Hogy mondjam el anyukamnak hogy talalkozhatok e avval a fiuval? 12/L
Nos. Megpróbálom a legaprólékosabban elmondani. Én egy 12 éves lány vagyok (októberben 13) és van egy barátom aki 13 éves (októberben 14).8 osztályos gimnáziumba járunk,ahol Ő most másodikos én pedig elsős. Júnuis 27-én jöttünk össze. Azelőtt már beszélgettünk kikísért a buszhoz és stb. Anyukámnak ma tervezem elmondani hogy együtt vagyunk. Az a baj,hogy még ma és holnap van suli (szlovákiában élünk) azután(szünidőben)úgy oldanánk meg a találkozást hogy elbiciklizne hozzám egy masik faluból és találkoznánk a parkban vagy valahol. Eddig semmi baj nincs csak félek ,hogy anya nemfog elengedni.(amúgy Ő nem egy átlagos fiú:általában feketéban jár,steel kanadyja van stb... tesómmal (16 éves) jóban vannak mivel hogy a tesóm stílusa is ilyen). Nagyon tetszik nekem hogy Ő különleges és valahogy nagyon megfogott benne valami. Minél többet látom annál jobban szeretem:) Még azt is imádom benne ,hogy lehet vele viccelődni,de romantikus is tud lenni. Egyszerűen nagyon-nagyon szeretem❤ és (remélem) Ő is engem. Szóval a kérdés: hogyan mondjam el anyukámnak ,hogy majd szeretnék vele találkozni? (Amúgy a családját ismerik,mivel oszt.társamnak az uncsija és apukám egyik bartjának a testvérének a fia) amúgy azért annyira fontos nekünk, hogy legalább hetente 2× találkozzunk,mert nem facebook kapcsolatot szeretnénk...
12/L
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat. És a helyesírási hibákért bocsánat 😦
#8 népdalok, dédapám, nagyapám meséi mond azt mondják, hogy ennyi idősen már áll a cerka és bizony nem félnek a lányoktól. Egy kis lamúr nem a világ vége. De a szexel várni lehet még.
Ha nagy a tiltás és nem figyelnek a gyerekre, bizony ész nélkül fognak ezeken túl esni. Ha nyílt a kapcsolat a szülővel és nem csak a bakszogatást kapja a gyerek, érteni fogja, meddig mehet el, és milyen követelményekkel jár, amit csinál. Ha csak haverok előtt akár menőzni, akkor egyrészt hülyeséget is csinál, másrészt kamuzik jobbra balra, hogy neki már mennyi kapcsolata volt. Ezt látja a médiában. Ezt követi, ha nincs előtte értékrend.
Dédapámnak nem volt előtte a média, mégis szénaboglyában hancúrozott általános iskolás fejjel. Nekik még születés szabályozás sem volt. Mégsem lett terhes a sok kislány. Mert tudták, meddig menjenek el.
Ez nem azt jelenti, hogy csinálja mindenki! Ez azt jelenti, hogy akarják csinálni. Én is akartam. De nem mertem. Csajozni nem tudtam. Más ész érvekkel tudja magát visszatartani, amit a nevelésből kapott. De amíg a tv-ben menő kuki huszárkodni és ribizlinek lenni, addig a szülőknek jobban oda kell figyelni és értelmesen beszélni a gyerekkel.
Nekünk általános harmadikban a "szex szerelem gyengédség " rovat volt a kedvencünk a Tini magazinban. Igaz röhögtünk rajta. De 12 évesen már tudtunk ezt-azt.
Alkoholt is meg lehet tanítani a gyereknek, ha egyszer úgy is hozzá jut. Ha tiltom, titokban fogja csinálni. Ha megtanítom, hogy milyen hatásai vannak az alkoholnak, mire jó, miért rossz, mire vigyázzon, miként lehet még jobban élvezni, nem alkoholista lesz, persze 12 évesen még ne igyon - ez lenne a legjobb. 16 évesen már igen könnyen hozzájut. De ha szülő nélkül odáig jut, hogy elkezdi, kell valamit kezdeni vele.
Nem kell álszentnek lenni, vagy struccot játszani. Oda kell figyelni a gyerekre.
Remélem tudok majd figyelni az én gyerekemre is. És jól esne, ha kérdezni merne tőlem a gyerekem. Nem pedig azt fontolgatná, hogy miként titkolja el.
hol élsz Szlovákiában?
mindenképp mondd el anyukádnak, de tedd hozzá hogy ne gondoljon szexre,mert ti még nem akartok. csak beszélgettek, fagyiztok, kézenfogva sétáltok, szerintem ennyi bele fér. pár év mulva szép emlék lesz, hidd el. :-)
Szerintem mondd meg neki.Amikor tesom volt 12-13 eves neki is tetszett egy srác,azzal a sraccal par hónapja jártak de anyukám nem tudta,egyszer csak mikor anyukammal es apukámmal leültek beszélni ,elmondta hogy tetszik neki...es mutatott is a fiúról kepet.En azt vártam hogy anyukám nagyon merges lesz,de nem lett az,megengedte hogy járjon vele es sokáig együtt voltak,de mivel a fiú elköltözött a világ másik végére ezert megszakadt a kapcsolat.es pl ok sem szexeltek de viszont volt tesomnak olyan évfolyamtársa aki 12 eves létére mar mindenkivel „agyba volt”
Ha őszinte leszel anyukadnal biztosan nem lesz merges.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!