Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van valami oka, hogy a szülők...

Van valami oka, hogy a szülők jobban szeretik a fiatal lány gyereket mint az idősebb fiút? Mit tegyek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Én vagyok a fiú, van tervem az életre, mindenben jobb vagyok mint a semmirekellő húgom, de a szüleim mégis őt dícsérik mindig és neki kedveznek, megveszik a legújabb ájfosT amit 1 év alatt össze is tör, stb... Én szinte semmit nem kapok/kaptam hozzá képest, a jogosítványt is saját magamnak kellett kifizetni, viszont a húgomnak kifizetik azt is. A húgom tipikusan az a semmirekellő lány, aki a plázában megy a barátnőivel és visítva röhögcsélnek mindenki előtt, 8. osztályban megbukott, és most 10. osztályban is meg fog bukni, 9-ben is épphogy nem bukott meg. Én most vettem autót, semmi segítséget nem kaptam abba sem, mert a szakmámmal amit tanultam "jól keresek, nem kell nekem segítség", ezzel nincs is semmi baj, de az nagyon idegesít, hogy húgom meg fogja kapni a rózsaszín M5-ös BMW-t, miközben egy semmirekellő életképtelen. Mikor 14 lettem, szerettem volna megcsinálni a segédmotoros jogsit is, és egy motort is szerettem volna, amit természetesen nem kaptam meg, de a húgom amikor 14 lett természetesen akart egy rózsaszín motort, amit már másnap meg is kapott. Nekem meg kellett dolgozzak a motorért, neki meg nem. Mégegyszer mondom ezzel nincs baj, egy átlag családban így mennek a dolgok, hogy meg kell érte dolgozni, csak mégis szarul esik, hogy a másik gyerek meg megkap mindent amit kiejt a száján, és beleröhög a képembe, hogy ő megkapta én meg nem. Arról nem is beszélve, hogy nem valami jó a tüdőm, érzékeny a cigarettára, és a hasonló készülékekre, és a húgom belefújja a szobámba a poco meg az elf bart vagy mit és egész nap köhögök miatta, szüleim leszarják. Gondolkoztam, hogy barátnőmhöz/nagyszüleimhez költözök, szerintetek mit kell tegyek?

tegnapelőtt 14:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nyilvánvalóan igazságtalan veled szemben, és nem jogos a szülőknek így viselkedniük, viszont nem hiszem, hogy valaha be fogják ismerni, hogy hibáztak. Neked is inkább azt tanácsolnám, hogy próbálj inkább arra koncentrálni, hogy te önállóbb és életképesebb vagy, és egyedül is sokkal jobban fogsz boldogulni, mint a testvéred valaha. Ez legyen a belső erő, amibe kapaszkodni tudsz. – esetleg még, amelyik szülődhöz közelebb állsz, és képes arra, hogy meghallgasson, esetleg vele tudnál beszélni, hogy ez eléggé igazságtalan, rosszul esik, és kéred, hogy változtassanak a hozzáállásukon. (bár nem tudom ez mennyire fog használni)
tegnapelőtt 15:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Picit off, de ha a szobádban szívja a pocot és az elf bart, miért nem küldöd ki? Te vagy a rangidős, rakd ki a szobádból mint macskát szarni.
tegnapelőtt 15:19
 3/10 anonim ***** válasza:
70%

Semmi köze a szeretethez. Egy úgy szokott indulni, hogy a "belesz@rósabb" gyerek az életképes, akitől természetes az önállóság, a siker, stb. és a szinttartás az elvárás tőle.

Az életképteleneket tartják jól, és mivel már megtanult önállóan enni meg wc-re járni, - a nevelésre való hajlandóság időközben már kifújt a szülők részéről-, de az efféle életbentartó gondoskodás megmaradt.(engedékenység, ajándékok) Azért kap dicséretet mindenre, mert kb annyire képes, hogy nem szúrja ki a saját szemét villával.

Sz@r lesz majd 40 évesen 2 gyerekkel egyedül,pucér seggel, mert nincs az a pénzes férj, aki ezt elviseli hosszútávon.

tegnapelőtt 15:19
 4/10 anonim ***** válasza:
59%
Legyél büszke arra, hogy egyedül segítség nélkül képes vagy elérni azt amit szeretnél. A hugodat meg sajnálom hogy ennyire elkényeztetett egy ptcsa. Simán ki raknám a szobámból a helyedben
tegnapelőtt 16:19
 5/10 anonim ***** válasza:
86%
Biztosan rosszul esik hogy így viselkednek. Viszont az életben neked 100x megtérül hogy meg tudsz dolgozni a dolgaidért és megbecsülöd amid van. A húgod nem fog mindig mindent megszerezni a két szép szeméért és akkor majd lesz nagy pofára esés.
tegnapelőtt 16:25
 6/10 anonim ***** válasza:
79%
Az a bizonyos lufi sokszor kidurran ám... lehet hogy a húgodnak 10 év múlva semmilye nem lesz.
tegnapelőtt 17:01
 7/10 anonim ***** válasza:
69%
Mi a kérdés. Rég el kellett volna költöznöd. Miért laksz velük?
tegnapelőtt 17:02
 8/10 anonim válasza:
Sajnos minden családban van kedvenc. De ahogy előttem írták próbálj meg abba kapaszkodni, hogy te megállsz a saját lábadon a semmirekellő húgod nem fog tudni. De azt rendesen felháborító volt olvasni, hogy ő megkapta azt amit te nem. Nem is értem az ilyen szülőket. Sajnálom, hogy ebben a helyzetben vagy. Nagyszülőkkel nem próbáltál meg erről beszélni? Esetleg ők tudnának beszélni a szüleiddel. Vagy amelyik szülődhöz közelebb állsz akkor vele. Vagy mindketten a húgodat preferálják?
tegnapelőtt 21:16
 9/10 A kérdező kommentje:

Nagyszülőkkel szoktuk kibeszélni őket, hogy mennyire igazságtalanok velem szemben. Anyám az, aki néhány éve 50-50 "preferált" minket, de az utóbbi 3-4 évben ő is kb 70%-30%, apám viszont a húgom születése óta 85%-15%, de szerintem ezt is csak azért érzem így, mert amikor segítség kell neki valamiben, akkor kedvesebb velem is. Mert hát ugye amikor segítség kell neki, akkor csak rám számíthat mivel a húgom alig van otthon vagy ha otthon is van, nem csinál semmit.

A poco-ra visszatérve, nem a szobámban szívja hanem benyit és befújja azt a számomra irritáló anyagot és egyből elkezdek fulladni.

És azért vagyok így is egy viszonylag boldog ember, mert mindig eszembe jut az amit ti is mondtatok, hogy én megállom a helyemet egyedül, ő meg nem.

tegnap 02:22
 10/10 anonim válasza:
Benyit és direkt befújja…Jézusom…ne haragudj de nem kívánok semmi jót a húgodnak. De amúgy persze, amikor segítség kell akkor jó az ember. Én úgy lennék vele, hogy akkor segítsen a kedvenc, ha téged lesz*rnak. Kitartást kívánok.
tegnap 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!