Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Telihold mennyire tudja...

Telihold mennyire tudja befolyásolni az alvást vagy ez csak ilyen mítosz?

Figyelt kérdés
Ma telihold van, az ágyamból közvetlen rá látok a holdra az ablakból és ma valahogy nem sikerül hamar elaludni pedig nem is későn keltem fel. Neten olvastam, hogy befolyasholhatja de ti mennyire hisztek ebben?

2022. jún. 14. 00:56
 1/6 anonim ***** válasza:
54%
Az árapály-jelenséget kissé módosítja, amikor egy vonalban áll a 3 égitest (Nap, Föld, Hold) A többi vénesszonyos babona.
2022. jún. 14. 01:02
 2/6 anonim ***** válasza:
75%
Mivel tapasztalom így teljes mértékben elhiszem.én tegnap óta nem alszok normálisan miatta.és már ez egy ideje mindig így van
2022. jún. 14. 01:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Semennyire sem befolyásolja, teljes mértékben pszichés. Rásüt a Nap a Holdra, na és?
2022. jún. 14. 20:51
 4/6 A kérdező kommentje:
Na és?...engem érdekel na és? na és?
2022. jún. 14. 21:10
 5/6 anonim ***** válasza:
4. Nem rád vonatkozott a na és, hanem azokra, akik ettől nem alszanak, holott pusztán ennyiről van szó.
2022. jún. 14. 21:20
 6/6 Historia93 válasza:
Ez amúgy egy érdekes téma. Elméletileg ez egy evolúciós berögződés. Régen az ősemberek sokszor készenlétben kellett hogy legyenek telihold idején, mivel akkor nem volt teljes a sötétség, a vadállatok könnyebben rájuk találhattak.
2022. jún. 21. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Valóban megdőlt a tojás mítosz?

Egy dietetikus ismerősömmel beszéltem, aki nagy meglepetésemre mondta hogy már a tojás és koleszterin valamint szív érrendszeri szerepe megdőlt. Nagyon meglepődtem, mert ln úgy tudtam káros a tojás.Viszont neten valóban ezt találtam2002-ben az AHA visszavonta a...

Honnan ered az a mítosz és honnan szedik azokat a cikkeket, amik azt mondják, hogy tejtermékek nélkül nem lesz erős a csontozat, illetve hogy...

Én tejfehérje érzékeny vagyok. Kisgyerekként majdnem belepusztultam ebbe. Már fél évesen banánnal etettek, mert anyukámnak nem volt anyateje a tápszerekben meg hemzsegett a tejfehérje.... Namost én nekem se a csontjaim nem gyengék, soha el nem tört semmim, pedig űztem...

Létezik olyan, hogy valaki (pl. májzsugor miatt) kihányja a máját, vagy ez csak mítosz?

Sajnos nem túl megbízható források terjesztik az ilyen történeteket, de több helyen is hallottam. Anatómiailag elég nehéz elképzelni, hogy ilyesmi megtörténhet.

Melyik tudatmódosító változtathatja meg szemünk színét?

Kiváló szemészorvostól hallottam, hogy különböző gyógyszerek és drogok fogyasztása szemünk színének megváltozását okozhatja. Konkrétumot nem említett. Aki tud bármi érdekeset a témában, válaszát előre is köszönöm.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!