Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit gondoltok az alábbi esetről?

Mit gondoltok az alábbi esetről?

Figyelt kérdés
A szülő nincs kire rábizza a 4 éves gyerekét ha pl beteg lesz és nem mehet oviba , ezért a 17 éves testvére évente 2-3szor 1-2, akár 3 hérte igazolást kér az orvostól és ő marad otthon vele.
2014. szept. 19. 10:33
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Amikor ennyi idős voltam én is sokszor vigyáztam a testvéremre ilyen okokból, de nem heteket. Csak például ha telefonáltak az oviból hogy az öcsém hányt, vagy hőemelkedése van, vagy ilyesmi, akkor könnyebb volt nekem lelépni a suliból és érte menni, mint anyámnak kiállni a szalag mellől a gyárban. Azért ez szerintem érthető. Ha pl csütörtökön lett beteg akkor előfodult, hogy pénteken még otthon maradtam vele, de ha a hétvégén sem gyógyult meg, akkor már más megoldást kerestek a szüleim. Nem engedték hogy heteket hiányozzak a suliból, pedig én akkor örültem volna neki (15-17 évesen). Azért van egy határ persze, de valamilyen szintig szerintem normális, hogy kevesebb következménnyel járt, pl ha én elkéreckedtem egy óráról és elhoztam a tesóm, mint hogy anyám vagy apám felállt volna a munkahelyén és ott hagy mindent.
2014. szept. 19. 14:34
 22/25 anonim ***** válasza:

Igen, a 21-esnek igaza van. 1-2, esetleg max 3 nap még oké. De hogy hetek?!

Nincs a környéken egy kedves, gyerekszerető nyugdíjas, aki lenne pótnagyi? Vagy rokkant nyugdíjas, aki ráér ilyenkor?

Ha valaki ilyen sokat hiányzik azt már a tanárok sem veszik komolyan.

2014. szept. 19. 14:39
 23/25 anonim ***** válasza:
A kérdés egyértelműen kamu. A kérdező önmagával akar vitatkozni, egyik kommentjét pl. válasznak szánta, csak elcseszte....
2014. szept. 19. 18:03
 24/25 A kérdező kommentje:
Nem szántam semmit kommentnek, bocsi. Nem kamu, de tőlem nyugodtan hiheted annak is. Köszönöm a hasznos hozzászólásokat.
2014. szept. 19. 21:31
 25/25 anonim ***** válasza:

Az ilyen nem szülő, aki az egyik gyerek érdekét a másik gyerek rovására nézi.

Ha ennyire nem érnek rá a kisgyerekkel foglalkozni, akkor MINEK vállalták? MINEK? De most komolyan. Aki nem foglalkozik a gyerekkel, és betegen rásózza a testvérére, akinek meg az iskolából emiatt kell hiányozni, az felelőtlen, ostoba, és egyáltalán nem való neki semmilyen gyerek. Pláne ha így nyilatkozik az idősebb gyerekéről.

Nem vagyok gyerekellenes, de ezt én sem vállalnám be. Nem elég, hogy 3 hetet pótolni szinte lehetetlen, de ha a picivel történik valami, rosszul lesz, akkor a nagyobbik meg nem tudja, mit csináljon, nem tudna vele mit kezdeni, megfelelően reagálni.

Én ezt az esetet mindenképp jelezném a gyámhatóság felé, mert ez se a kisgyereknek, se a nagyobbnak nem jó, a szülőknek meg így "kényelmes".

2014. szept. 20. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!