Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések

A kérdés

Ráfog menni a kapcsolatunk előbb-utóbb arra, ha nem tudunk kompromisszumot kötni? Mi lehet a megoldás ebben a panel vs családi ház helyzetben?

Panel vagy családi ház...megtehetnénk, hogy családi házba költözünk, de a férjem fél a változástól pedig sokat hangoztatja, hogy de jó lenne... A panel árak az egekben, a kiszemelt városban már néha ő is nézegetett házakat, sőt eredetileg az ötletet is ő vetette fel anno. Ennek már lassan 5 éve és én egyre inkább mennék családi házba, ő viszont már nem. Nem tud konkrét indokot mondani csak azt, hogy attól fél ha nem jön be nekünk nem fogunk tudni a környékre visszajönni. (Megjegyzem adottságokat tekintve tényleg jó helyen lakunk) Nem tudok vele kompromisszumot kötni, felvetettem a sorház, a kis (200nm-es) kertrész opciót is, a többlakásos társasházat de nem akarom erőltetni sem! Viszont néha ha hónapokig nem hozom fel a témát megint rákezd, hogy milyen jó lenne....Mostanában ha témához érünk én már csak legyintek felé meg rászólok, hogy hagyjuk is ezt....

Ellenben én már ott tartok, hogy utálok hazajönni, állandóan csak kerülgetjük egymást, 1-2 embernél többen nem férünk el a konyhában stb...nyomaszt, idegesít a helyzet, bezártság érzetem van, állandóan feszült vagyok. Utóbbi időben egyszer kétszer olyan gondolatok is megfordultak a fejemben hogy elmegyek albérletbe kertes házba, ezért kicsit megijedtem mert amúgy eszem ágában nem lenne ilyeneken gondolkodni. Félek hogy erre az egészre rámegy a kapcsolatunk, pedig szeretjük egymást-mindent meg tudunk beszélni de úgy érzem ebben egyikünk sem akarja beadni a derekát. Volt valaki ilyen helyzetben? Mi lett a vége? Sikerült beletörődni, netán ráment a kapcsolat?Keress kérdéseket hasonló témákban: lakás, ház, kompromisszum, kert, ingatlan

 2019. júl. 17. 10:11  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3 4 5

Nálunk is dilemma, de győzöt a józan ész. Volt ugyanis kertes házunk, örökölt szülői ház, és beláttuk, hogy nem hiányzik az azzal járó teher. Igazság szerint az hiányzik, hogy ki lehessen menni grillezni, bográcsozni, de semmi egyéb. Nagyvárosban élünk, kényelmes sétatávon belül van MINDEN, a házimunka így is bőven elég, de mi közel 80 nm-es lakásban lakunk ketten, és gyereket nem is terveztünk. Kényelmes, főleg, hogy bátran lezárjuk, amikor elutazunk, és ez igen sűrűn van, munka miatt is havi szinten, de van, hogy többször külfölre megyünk, nyaralásnál sem kell aggódni, ha itt hagyjuk két hétre, de múltkor hónapokig voltunk távol. Ezen is mindig van, amit csinálgatunk, javítgatunk, felújítunk, vannak befektetéseink, amiből jön a pénz. Ha vennénk egy házat, kb mindent belerakhatnánk, félek attól, hogy a rezsi jóval megemelkedne, én anyáméknál (ház) a gyerekkoromat az év felében fázással töltöttem, a sok kerti munka, amit nem akkor csinálok, amikor van kedvem, hanem amikor kell...Ha meg olyan házat veszel, amihez nincs semmi kert, akkor kb a szomszéd s..gében vagytok, a szátokba is belát, nehéz privát szférát teremteni a zsebkendőnyi kertben, ha a szomszéd az emeleti szobából belát a bugyidba is, stb. Na, meg a távolság! Most bicajjal is negyed órán belül mindent elérek, ami nekem fontos. Szóval mi a lakásban maradás mellett döntöttünk, nekünk ez kézenfekvő és praktikus, kényelmes.

A Ti oldalatokat nézve mindent értek, kivéve a férjedet: egy lyukban "éltek", mi a fene tartja akkor vissza? Nagyobb lakásba költözés (esetleg terasszal) a környéken nem lenne megoldás? A belvárosban sorházat is könnyebb találni. Mindenképpen kertes házba akarnátok menni? valami úgyis lesz, ami jobb volt most, mint az új helyen, ahogy most is van ami rossz a sok előny mellett, tökéletes megoldást így tuti nem találtok! De ez így, ennyi embernek+állatnak ekkora helyen...csoda, hogy eddig bírtátok!A válasz 87%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 31/46Időpont 2019. júl. 18. 10:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

30. Nem így van, de ebbe ne menjünk bele. Már a gyerek előtt is probléma volt. Én addig simán maradtam este 9-ig bent vagy teljesen mindegy volt, otthon hétvégén, éjjel csinàltam előadást. Ahogy elköltöztünk, házimunkát kellett csinálni.

Gyerek mellé van szitter, meg van alvásideje, de ezek alatt nem tudok dolgozni, mert az itthoni fafatojat kell csinálni.

Gyerek másfél évesen elmegy bölcsibe, lakásban sokkal több idő lenne.A válasz 41%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.
# 32/46Időpont 2019. júl. 18. 11:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én laktam budapesti belvárosi lakásban is, panelban is, kertes házban is. A belvárosi lakás diákoknak és aktív dolgozóknak jó. Vagy nagyobb gyerekekkel házaspároknak.

A kertes ház kisgyerekeseknek, kutya-macskaimádóknak, és nyugdíjasoknak jó. Egyedül a panelnek nem láttam semmi előnyét. Ráadásul 49 nm négy embernek sztem nagyon kicsi, onnan mindenképpen tovább kéne mozdulni, mert ahogy nőnek a gyerekek, egyre szűkebb lesz.A válasz 71%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 33/46Időpont 2019. júl. 18. 12:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Igazság szerint az elképzelés egy viszonylag kicsi 300nm-es kert, szépen füvesítve, pár dísznövénnyel vagy tujával. Nem szeretnék sem tyúkokat tartani sem paradicsot ültetni.

A jelenlegi költségekből (ha ezt eladnánk) futná egy felújított házra is, tehát azt gondolom hogy pl tetőt nem évente cserél az ember és már számos lakásbiztosítás létezik, amit ha tüzetesen átnézünk elég sok mindenre kiterjedő is lehet. A másik, hogy én heti 3 vagy 4 napot dolgozom(ez változó), de a többi napomonom tudnám a házkörüli munkákat végezni.(én már laktam kettesben fél évet nagyon szerettem de nekem a gyermekkorom része is volt, mert minden nyári szünetet a nagyszüleimnél kertben töltöttem) A jövedelmi helyzetünket tekintve akár havi 1-2 alkalommal egy kertész is beleférne, de nem félek a fűnyírótól amíg nem bánt! :)

Nem volt még alkalmam vele átbeszélni, de a napokban leülünk és utolsó próbálkozásként arra gondoltam, hogy felméretném a lakás árát, majd ilyen árakon megbeszélném vele, hogy csak mennyünk el párat megnézni, nem sietünk, nem kapkodunk, nem is erőltetem de ami esetleg neki is tetszik meglessük-hátha úgy kedvet kap...közben tudjuk mérlegelni a pozitív és negatív oldalát.

Ahogy egy korábbi hozzászóló írta azt sem szeretném, ha ő ugyanilyen rosszul érezném majd magát kertben. Valami kompromisszumot kell találnunk, valakinek kicsit engednie kell majd.

Egyébként ő tipikusan az az ember, akinek a kocsi a feneke alá van nővé még a sarki boltig is, mikor hazajön szívesen filmezik és pihen de ezeket ott is tudná csinálni. Mellesleg minden második-harmadik hétvégén a haverjánál vagyunk kertes házba közös sütögetésen és a gyerekek is tök jól elvannak....de ott ügy folyik a ház korszerűsítése,abban csak azt látja, hogy a haverja estig dolgozik a házon meló után és sokat segít neki ő is. Ilyenkor szokta mondani, hogy na ez nem hiányzik neki!# 34/46Időpont 2019. júl. 18. 13:23 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

Kedves 32-es válaszoló. Nem vagyok egy pláza baba, de jelen esetben nekem a lakásban semmire sincs időm mégis rengeteget unatkozom.

Hazajövünk és puccba kell vágjam magam hogy a játszótérre lemehessek, mert ugyan mit szólnának már a környezetemben élők ha kócosan egy otthoni melegítőnaciban jelennék meg. Ha épp főzök a gyerek tépi a ruhákat, hogy mikor vagyok már kész mert szeretne menni.

Még az is zavar hogy nekem nagyon jó emlékeim fűződnek a kertes házhoz gyerekként (giliszta ásás, fecskefiókák után való leskelődés, hlteraszon ücsörögve könyv olvasás szakadó eső illatában, stb) ilyet az én gyerekem jóformán csak tv-ben, könyvben, ablakon keresztül érzékel. Hanem járnánk a haverhoz bográcsozni stb...azt se tudná, hogy a tűz az meleg (na értitek mire gondolok)# 35/46Időpont 2019. júl. 18. 13:31 Privát üzenet
azért eléggé lesarkítod, ki nem sz-rja le, ha valami mami beszól mert kócos a hajad a játszón? meg a gyerek nem ismeri a tűzet? akkor beszélgess vele, mert elég érdekes

A válasz 81%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 36/46Időpont 2019. júl. 18. 13:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Nyilván iróniából írtam! :)

# 37/46Időpont 2019. júl. 18. 13:38 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

Ezzel csak arra akartam célozni, hogy az én gyerekkorom és az ő gyerekkoruk közt óriási különbséget látok. Én telivoltam élményekkel csupán abból adódóan hogy kivágtak a kertbe (irónia) anélkül, hogy azokat külön szervezni kelett volna.

# 38/46Időpont 2019. júl. 18. 13:40 Privát üzenet
én is kertesbe nőttem fel, párom is, utáljuk a kertet, bogarakat, fűvágást, gazolás stb. lebonoztatnám az egészet. szóval attól, hogy ott nő fel a gyerek, lehet, hogy utálja

A válasz 84%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 39/46Időpont 2019. júl. 18. 13:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nehéz mit tanácsolni. Talán tényleg egy nem túl nagy, megnyugtató kert lehet a megoldás. Nálunk a férjem elvileg városi gyerek, én viszont ragaszkodtam a kerthez. Szerencsére a legfontosabb az volt számára, hogy legyen egy szobája, ahol butykolhet. Ez megadatott. Így beletörődött 😃 a kertes házba. Én is szerettem volna, hogy a gyerekemnek legyen természet élménye, de bevallom, magam miatt is.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 40/46Időpont 2019. júl. 18. 16:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Létezik leázás biztos megoldás panel fürdőszobájába?
49m2 méretű panellakás teljeskörü felújítás árak és tapasztalatok?
Mi lenne a jó megoldás?
Egy Philips tn paneles monitorom van és amikor sötétebb színeket kéne megjeleníteni, csak nagy fekete foltokat lehet látni rajta, ez miért van? Van rá valami megoldás?
Excelben munkalap felosztás?
A MySQL a legjobb megoldás erre?

Kérdések a Családi kapcsolatok rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból

ArgumCity 728Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!