Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések

A kérdés

Egy gyerek nem gyerek? Mik az előnyei és hátrányai, ha valaki egyke?


 2008. nov. 20. 15:19  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3

Igazság szerint inkább hátrány, mint előny.

Ha van egy hasonló korú testvére a gyereknek, akkor a kezdetektől fogva egy bizonyos versenyhelyzetben van minden tekintetben. Ez megtanítja őt kűzdeni később, felnőttkorában is.

Az egyke gyerekek általában nehezebben találnak barátot, barátnőt.

Az egy gyerek a szülők döntése, mert vagy anyagi, vagy más okok miatt nem akar/tudnak többet vállalni.

Előnye talán annyi az egykeségnek, hogy így a szülői figyelem, szeretet, anyagi dolgok, mind benne öszpontosulnak.

Ami engem illet van testvérem, de gyereket is minimum kettőt szeretnék a jövőben.


B.P.A válasz 79%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/23Időpont 2008. nov. 20. 15:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

én egyke vagyok, és aminek a legjobban előnyét tudom élvezni, hogy egyedül is jól megvagyok, sokszor nincs szükségem társaságra, inkább egyedül próbálok mindent megoldani és nem mások segítségére támaszkodni.

erről egy márai idézet jutott eszembe, csak hogy a mondanivalómat nyomatékosítsam:)


Tudjad, szíved és eszméleted minden erejével tudjad, hogy válságos pillanatokban senkire nem lehet számítani.

Nincs rokon, barát, kedves, akit igazán ismersz; a nagy pillanatban mindenki eldobja az álarcot,

megmutatja a nyers önzést, s te egyedül maradsz, mikor legnagyobb szükséged lenne arra,

hogy melletted álljon valaki, s egy jó szóval, biztató tekintettel segítsen. Többet nem is vársz senkitől;

de ezt sem kapod a veszélyben. Élj nyájasan és türelmesen az emberek között, de ne bízzál senkinek segítségében.

Neveld magad magányossá és erőssé. Tudjad, hogy soha, senki nem segít. S ne sopánkodj ezen. Ember vagy,

tehát nem várhatsz semmit az emberektől; s ez a természetes.


amúgy lehet ennek semmi köze az egykeséghez, lehet ha lenne 10 testvérem én akkor is ilyen lennék. a barátokat ismerősöket látva lehet jobb is, ők folyton csak vetélkednek, irigykednek, utálkoznak. abba meg nem tudom beleélni magam, milyen lehet egy jó testvéri kapcsolat, mert közelről még nem láttam olyat:)

a hátránya tényleg az, ahogy előttem írták, hogy emberi kapcsolatokat nehezebben alakítok ki. nehezen tudok mással osztozkodni, de igyekszem leküzdeni:)A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 91%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/23Időpont 2008. nov. 20. 15:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Babàt vàrok,egyet szeretnék.

Jobban tudok majd rà koncentràlni,anyagi szempontbol is könnyebb,minden szeretet rà fog irànyulni,jobban megértem majd.

Az hogy nehezebben talàl-e baràtokat,nem tudom,én màr eleve olyan szülökkel tartom a kapcsolatot,akik szintén babàt vàrnak,és szerintem ha kicsi koràtol kap majd baràtokat,jätszotàrsat,nem lesz ez nehéz.A válasz 70%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/23Időpont 2008. nov. 20. 16:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én egyke vagyok,és szerintem ez nagyon rossz dolog.

Nekem még most 35 évesen is hiányzik a testvér,gyerekkoromban meg majd megőrültem érte,annyira vágytam rá.Szerintem nagyszerű dolog,ha van tesója egy embernek,akivel lehet jó kapcsolatot tartani,akit szerethetsz,akiben megbízhatsz..stb.Persze tudom,hogy nem mindenki van jó kapcsolatba a testvérével,de ez biztos,hogy szülői hiba,főként nevelés kérdése.Ahol egyformán nevelik szeretik a testvéreket,ott életre szóló bizalmi kapcsolat alakulhat ki köztük.Ez nagyon jó dolog lehet.Nekem unokatesóm van olyan,akivel olyasmi a viszonyunk,mintha tesók lennénk,de azért ez nem ugyanaz.Én talán azért is vágytam mindig nagy családra,3 gyerekem van,mert nekem nem adatott meg.Az pedig nem igaz minden esetben,hogy az egyke gyerek mindent megkap,el van kényeztetve.Sajnos én nem voltam,de nem is ez hiányzott a legjobban.Mi egyformán imádjuk a gyerekeinket,és megteszünk minden tőlünk telhetőt értük,hogy boldogok legyenek.Remélem felnőtt korukban is olyan jó testvérek lesznek,mint most.A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/23Időpont 2008. nov. 20. 16:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én egyedüli gyerek vagyok, de Anyukám egyedül nevelt fel szinte tartásdíj illetve pénzes rokonok, stb. nélkül; és anyagilag így is elég rossz volt, hát még ha többen lettünk volna!

Szerintem az vállaljon több gyereket, aki tudja, hogy anyagilag bírni fogja. Azért kellenek annak a gyereknek élmények, könyvek, ruhák, stb. - most egyáltalán nem extra luxus dolgokra gondolok!!!! - és ehhez bizony pénz kell.

Meg azért a szülő se mondhat le pénzhiány miatt teljesen mindenről, hobbikról, szórakozásról, mert besavanyodott lesz, ami a gyereknek se jó.

Magamról, (27/n), hogy adjak egy példát :) - Nem tudom, az egykeségből ered-e, de elég jó érdekérvényesítő ember vagyok, makacs, céltudatos, törekvő és kitartó. Nem jövök ki mindenkivel, nem vagyok egy mindenkivel vigyorgós, de a néhány közeli barátomat nagyon megbecsülöm. Kiállok az elveim mellett, nagyhangú vagyok, emiatt vannak ellenségeim, de nem izgat. Néha figyelmetlen vagyok, ez tény. Ugyanakkor ha megkérnek, vagy látom, hogy valaki bajban van, segítőkész is vagyok, lehet rám számítani.

Anyukám tartott tőle, hogy az egykeségem miatt önző leszek, és nagyon próbált arra nevelni, hogy pl. mindent el kell felezni, meg kell kínálni másokat, stb. Azért valamennyire hatott. :)A válasz 90%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/23Időpont 2008. nov. 20. 16:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ha gyereket szeretnél és ezért írtad ki a kérdést akkor azt is ideírom , hogy akinek testvére van sokkal ellenállóbb , jobb az immunrendszere . Két gyerek nem igényel dupla annyi foglalkozást mint egy , és három se háromszor annyit , együtt is jól elvannak...3 gyerekünk van , anyagiaknál sokkal többet ér az a szeretet és biztos érzelmi háttér mint a márkás ruhák.

A válasz 75%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 88%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/23Időpont 2008. nov. 20. 17:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én is egyke vagyok és mégis barátkozó típus. Hamar barátkozok,hamar alakítok ki jó viszonyt magam körül. Előnye h. önállóbb vagyok,tudom h. magamban kell elérnem azt amit akarok és nem másra támaszkodva. Szülőtől függ minden h. ki hogyan neveli a kérdést: engem anyum ugy nevelt h. a 2cm csokimat is osszam meg mással.(ez az osztozkodásra példa csak)ÉS miota élek mindent amit lehet megosztok akit szeretek.Hátránya h. mindig rajtam csattant minden.

A válasz 87%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 91%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/23Időpont 2008. nov. 20. 17:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nekem a két unokatesóm egyke. Egy lány és egy fiú.

A lány teljesen úgy lett nevelve hogy mindent megkapott amit akart, mindent megengedtek neki... egy nagyon magának való csaj,és kevesen is szeretik ez miatt. Az fiú unokatesóm viszont teljesen úgy lett nevelve mint egy átlagos gyerek... mint én meg az öcsém. Megosztani a másikkal akár egy csokit, egy cd... tök mindegy... Attól h valaki egyedüli gyerek, még nem jelenti azt hogy jellemzően egyke(rossztulajdonságok), ez sztem teljesen nevelés kérdése. A másik oldala meg, h ha ketten vannak, megtanulnak vigyázni a másikra, sohase lesznek egyedül, mindig lesz kivel játszani, dumálni... És két gyereknek is ugyan annyi szeretetet lehet adni mint egy gyereknek. Anyagi szempontból az a legjobb ha nem is vállal az ember gyereket... sztem valahol ez a legkevesebb...A válasz 91%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/23Időpont 2008. nov. 20. 17:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Hali!

nekem van tesóm, és el sem tudnám képzelni nélküle az életemet! (lányok vagyunk, és másfél év van köztünk) imádjuk egymást, mindent megbeszélünk, együtt vagyunk szinte mindig! én ha nem lenne tesóm, olyan fura lenne! (bár lehet ha kezdetektől nem lett volna tesóm nem így lenne) de ha felnövök én bizti min. 2 gyereket szeretnék!

bea_angelA válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/23Időpont 2008. nov. 20. 18:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nekem van testévrem és bár kisebb korunkban sokat piszkáltuk egymást (valószinüleg a nagy korkülönbség is lehetett az oka) mára már azt mondom, hogy marha jóó h van egy bátyám;) Nagyon sok mindenben kitaposta elöttem az utat!! okos értelmes ember. Ő talán az egyik legnagyobb példaképem! Meg aztán a szülők elöbb utobb elmennek, de akkor is ott lesz egy testvér. szerintem ez igy sokkal jobb!!

16/LA válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 88%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/23Időpont 2008. nov. 20. 18:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mit gondoltok egy olyan férfiról, aki saját gyerek helyett másét nevelné?
Miért egy gyerek ragyogja be a mindennapokat?
Van ismerősötök, aki polgármester gyerek?
Szerintetek mennyivel könnyebb a második gyerek vállalása? Kevesebb "gonddal" jár? Sokkal több lekötöttség, mint egy gyermek? Vannak előnyei, hátrányai?
Milyen előnyei és hátrányai vannak a szülők válásának a gyerek részére?
Milyen elonyei, hatranyai vannak annak, ha 2 gyerek kozott egy csaladban nagy a korkulonbseg?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!