem fogjatok fel hogy az ő unokája is? A férjednek is gyereke lesz nem csak neked.
2016. júl. 25. 16:35
 20/22 anonim ***** válasza:

Helyedben megkérném anyukámat, hogy senkinek ne kottyintsa el hogy tudja. Aztán anyósnak akkor és úgy, ahogy a férjed szeretné.

Aztán szépen a férjeddel együtt beadagolni neki a ti szabályaitokat. Pl.: a legfontosabb, Mikor mehet először hozzátok látogatóba! Aztán hogy a többi látogatásnál telefonáljon előtte! És hogy ez MINDENKIRE vonatkozik!

Én ugyan nem ismerem anyósodat, és azt sem tudom mikor szeretnél vissza menni dolgozni, de ha nem különösebben zavar vissza szinte, tán még örülnék is neki, hogy jönne. Kisgyerekkel nehéz vissza menni dolgozni. Ő legalább lehet otthon vele majd, ha kicsit beteg a gyerek. Nem annyira, hogy anya keljen mellé. Csak annyira, amikor nincs rosszul, de közösségbe nem mehet (bölcsi, ovi)

Ti is elmehettek majd nyugodtan a 6 hét gyermekágy után egy moziba, színházba, vagy csak átruccani a barátokhoz. Ez nagy kincs.

Ha nem akar folyton okoskodni, kioktatni, akkor próbáld okosan kihasználni. Én pl.örülnék neki ha valaki elvinné babakocsiban sétálni míg alszom egy kicsit.

okt. 12. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!