Kezdőoldal » Egészség » Allergiák » Aki glutén érzékeny tudna...

Aki glutén érzékeny tudna segíteni?

Figyelt kérdés
Két napja derült ki hogy glutén érzékeny vagyok, és nem tudom hogy mit ehetek és mit nem. Aki már évek óta küzd ezzel az tudna segíteni, mit figyeljek egyes élelmiszereken, stb.
2022. aug. 4. 11:28
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Az apróbetűs részben benne van minden kaja tartalma. Azt mindig olvasd el, van-e benne glutén. Amúgy semmit sem ehetsz, ami búza, rozs, árpa alapanyagból készült, hacsak nincs ráírva, hogy gluténmentes.
2022. aug. 4. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
47%
A gluténmentes kenyerek és tészták kétszeresébe-háromszorosába kerülnek a sima kenyérnek, arra készülj fel. Rendelt kaják is ennyivel drágábbak.
2022. aug. 4. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 QQRIQ20 ***** válasza:
100%
"Gluténmentes konyha és lisztérzékeny hétköznapok" nevű Facebook csoportot keresd fel. Nagyon sok segítséget találsz. Lidl, Aldi, Spar, Tesco, Penny. Itt találsz kenyeret, tésztát, snacket. Mindenre van alternatíva, de el kell olvasni az összetevőket. Én másfél évvel ezelőtt kb 3 hónap alatt átálltam. Ijesztő az elején, de meg lehet szokni.
2022. aug. 4. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
2022. aug. 5. 07:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

És a mai ajánlások szerint a "nyomokban glutén tartalmaz" - mehet. Ki kell tapasztalni. Nekem pl semmi bajom tőle, mert vagy nincs benne glutén egyáltalán, vagy határértéken belüli a mennyisége.


A faeszközeidet most dobd ki - az összeset!


Egyébként a gm zabbal szoktak még problémák lenni, azt ki kell tapasztalni. Sok embernek fájdalmakat okoz.

2022. aug. 5. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A sütik teljesen másképp viselkednek, morzsálódósak, szétesnek, a kenyérsütés sem lesz egyszerű az elején, de idővel könnyű belejönni.


A kontaminációra mindig oda kell figyelni - tehát közös tálba nem tesszük a saját gm dolgunkat, ha valaki morzsálódós kenyeret eszik akkor én pl nem eszek addig az asztalnál, mert belepattan a morzsa.


Ami nem gm tészta vagy bármi, nem kóstoljuk meg, hanem megy főzőidőre.


Ami jelölten gm az mehet, ami nem, az neccesebb, pl az előrefűszerezett hűsoknál, fűszerkeverékeknél, de a jégkrémekre, csokoládékra is ügyelni kell mert sokak búzakeményítővel sűrítenek (sajnos).

2022. aug. 5. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!