Hogyan magyarázzam el a gyerekeknek, miért viselkedik furcsán a nagyszülőjük?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:A gyerekek számos más példát láthatnak a környezetükben az emberi viselkedésről, szóval ha mindenki más "normális" körülöttük, akkor nem fogják azt hinni, hogy a papa viselkedése a természetes, ők is érezni fogják, hogy ez fura.
Szerintem magyarázni sem nagyon kell, ha nem kérdeznek, maguktól elkönyvelik majd, hogy ő ilyen és kész.

válasza:Ha nem százas, ne vidd őket a közelébe. Nekem gyerekként kellett elfogadnom, hogy a nagyapám stílusa bántó és nyers és csúnyán beszél velem. Most a gyerekeimnek is jutott egy hasonló nagypapa és én már azt mondtam, hogy nem hagyom őket egy légtérben. Megkértük, hogy a gyerekek érdekében változtasson, de neki nem lehet megmondani, mit csináljon. Ezért nem is látogatjuk, csak a férjem (fia) megy hozzá, mert már elég erős megvédeni magát.
Szerintem a legrosszabb kifogás az, hogy a nagypapa ilyen, ez van, el kell fogadni. Nem kell.

válasza:További kérdések:
26 éves vagyok, 2 hónapja vesztettem el édesapámat. Alapból is gyászolok, de most nagyszüleimet is elkezdtem gyászolni előre. Főleg nagypapámat, aki nagyon beteg, decemberben szívműtéten esett át, előtte emeletet zuhant és amiatt volt mozgáskorlátozott, most meg már...
Nagyon beteg a nagymamám és én úgy félek, szeretnék mindent megtenni, de nem tudom befogadni azt, hogy... szóval teljesen tanácstalan vagyok, mert ilyen patthelyzet napokon belül eldől, hogy mi lesz és jaj....
A párom első hazasságaból született fia néhány éve a nagyszülőknél él. Azért költözött oda, mert én nem voltam hajlandó úgy ugrálni, ahogyan ő fütyült. Amikor a legutóbb anyósoméknál voltunk, láttam, hogy anyósom olyan szinten kiszolgálja, hogy már a húst is felvágja...
24/F vagyok. Ha nagymama veszekszik rám mert valami nem tetszik neki én vissza szoktam feleselni. Nagypapa szerint örüljek neki hogy ők ennyire szeretnek mert más nagypapa már megvert volna hogy vissza felesek , Ő szerintük mikor kiabál rám le kellene ütni a...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!