Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet egy idős embert...

Hogyan lehet egy idős embert rávenni, hogy fürödjön meg?

Figyelt kérdés
Mit mondjak, ami nem tapintatlan? A segítségemet is felakarom ajánlani. Ha pedig nemet mond, akkor hogyan győzzem meg mégis? Már eléggé szükséges lenne, nem tudom mióta nem fürdött az illető, de érződik.

2023. aug. 6. 16:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz mit csinálni. Az én mamám is ilyen. Nem demens, egyszerűen szarik rá hogy meg kéne fürödni. Mindig azt mondja hogy a disznó ganéba nőtt fel, nem szereti a tusfürdő, deo illatát. Állandóan pisiszag van vagy valami ázott kutyaszag. Ha mondjuk úgy vérig sértődik, hogy 2 hétig húzkodja a száját és sajnáltatja magát hogy szegény öreg. Jó hogy elmúlt a 40 fok mert már borzalmas volt.
2023. aug. 6. 22:32
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Mondd, hogy szívesen megmosnád a haját, de legjobb lenne a kádban/ zuhany alatt egy jó kis fürdéssel összekötve. Vegyetek elő tiszta ruhát, a levarázsoltat meg szigorúan mosd ki.
2023. aug. 7. 00:10
 13/19 anonim ***** válasza:
Nem fogja megcsinálni, ha magától nem teszi akkor hiába van neki könyörögve.
2023. aug. 7. 01:05
 14/19 A kérdező kommentje:
Szóltam neki, úgy tűnt, hogy tudomásul vette, a segítségemet is felajánlottam, de nem kellett. Kád van, de azt mondta be tud mászni. Aztán ugyanúgy elment aludni fürdés nélkül. Pár napig még itt leszek, de én ezt így nem fogom bírni, nem tudom hogyan legyek erélyesebb, egyébként is mimóza típus vagyok. Szerintem ez nem az én feladatom lenne, de ügyesen rám lett tolva, a háztartásban lévő rokonok nyilván nem tettek semmit.
2023. aug. 7. 03:00
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekei rendezzék le vele ezt a dolgot.
2023. aug. 7. 05:11
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg nem az a baj, hogy nem tud megfürdeni egyedül, de szégyenli, hogy segítséget kérjen?

Talán ki sem tudna szállni a kádból. Az én mamám évek óta segítségre szorul ebben. Mondjuk ő nem restellt szólni.

2023. aug. 7. 10:04
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Mint egy kisgyerekkel. Akkor most megfürdünk gyere, segítek vetkőzni, gyere segítek belépni.

Mondjuk a saját gyereke hol van ebben? Esetleg ellenkező nemű, azért restellkedik?

Bármi is az oka, egyedül nem fogja megcsinálni. Rámenősen lehet csak, főleg ha eddig soha senki nem vett részt ilyesmiben.

Engedj vizet, készíts ki mindent, és hívd. Persze jó lenne, ha nem lennél egyedül ezzel, főleg ha első alkalom.

2023. aug. 7. 12:05
 18/19 anonim ***** válasza:

Vegyel vmi jo illatu tusfurdot es kerdd meg,h furidjon meg vele,mert magadnsk is ilyet vettel es neked olyan jo kellemes hidratalt erzest ad.

Mutasd meg neki,h szaraz a bore,hidratalni mell.

Vagy ha faj a hata,jo izomlazito a meleg zuhany.

2023. aug. 8. 06:28
 19/19 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem írni, egyébként megoldódott, csak noszogatni kellett egy kicsit, de ment magától, szerintem nem demens szerencsére. Köszi a válaszokat, segítségemre voltatok. :)
2023. aug. 22. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!