Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másra is nyomást gyakorol a...

Másra is nyomást gyakorol a családja hogy gyereket szüljön?

Figyelt kérdés

Nagypapám nem bírja elviselni ha fürdetem vagy a kezemből etetem a kutyát. Azt mondja "szüljek inkább egy gyereket és azzal csináljam ezt, meg ma már egyre többet hallani hogy a nők gyerek helyett állatokat tartanak és azokkal foglalkoznak es ez mennyire helytelen". Mondtam hogy én nem is nagyon szeretem a gyerekeket. Erre a valasza:"nem baj, a sajátomat szeretném".

De ő nyilván régebbi generáció mások voltak a szokások.

De anyám is,aki nagyon fiatalos amúgy, sokszor rendszeresen mondja, ami már nyomásgyakorlásnak érződik hogy unokát szeretne. például egyszer el kísért az orvoshoz ahol az orvos tett egy ilyen meg jegyzést nekem hogy "gondolom szeretne majd gyereket?". Én nem is tudtam mit mondjak mert 21 évesen ez gondolatban sincs nekem, nulla szociális élettel, de anyám válaszolt helyettem lelkesen hogy igen ő nagyon szeretne unokát. De többször hangoztatta már nekem mikor 18 eves voltam, hogy a nők régen ilyenkor mar régen szültek.

Apám meg azt akarta hogy egy barátjával jöjjek össze és szuljek neki gyereket. Ezt teljesen komolyan gondolta hogy ez mennyire jó lenne már, mennyire vicces lenne stb.

Vagy például anyám egy ismerőse arról beszélt a vese műtétem előtt hogy emiatt fenall egy kis kockázat hogy nem lehet gyerekem és milyen kár pedig annyira szép vagyok.

Végtelenül undorítónak, primitívnek és megalázónak tartom hogy más emberek és a saját családom is valami tenyészállatnak néz.

Más is van hasonló helyzetben? Hogyan tudjátok ezeket a megjegyzéseket elengedni?

Mert mostmar mivel szinte állandóan ezt hallom, azonnal ugrok rá es olyan szinten idegbeteg leszek ha hasonló téma bárhol szóba jön, hogy már aztan szégyellem magam a kiborulásomért utólag.

ma 15:51
1 2
 1/12 anonim válasza:
30%

Nagypapám nem bírja elviselni ha fürdetem vagy a kezemből etetem a kutyát. Azt mondja "szüljek inkább egy gyereket és azzal csináljam ezt...

hát ez nem normális viselkedés az biztos...

ma 15:58
 2/12 anonim válasza:
100%
Miért tartod vele a kapcsolatot?...
ma 16:00
 3/12 anonim ***** válasza:
92%

" például egyszer el kísért az orvoshoz ahol az orvos tett egy ilyen meg jegyzést nekem hogy "gondolom szeretne majd gyereket?". Én nem is tudtam mit mondjak mert 21 évesen ez gondolatban sincs nekem, nulla szociális élettel, de anyám válaszolt helyettem lelkesen hogy igen ő nagyon szeretne unokát. "

Téged 21 évesen anyád kisér el orvoshoz (gondolom nögyógyász), és benn van a vizsgálatnál is? Ez nagyon beteges, a részedröl legalább annyira, mint anyád oldaláról!

ma 16:19
 4/12 A kérdező kommentje:
#3 nem nőgyógyász volt. Veseműtétem előtti megbeszélés
ma 16:22
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

"Végtelenül undorítónak, primitívnek és megalázónak tartom hogy más emberek és a saját családom is valami tenyészállatnak néz."

💯 egyetértek

ma 16:27
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, úgy 20 éve próbálkoznak. Jelenleg 41 vagyok, lassan csak leszoknak róla. :D
ma 16:28
 7/12 Bfgbnn ***** válasza:
100%
Csinálták egy darabig, az unoka kell műsort, de már leállítottam őket. 44 éves vagyok
ma 16:31
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
1-es, igen, a nagyapáé, meg az anyáé nem normális viselkedés…
ma 16:47
 9/12 MTamas2 ***** válasza:
Mindenkinek a magánügye.
ma 16:48
 10/12 anonim ***** válasza:
81%

"Én nem is tudtam mit mondjak mert 21 évesen ez gondolatban sincs nekem, nulla szociális élettel."

Vagyis nincs partnered, tartósnak ígérkező kapcsolatod meg pláne nincsen.

Ez esetben rohadt nagy gonoszság a családodtol, hogy pont azon a ponton triggerelnek, rendszeresen oda szurkolnak, amiről tudják, hogy a legjobban fájhat neked.

Legyél vagány, szereld le őket azzal, hogy leszbi vagy és eszetekben sincs örökbe fogadni egy gyereket.

ma 17:07
1 2

További kérdések:

Normális ha pár havonta egyszer máshol lennék/kikapcsolódni vágynék 1,5 éves gyermek nevelése mellett apaként (37/M)?

Feleségem is leterhelt, de nekem is kezd sok lenni, de tőle függetlenül is szeretnék csak magamba lenni. A lehetőségre is nyugodtabb a belsőm, a gyomrom , mintha ellazulnék. Kinek mennyi kijárás volt és hogy volt a felosztás?

Hogy higyek magamban ha a családom se hisz?

Most egy nehéz időszakot élek és mondhatni egyedül kell megbirkóznom mindennel. Pl munka keresés, lelkileg is padlón vagyok. A családom is úgy áll hozzám, hogy biztos nem fogok munkát találni rövid időn belül. Az önbizalmam is a béka feneke alatt. Már nehezemre esik...

Nagyon szánalmas, ha 31 évesen se tudtam elköltözni a szüleimtől a panelból? F

Nem jött össze semmi, amivel jó pénzt tudnék keresni. Nincs műszaki érzékem, a férfias szakmunkákhoz se értek, amivel az elmúlt években sokan jól kerestek. A fizetésem most 450 ezer nettó, korábban évekig 400 alatt volt. Az ingatlanárak meg az egekben, esélyem nincs...

Ilyenkor mi a helyzet?

Van egy lány ismerősöm. Jelenleg terhes. Az apa lelépett és magára hagyta terhesen a lányt. A lány szülei nem tudják ki az apja a babának. A lány azt kérdezte tőlem hogy hazudhat e a szüleimnek azt hogy én vagyok a gyere apja?... Nyilván nemet mondtam. De ilyet...

Mennyire éreznétek otthon magatokat?

2 éve van egy párkapcsolatom. Még külön élünk, de a párom már egyre többet mondja költözzek oda hozzá. Ezzel nem is lenne probléma ha csak ketten élnénk de van két felnőtt gyereke akik hiába költöztek el albérletbe 2-3 hetente jönnek haza a parjaikkal és a hétvégét...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!