Nővérem fia az én kicsodám? Unokatestvér? Nem az az unokatestvérem aki anyukám testvérének a gyereke?
Figyelt kérdés
2014. máj. 10. 18:27
1/7 anonim válasza:
Az előbb volt egy ugyanilyen kérdés!
UNOKAÖCSÉD és te pedig attól függően, hogy lóg-e valami a lábad között a nagybátyja vagy a nagynénje vagy!
2/7 anonim válasza:
Nem, dehogy. Te a nagyapja vagy, attól függetlenül, hogy mi a nemed. Az unakatestvéretek a nagyanyja lenne.
3/7 anonim válasza:
Hányszor teszed még fel ezt a kérdést?
Édes istenem...
4/7 anonim válasza:
Unokaöcséd.
Ez a megnevezése. Tehát ennek nem unokatestvér, hanem unokaöcs vagy ha lány lenne, akkor unokahúg a hivatalos megnevezése.
És valóban két testvérnek a gyerekei egymásnak első unokatestvérei. Ott az unokatestvér a hivatalos megnevezése.
5/7 anonim válasza:
Szülőd testvérének gyereke = unokatestvér, akinek te is az unokatestvére vagy.
Testvéred gyereke = unokahúgod vagy unokaöcséd, akinek te a nagybátyja/nagynénje vagy.
6/7 anonim válasza:
Unokaöcs, amúgy kicsit hülyén van ez a magyarban, mert tényleg könnyű összetéveszteni az unokatestvérrel.
7/7 anonim válasza:
Gondolom, most már mindent tudsz, de amikor én gyerek voltam, ezeket az alapdolgokat a szüleimtől kérdeztem meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!