Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnánk ki egyezni...

Hogyan tudnánk ki egyezni anyával békességben?

Figyelt kérdés

Van egy párom már 2 és 5 hónapja. Előzőleg már voltunk együtt pár évet, ha bár még csak 22 éves vagyok, a párom meg 27 éves.

Kint dolgozik külföldön, Ausztriában. 700km-re lakástól.

Múlthéten is volt itthon, meg jön haza ezen a héten is. Azaz holnap este.

Anyukámmal közöltem a hírt, és eléggé kiakadt.

Miért kell neki hazajönni??

Nem akar idegent kerülgetni!

Neki tökéletes volt mikor 2 havonta jött haza!

Nem szeretné hogy sűrűn jöjjön. Kicsi a ház. Ennek persze én iszom a levét.

Anyukám nem tud "mesztelenkedni" ez a kifogás miközben nem is szokott.

Olyan intimitás meg van hogy tud fürdeni.

Olyan bajjal jött elő hogy nem tudja a fogát beragasztani, nem tudja ki rakni a szeme elé.

Fel hoz olyan témákat ami szintén nem esik jól.

Elég jól ismer, és néha persze össze vitatkozunk a párommal, és ezt látja rólam, na akkor elmesélem nagy vonalakban, mert megsértődik hogyha nem.

Azt persze nem akarja hogy én elköltözök (igen, kijelentette) de hogyha a párom sem jöhet mi a megoldás?

( Nekünk olyan tervünk van hogy a kert végében építünk egy kis lakást és ott fogunk élni, de én szeretnék vele ki menni, és akkor lesz hol lakni, nem kell majd a kis házba "szorongani".)

Szóval mivel én intézem ennek az építését, én nálam van a pénz stb, és anyukám nem is tudom hogy képes azt mondani hogy a párom az menjen az ő szüleinél lakni mikor haza jön. Ráadásul másfél éve így van, mert azóta dolgozik külföldön, eddig sem ment haza, első perctől ide jön, akkor miért pont most kell megelégelni.

2014. máj. 8. 22:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Az tényleg lehet kellemetlen érzés valakinek, ha egy idegen van ott, aki előtt szégyelli magát. Lehet neked sem lenne ugyanolyan otthon, ha ott lenne valaki még. Szerintem fél az anyukád, hogy mit gondol róla a barátod, hogy elfogadja e őt. Szóval szerintem ez egyfajta védekezés, hogy más témák felhozásával is igyekszik kikerülni ezt a helyzetet, hogy ő ott megítéltessen.

Esetleg meg lehetne próbálni arról beszélni vele, hogy ha együtt akar lakni veled, akkor az már azt jelenti, hogy veletek, mert te már nem vagy úgy, hogy külön. Szóval, hogy próbáljon meg kockázatot vállalni és bízni benne, hogy a barátod is elfogadja őt.

2014. máj. 8. 22:42
 2/18 A kérdező kommentje:
Ilyenról szó sincs utálja a páromat.
2014. máj. 8. 22:44
 3/18 anonim ***** válasza:
igen menjen szépen a saját szüleihez mi az hogy folyton rajtatok log a barátod totál kihasználja a családodat, anyira hiányzik menj utána dolgozni.
2014. máj. 8. 22:45
 4/18 A kérdező kommentje:

Miért használnánk ki anyuékat???

Ők akarták azt is hogy építkezzünk a kertvégében, holott már annyiszor veszekedtünk miatta. Mert anyám az akinek semmi sem jó. Az sem jó neki ha boldog az ember.

2014. máj. 8. 22:51
 5/18 A kérdező kommentje:

Ő az akinek az sem lenne jó ha a párom szüleinél laknánk/laknék. Sem az hogyha a párommal kint, mert akkor mi lesz vele.

De az én érdekeimet is kellene nézni, hogyha én nézem az övét és nem fogom a pakkomat és megyek innen el.

2014. máj. 8. 22:53
 6/18 anonim ***** válasza:
Az ő háza, az ő döntése..te meg köszönd meg, ha ott lehet a barátod.
2014. máj. 8. 23:13
 7/18 A kérdező kommentje:
Tudod egész életemben hálás voltam, nem is szeretnék ez után sem hálátlan lenni. De nézhetné az érem másik oldalát, az is baj ha jól megvagyunk, az is hogyha rosszul. Neki semmi sem jó. Állandóan bántja, nem ez az első eset, mikor korábban jártunk, akkor nem lakott itt, még is állandóan szekálta nekem.
2014. máj. 8. 23:17
 8/18 anonim ***** válasza:
fizet azért hogy nálatok eszik, fürdik, használja a wc papirt, a telekért fizetek anyádéknak, lakbért beterveztetek, nem is tudom melyikötök nagyobb ingyenélő a barátod vagy te
2014. máj. 8. 23:24
 9/18 anonim ***** válasza:
A közös házban éldegélést megelégelte, mert neki idegen...de a közös telket felajánlotta, hogy ott építkezzetek. Szerintem ez tiszteletre méltó, így segít nektek..nálad van a pénz..nála pedig a telek.
2014. máj. 8. 23:37
 10/18 A kérdező kommentje:

DE nem értem őt akkor sem. Miért baj az neki hogyha haza jön pénteken este 11órakkor vasárnap pedig megy délután 17 órakkor. 42 óra! Még csak két napig sem kell nézni, ráadásul ebben van majdnem 2 éjszaka.

Miért kell meg alapoznia a rossz kapcsolatunkat. Fiatal vagyok, nem csavargok, nem járok semerre. Mégis miért veszi el tőlem az élet legapróbb örömét is, csak azért mert ő idegennek érzi...???

2014. máj. 8. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!