El viheti az apuka ?

Figyelt kérdés
Volt párommal együtt éltünk nem vagyunk házasok. Lett egy közös kis fiunk aki 4honapos anya tejes. Megromlott a kapcsolatunk így a szulőhazamba költöztem a szüleimhez. Jelenleg nem dolgozom amíg anya tejes a kisfiam sajnos. Viszont apuka el szerettne minden áron venni tollem jogi úton. ( Nem tiltottam tolle a kisfiút) Van erre esélye ? Ügyvéd által papír formát intézett hivatalosan. Nem tudom mi tévő legyek ?!
márc. 5. 22:37
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:
Igen már én is intézkedem ne legyen probléma,de sajnos nekem magán ügyvédre annyi pénzem nincsen
márc. 6. 10:14
 22/49 anonim ***** válasza:
74%
Tízes, egy négyhónapos gyereket nem vihet el az anyja mellől, főleg, ha a gyerek anyatejes.
márc. 6. 10:45
 23/49 anonim ***** válasza:
77%

Mi az, h magán ügyvéd? Milyen ügyvéd van azonkívül? Nem Amerikában vagyunk.

Tessék, Google első találata:

[link]

márc. 6. 11:43
 24/49 anonim ***** válasza:
100%
A helyi birosagon erdeklodd meg, mikor tartanak ugyfelsegito napot. Ott ingyen segitenek.
márc. 6. 14:57
 25/49 anonim ***** válasza:
91%

Beszélj a védőnővel és a családsegítővel. Hátha tudnak ajánlani valamilyen ingyenes jogsegélyszolgálatot.

Azért mert nem dolgozol, nem veheti el tőled, de ha jól értem, nem is ez a célja. Én azt javaslom, írd meg neki e-mailben h nyoma legyen, hogy szeretnéd és támogatod, hogy része legyen a gyerek életének, azonban mivel anyatejes, erre csak fokozatosan lehet sort keríteni. Tehát láthatja a babát akár minden nap is, de nem viheti el mondjuk 2 óránál több időre. 2 hónap múlva ha hozzatáplálod, akkor lehet nyújtani az időket, azt is fokozatosan.

márc. 6. 21:43
 26/49 anonim ***** válasza:
12%
23 itt is van ügyvéd, amit te fogadsz pénzért és van kirendelt.
márc. 6. 22:55
 27/49 anonim ***** válasza:
100%

26!

Egy gyermekelhelyezési perben nem fognak kirendelni senkit...

márc. 6. 23:00
 28/49 anonim ***** válasza:
24%

Előszőr is az apának joga van elvinnie magához több napra is. Ha nem hagyod a bíróság kötelezni fog rá. Ha nagyon ellenkezel, és az apa sokkal jobb életszinvonalat tud biztosítani a gyereknek akkor még a végén ő kapja meg állandóra a gyereket, te pedig abba a helyzetbe kerülsz mint amibe most van az exed.

Anya tejet tudsz üvegbe eltenni, amit oda tudsz adni a gyerek mellé. Ha kevés tejed van létezik tápszer! Több millió gyerek nőtt fel rajta.

márc. 7. 07:38
 29/49 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem egy ilyen kicsi babanal egyik birosag sem fogja azt mondani, hogy elviheti napokra az apuka. Plane, ha anyatejes. Azt tudom elkepzelni, hogy olyan vegzes szuletne, hogy X idos koraig ennyiszer ennyi orat lathatja, Y idos koratol meg elviheti. Ugyhogy ne aggodj szerintem.
márc. 7. 08:57
 30/49 anonim ***** válasza:
33%

29-cel értek egyet. A bíróság a gyerek érdekét nézi, egy ilyen pici gyereknek pedig még nem érdeke, hogy kettesben legyen apával (főleg, ha ez a fizikai szükségleteit is veszélyezteti, mivel anyatejes).

Amikor nálunk az ügyvédnél szóba jött a láthatás, ő azt mondta, hogy az a leggyakoribb, ha 2-3 éves korig anyánál való találkozást szoktak megállapítani, az anya jelenlétében, utána viheti csak el x órára, és majd csak később jön az képbe, hogy ott is aludjon apukánál (sokszor csak 6 éves kor körül).

Ettől persze el lehet térni az apukára nézve pozitív irányba, ha olyan a helyzet, ez csak a minimum.

(A bíróság valós hozzáállását végül azonban szerencsére nem tudtam meg, mert mi megegyeztünk peren kívül a láthatásban.)

márc. 7. 09:09
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!