Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire éreznétek otthon...

Mennyire éreznétek otthon magatokat?

Figyelt kérdés
2 éve van egy párkapcsolatom. Még külön élünk, de a párom már egyre többet mondja költözzek oda hozzá. Ezzel nem is lenne probléma ha csak ketten élnénk de van két felnőtt gyereke akik hiába költöztek el albérletbe 2-3 hetente jönnek haza a parjaikkal és a hétvégét otthon töltik olyankor a párommal. A bajom az egésszel annyi hogy semmit nem szólnak hozzám. Én próbálok kommunikálni velük, ha kérdezem őket arra válaszolnak normálisan és ennyi. Pont. 25 és 30 evesekrol van szó. Maguktól a 2 év alatt hozzám nem szóltak egy mondatot sem! Pedig ennyi idő alatt kb 15-20 szor már találkoztunk hétvégente. Voltunk együtt egy rövid nyaraláson is. De semmit se szólnak hozzám így feszelyez már ott lennem mikor jönnek. Zsákutcaba érzem magam nem tudom mit tegyek. Ti így oda költöznétek a párotokhoz?
jún. 26. 14:45
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
4%
Semmi közös temetők nincs?
jún. 26. 14:54
 2/22 anonim ***** válasza:
78%

Nem írtad már ki korábban ezt a kérdést?

Mennyivel idősebb a párod nálad? Mikor váltak el, azóta volt-e másik kapcsolata(i)? Mi a ti tervetek? Majd lesz valahogy vagy komolyan terveztek, esetleg házasság/gyerek (ha sokkal fiatalabb vagy)?

Mekkora a ház? Meg van a saját gyerekkori szobájuk és oda mennek vissza? Vagy a válás után új házat vett apuka? Van saját szobájuk ott is?

Nehéz erre válaszolni a felek, a történet, a dinamika stb. hiányában. Mondanám, hogy a felnőtt gyerekei intelligenciáját mutatja, hogy így viselkedned veled, főleg ha nem te rondítottál bele a szüleik házasságába, de egyrészt nem ismerlek, nem tudom milyen ember vagy, hogy viselkedsz velük (nyilván, persze, tök normális vagy), és nekik sem könnyű hogy időről-időre ott van egy idegen, akit kerülgetni kell, jópofizni kellene vele, pedig esetleg nem szimpatikus (akkor is van ilyen, ha amúgy egy tök jó fej ember vagy) vagy semmi közös téma nincs.

Visszaemlékezve amúgy gyerektelen éveimre nekem már ez is fura, hogy minden 2. hétvégét ott töltenek (ha jól értem ott is alszanak? péntek délutántól vasárnap estig ott vannak?) - nekünk biztos nem fért volna bele, akármilyen jó a viszony, mert rengeteg programunk volt, max. 4-6 hetente.

Én így nem költöznék vagy úgy, hogy minden 2. hétvégére én is csinálnék külső programot magamnak, de az már nekem nem férne bele, hogy ilyen gyakorisággal alkalmazkodjak hozzájuk.

Amúgy te most hol laksz? Albérlet? Saját lakás/ház? Azzal mi lesz?

jún. 26. 15:28
 3/22 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem ezt a kérdést már jópárszor kiírtad, mindenki mondta akkor is, hogy ez így nem kapcsolat a "párod" részéröl, csak kihasznál.

Ha van (lenne!) eszed, már régen otthagytad volna, erre pazarolni az idödet nagy hülyeség

jún. 26. 15:43
 4/22 A kérdező kommentje:
2" Saját házba lakom. Hozzám költözni páromnak nem opció. Munkahelye miatt. Középkorosztály vagyunk közös gyereket nem tervezünk. De nehéz így más felnőtt gyerekeit megkaptam. Nem ronditottam a házasságba. Párom már független volt mikor osszejottunk 10 éve.
jún. 26. 15:47
 5/22 anonim ***** válasza:
94%
Akkor maradjatok ilyen mingli kapcsolatban. Ha jönnek hozzá, nem vagy ott. Több középkorút is ismerek, aki így csinálja.
jún. 26. 15:52
 6/22 Kovadamy válasza:
83%
Minek költöznétek össze? Tul komolyan veszed ezt a dolgot. Amíg külön vagytok, szabadok vagytok, mint a madár. :) Ez értékesebb mint a kétgyerekes gordiuszi csomót bogozni...
jún. 26. 16:48
 7/22 anonim ***** válasza:
74%
Ha ekkorák a gyerekek, akkor garantáltan 50 fölötti az illetö, meg gondolom, te sem vagy sokkal fiatalabb. Összeköltözni semmi értelme, föleg, hogy ott semmibe vesznek
jún. 26. 16:55
 8/22 anonim ***** válasza:
74%

1. Te össze akarsz költözni, vagy csak aláveted magad a párod akaratának?

2. Jelezted a párodnak, hogy a gyerekei bunkók? Ha nem, miért nem, ha igen, mit szólt hozzá? Illetve ő magától nem látja?

Úgy odaköltözni valakihez, hogy kéthetente egy hétvégére nemkívánatos személy vagy, és el kell menekülnöd, megalázó.

jún. 26. 16:56
 9/22 anonim ***** válasza:
68%
Borítsd a bilit, beszélj velük nyíltan, kérdezed meg miért vesznek semmibe.
jún. 26. 17:16
 10/22 anonim ***** válasza:
82%
Én nem költöznék össze ennyi idősen már, ha ennyi eltérő a dinamika. Neked is megvannak a kialakult szokásaid meg neki is és egyikőtöktől sem elvárható, hogy ezeket feladja. A gyerekeit meg valahol megértem, én se akarnék erőltetetten csevegni valakivel, akihez semmi közöm és egyébként ugyanúgy zavarja a jelenlétem az apám házában, mint az enyém őt.
jún. 26. 17:57
1 2 3

További kérdések:

Kit hívjak meg a lánybúcsúmra, vagy hogyan oldjam meg?

Néhány éve a bátyám összejött egy barátnőm húgával. Én is hamar összebarátkoztam a "sógornővel", nagyon megszerettem. Aztán váratlanul szakítottak. Nem derült ki pontosan, mi történt, de a jelek alapján a csaj csinálhatott valamit, és szeretett is volna kibékülni, de...

Másra is nyomást gyakorol a családja hogy gyereket szüljön?

Nagypapám nem bírja elviselni ha fürdetem vagy a kezemből etetem a kutyát. Azt mondja "szüljek inkább egy gyereket és azzal csináljam ezt, meg ma már egyre többet hallani hogy a nők gyerek helyett állatokat tartanak és azokkal foglalkoznak es ez mennyire helytelen"....

Normális ha pár havonta egyszer máshol lennék/kikapcsolódni vágynék 1,5 éves gyermek nevelése mellett apaként (37/M)?

Feleségem is leterhelt, de nekem is kezd sok lenni, de tőle függetlenül is szeretnék csak magamba lenni. A lehetőségre is nyugodtabb a belsőm, a gyomrom , mintha ellazulnék. Kinek mennyi kijárás volt és hogy volt a felosztás?

Hogy higyek magamban ha a családom se hisz?

Most egy nehéz időszakot élek és mondhatni egyedül kell megbirkóznom mindennel. Pl munka keresés, lelkileg is padlón vagyok. A családom is úgy áll hozzám, hogy biztos nem fogok munkát találni rövid időn belül. Az önbizalmam is a béka feneke alatt. Már nehezemre esik...

Nagyon szánalmas, ha 31 évesen se tudtam elköltözni a szüleimtől a panelból? F

Nem jött össze semmi, amivel jó pénzt tudnék keresni. Nincs műszaki érzékem, a férfias szakmunkákhoz se értek, amivel az elmúlt években sokan jól kerestek. A fizetésem most 450 ezer nettó, korábban évekig 400 alatt volt. Az ingatlanárak meg az egekben, esélyem nincs...

Ilyenkor mi a helyzet?

Van egy lány ismerősöm. Jelenleg terhes. Az apa lelépett és magára hagyta terhesen a lányt. A lány szülei nem tudják ki az apja a babának. A lány azt kérdezte tőlem hogy hazudhat e a szüleimnek azt hogy én vagyok a gyere apja?... Nyilván nemet mondtam. De ilyet...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!