Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnánk ki egyezni...

Hogyan tudnánk ki egyezni anyával békességben?

Figyelt kérdés

Van egy párom már 2 és 5 hónapja. Előzőleg már voltunk együtt pár évet, ha bár még csak 22 éves vagyok, a párom meg 27 éves.

Kint dolgozik külföldön, Ausztriában. 700km-re lakástól.

Múlthéten is volt itthon, meg jön haza ezen a héten is. Azaz holnap este.

Anyukámmal közöltem a hírt, és eléggé kiakadt.

Miért kell neki hazajönni??

Nem akar idegent kerülgetni!

Neki tökéletes volt mikor 2 havonta jött haza!

Nem szeretné hogy sűrűn jöjjön. Kicsi a ház. Ennek persze én iszom a levét.

Anyukám nem tud "mesztelenkedni" ez a kifogás miközben nem is szokott.

Olyan intimitás meg van hogy tud fürdeni.

Olyan bajjal jött elő hogy nem tudja a fogát beragasztani, nem tudja ki rakni a szeme elé.

Fel hoz olyan témákat ami szintén nem esik jól.

Elég jól ismer, és néha persze össze vitatkozunk a párommal, és ezt látja rólam, na akkor elmesélem nagy vonalakban, mert megsértődik hogyha nem.

Azt persze nem akarja hogy én elköltözök (igen, kijelentette) de hogyha a párom sem jöhet mi a megoldás?

( Nekünk olyan tervünk van hogy a kert végében építünk egy kis lakást és ott fogunk élni, de én szeretnék vele ki menni, és akkor lesz hol lakni, nem kell majd a kis házba "szorongani".)

Szóval mivel én intézem ennek az építését, én nálam van a pénz stb, és anyukám nem is tudom hogy képes azt mondani hogy a párom az menjen az ő szüleinél lakni mikor haza jön. Ráadásul másfél éve így van, mert azóta dolgozik külföldön, eddig sem ment haza, első perctől ide jön, akkor miért pont most kell megelégelni.

2014. máj. 8. 22:17
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Arról nem is beszélve, hogy sok mindennel segítem én őt.
2014. máj. 8. 23:41
 12/18 anonim ***** válasza:
Mert te a lánya vagy, szeret téged..de te ha fejed tetejére állsz is, neki a pasihoz nincs köze, ha elvesz akkor is neki egy idegen. Nincs meg az a bizalmi kapcsolat, mint a vérségi hozzátartozóval. Majd ha lesz gyereked megérted, addig meg úgyis felesleges magyarázni. Te értsd meg anyukádat, most elege lett, most lett sok, néha lehetnétek nála is.
2014. máj. 8. 23:54
 13/18 anonim ***** válasza:
Abszolut egyetertek anyukaddal.
2014. máj. 9. 00:13
 14/18 anonim ***** válasza:
Nézd, ha utálja a párodat, és ilyen kevés találkozásnál is feszkó van, akkor ne építkezzetek a kert végébe, mert csak a baj lesz belőle. Menj át pároddal az ő szüleihez, költözzetek albérletbe vagy bármi, de ennek így nem lesz jó vége.
2014. máj. 9. 09:22
 15/18 A kérdező kommentje:

Több 100ezret bele fektettünk már abba hogy felépüljön úgy ahogy most áll, pedig csak a falak állnak, villany van bekötve, bevakolva van és ennyi.

Nem fogjuk itt hagyni azért mert anya nem képes egy kicsit sem belátni azt ami van!

Nem én tehetek erről a helyzetről. Ahogy másnál is alszik ott a barátja én is szeretném ha 1-2 hetente itt aludna kétnapot. Szerintem ha nem külföldön dolgozna akkor is meg "kellene" ennyit engednie.

Viszont külföldön dolgozik, értem és értünk (kettőnkért) autót kaptam a páromtól, amibe elég sokszor be ül anyukám, az persze nem gond. Az anyós jelöltem egyszer ült csak benne. Ha veszek magamnak nagy ritkán valamit a saját kis pénzemből amikor el tudok menni dolgozni mert közben tanulok.

Vagy pedig a páromtól kapom ezt meg.Édesanyámnak ez nem segítség?!

2014. máj. 9. 09:34
 16/18 anonim ***** válasza:
Abszurd, hogy nem jöhet hozzátok a barátod, felnőtt nő vagy. Egyszerűen döntés elé kell állítani: ha nem tudja elfogadni a párod, akkor bájbáj, te keresel egy új albérletet és majd oda jöhet.
2014. máj. 9. 12:28
 17/18 anonim ***** válasza:
Anyukad nem akar kerulgetni valakit, teljesen ertheto. Ilyenkor menjetek a parod szuleihez aludni.
2014. máj. 9. 12:31
 18/18 anonim ***** válasza:
Jogos az igényed hogy ha csak kéthetente találkozol a pároddal akkor szeretnéd vele tölteni mindhárom napot. Viszont ha anyukádat nem sikerül semmilyen érvvel meggyőzni, akkor nincs más mint vagy a párod családjánál tölteni a fele időt, vagy elköltözni otthonról és ott fogadni a párodat. Mert jelen helyzetben anyukád szava dönt. Szerintem 22 évesen nyugodtan elkezdheted élni a saját életed külön a szüleidtől. Olyat viszont nem kérhet anyukád hogy otthon is marajd, látogatót se fogadj. Ha nem fogadhatsz látogatót, akkor költözz el.
2014. máj. 9. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!