Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Megkeresnéd,eltemetnéd?...

Megkeresnéd,eltemetnéd? Egyáltalán van rá mód? Mit tennél a helyemben

Figyelt kérdés
A papám meghalt sok éve. Kisgyerek voltam. Önkormányzat temethette el. Azon gondolkodom,hogy csak kijárna neki rendes nyughely. Adott esetben a fiánál és feleségénél. Nem tudom, lehet hülye vagyok.

nov. 25. 00:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%

LoL, dehogy.

Szerinted neki már nem nagyon mindegy?

nov. 25. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell már bolygatni.
nov. 25. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanúgy feleslegesnek tartom, mint apámnak azt a törekvését, hogy a lassan 100 éve halott felmenőit (apját, nagyapját, dédapját, anyját, nagyanyját, dédanyját,ükszüleit) exhumáltassa, a már valószínűleg elporladt hamvakat újrahamvasztassa, majd azt egy koporsóba helyeztesse el. Ez is teljesen felesleges, hülye ötlet részéről, meg az is, amit te akarsz.Megkeresni oké, eltemetni (pénzt fordítani rá érdemben) nem.
nov. 25. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
86%

Minden önkormányzat máshogy rendezi a köztemetést, egyre több helyen pl szórásos eljárással.

Megkeresheted,a haláleset helye szerint illetékes (nem a lakóhely)önkormányzat gondoskodott az eltemettetésről, vélhetőleg meg tudják mondani, bár ez sem biztos,hogy hol találod meg.


Én viszont a helyedben hagynám ott nyugodni, ott is felkeresheted. Megvolt az oka annak,hogy miért köztemetéses eljárással temették.

nov. 25. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. A papám otthonban halt meg. Anyámat hívták, hogy most letagadta vagy mi volt passz. Egyetlen fia az én apukám 97ben halt meg,felesége aki nem apukám vérszerinti anyja,de ő nevelte már sokkal hamarabb meghalt. Az én apukám csináltatott sírt a nevelő anyukájának anno. Anyám pedig oda mellé temettette apukámat. Nem tudok sajnos kit megkeresni. Lehet akkor felkutatom és ennyi. Szeretnék róla is megemlékezni. Csak azt gondoltam, hogy talán nem tud békében nyugodni. Anyámnak említettem, aztán leszólt. Meg hogy majd fizethetem az adósságát. Egyelőre édesapám után kutakodok. Nagyon rossz ,hogy alig tudok róla valamit.
nov. 25. 18:13
 16/19 anonim ***** válasza:
89%

Ő halott! Neki tökmindegy, hogy hol van.

Békében nyugodni - ez az ÉLŐK lelkiismeretének fontos, nem egy marék hamunak.

nov. 26. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nagyon szép gondolat tőled, de egyáltalán nem biztos, hogy megvalósítható. Az önkormányzat temethette szórással vagy tömegsírba is.

Kérdés, hogy apád sírjának ki a rendelkezője. Ha te lennél (vagy te leszel egyszer), akkor pl. felvésethetnéd az ő nevét is, így lenne emléktáblája akkor is, ha nem ott vannak a maradványai.

nov. 26. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
nov. 27. 21:56
 19/19 anonim ***** válasza:
86%
Nincs tömegsír,biztos megtudná hol van eltemetve/szórva. Polg. Hivatalban dolgoztam,láttam ilyen történetet. A szülők elváltak,a gyerek az anyával jó messzire került,megszakadt az apával a kapcsolat. Amikor meghalt köztemetése volt,de a hagyatéknál előkerült az örökös. Ott tudta meg hogy meghalt az apja. Kifizette a temet3sr,lejött 300 kmt,rendbetette a sírt. Aztán lejött még 1*,majd még 1*. És szerintem rájött,hogy ezt nem tudja évente megtenni,és fölösleges is ha az apja gyerekkorában nem kereste Őt.
nov. 29. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!