Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Fokhagyma fogyasztása helyette...

Fokhagyma fogyasztása helyettesitheti az antibiotikumot?

Figyelt kérdés
kicsit beteg vagyok most. nem szeretnék dokihoz menni antibiotikumért. megteszi a fokhagyma a gyógyhatást??
2016. dec. 7. 07:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem attol fugg, milyen sulyos a problemad. :)
2016. dec. 7. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Meg a kutyabengekéreg a védöoltást.
2016. dec. 7. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
68%
A fokhagyma útján gyógyuló betegségek nem igényelnek antibiotikumot. A fokhagyma által nem gyógyuló betegségek esetén az antibiotikumos kezelés elmaradása legkésőbb a proszektúrán kiderül.
2016. dec. 7. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak kicsit vagy beteg akkor valoszinuleg ugysem kellene antibiotikum. Persze a magyar dokik altalaban minden apro panaszra egybol felirjak.
2016. dec. 7. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

igazából nagyon kevés betegség "igényli" kimondottan az antibiotikumot. Főleg akkor ajánlott, ha fennáll az elfertőződés veszélye. Nem minden betegségre rögtön az a megoldás. Sajnos a legtöbb orvos rögtön antibiotikumot ír fel (nekem is ilyen a háziorvosom). Tény, egy antibiotikum kúra lórúgásként 3-4 nap alatt kihoz a nyavalyából, nélküle meg kb 2 hétig gyógyulgatok, de én mégis inkább ezt az utolsót választom (tea, c-vitamim, illetve ha tehetem, "kifekszem"). Illetve sokan mindenre beszedik meguktól, orvosi javaslat nélkül is, ezzel pedig nem kis kárt okoznak. Arról nem is beszélve, ha vírusos a megbetegedés, akkor kb annyit ér az antibiotikum, mint ha apróra zúzott téglaport szednél.

Ezen felül az antibiotikumok rendszeres használata gyengíti az immunrendszert, így később könnyen ágynak dönt egy olyan bakérium, amit azelőtt meg se éreztél. Globális szinten pedig az antibiotikumok elterjedése rezisztens kórokozók megjelenését okozzák, így folyamatosan új cuucok kellenek, mert a régiek már hatástalanok.

Nem vagyok teljesen ellene, mint említettem, vannak esetek, amikor kifejezetten szükséges, de ha van rá mód, akkor ne sajnáljuk azt a kicsit hosszabb időt, amíg a szervezetünk legyőzi a betegséget. Hasonló a lázcsillapítás is. 38,5-39 foknál már érdemes csillapítani, de 38,5 alatt fölösleges. A szervezet a megemelkedett testhővel küzd a kórokozók ellen. Ha ezt rögtön leviszi az ember mesterségesen a normális érték körülire, azzal a szervezet ellen dolgozik. 39 fok fölött viszont ajánlott csillapítani, ezzel egyetértek, mert ott már megvan a lázgörcs veszélye. Nekem volt már 40 fok körül a lázam, pedig toltam be 38,5 magasságában lázcsillapítót, de nem emlékszem mindenre, nem volt kellemes (egy influenza oltás után, hadd ne mondjam, ennek majd 10 éve, azóta nem olttatom magam, és kisebb meghüléseken kívül semmi bajom nem volt)

2016. dec. 7. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Tudományosan nem vizsgálták a dolgot. Tény, hogy antibiotikum csak speciális esetekre kell. Egyéb esetekben segíthet a fokhagyma, de nem voltak tárgyszerű vizsgálatok e tárgyban. Laboratóriumi vizsgálatban ugyan kimutatható az antibiotikus hatás (feltehetően az allil-tiocianátok miatt). Ebben a vonatkozásban talán a bélbaktériumokra kifejtett hatás elképzelhető, a légúti fertőzéseket érintő hatás azonban kétséges lehet bizonytalan dózis miatt. A feleségem pár éve készít rendszeresen citromleves fokhagyma kotyvalékot, de felső légúti fertőzésünk midig volt (ennek ellenére is). Régebben, amikor a szegény néprétegek élelmezésének sokkal jelentősebb részét tette ki a (nyers) vöröshagyma (és talán egyéb hagymafélék is), akkor talán lehetett valamilyen profilaktikus hatás, de nem tudom, hogy az orvosi szakirodalomban vannak-e idevágó feljegyzések.
2016. dec. 7. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha kicsit beteg vagy, akkor lehet nem is kellene antibiotikum, persze attól is függ mi bajod.

Ha hűléses betegség, és szövődménymentes, akkor bőven elég a hagyma, fokhagyma, méz, citrom, csípős húsleves, vitaminban gazdag étkezés.

2016. dec. 7. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!