Elárulnátok anyukátoknak, hogy a 14 éves öcsétek energiaitalt iszik?
"A mi falunkban már a 11 éves fiúk kezében is energiaital van."
Én a múltkor 3-4 éves gyerek kezében láttam egy dobozzal (mondjuk ő nem az idén barnult volt). Ez nem jelenti azt, hogy egészséges. Ha 11 évesen cigiznének, az is rossz lenne, hiába csinálná mindegyik.
Kérdező, én a mennyiségtől tenném függővé, de előbb a tesómmal beszélnék.
Kérdező!
Szerintem csak szimplán mondd el neki, hogy nem a legjobb , bár én sose voltam ellene, de persze mértékkel.:)
Még annyit, hogy attól is függ mit iszik, tehát egy fél literes Monster sok... de a kisdobozosak nem vészesek. És egy kicsit talán át tudod verni azzal, hogy a Bomba!-ba fele annyi koffein van, és finomabb is mellesleg mint a többi. Kisebb trükkökkel nyugodtam folyamodj hozzá, nem tiltani kell, csak tényleg a mértéket kell belőni:)
18/L, és az utóbbi 2-3 évben fogyasztok energiaitalt időszakonként, egyébként kávézom.
Ha az a cél hogy a hátad mögött igyon akkor hajrá.
Egyszerűen ne szólj bele.
Ha hetekkel ezelőtt tetted volna fel ezt a kérdést, akkor azt mondtam volna, hogy ne is foglalkozz vele.
Viszont mostanában találkoztam két példájával annak, hogy egy 16 éves és egy 14 éves fiatal kapott szívrohamot az energiaital fogyasztása után és sajnos mindketten meghaltak!
Egy 14 éves gyereknek semmi szüksége ajzószerek fogyasztására, ... legyen az bármi!
Én első lépésben beszélnék a fejével és ha eredménytelen, akkor szólnék a szülőknek.
Megkockáztatom, hogy ez még erkölcsi kötelességed is, még ha nem is a legnépszerűbb feladat.
Itt nincs helye cinkosságnak!
és egy kis "oktatóanyag"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!