Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért lesz rákos egy ember?

Miért lesz rákos egy ember?

Figyelt kérdés
2022. nov. 17. 08:22
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

A legőszintébb válasz erre az, hogy nem tudom.

De azért kíváncsi vagyok, hogy a többiek mit írnak, az "éket verés" ismételten megmutatkozik-e.

2022. nov. 17. 08:25
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Egy részt genetikai hajlam, más részt környezeti hatások, de szerintem erre orvos sem tudna pontosan válaszolni, csecsemők, és felnőtt egész életükben egészséges életmódra törekvő emberek is lehetnek rákosak, akiknél semmi sem indokolná.
2022. nov. 17. 08:31
 3/8 anonim ***** válasza:
87%

Rák és rák között annyi a hasonlóság kb., mint egyik autoimmun betegség és egy másik mögött. Szóval erre általános válasz nincs.

Valamikor vírust lehet feltételezni, valakinél genetika stb., ami miatt egy rosszindulatú sejtburjánzás elindul.

2022. nov. 17. 08:32
 4/8 anonim ***** válasza:
91%
A dns nem tudja megjavitani magát egyre tobb hibás sejtet hoz létre, ezek a rákos sejtek
2022. nov. 17. 08:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Mert az immunrendszere éppen akkor nem ismerte fel a rákos sejteket és nem irtotta ki őket.

Mindenkiben keletkeznek rákos sejtek amúgy, csak az immunrendszer felismeri és elpusztítja őket normális esetben.

Amúgy nagyrészt ez genetika. Nyilván vannak kockázati tényezők, mint dohányzás, elhízás, vegyi anyagok, alkohol, HPV, de ezek nem jelentenek 100%-ban rákot.

2022. nov. 17. 08:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább genetika. És a folyamatos feszültség, stressz ami óriási rizikófaktor. Úgy is mondhatjuk, hogy legtöbbször "lelki" oka IS van.

Ehhez jön még a táplálkozás, az életmód, a gyógyszerek.

2022. nov. 17. 09:09
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Senki sem tudaj, még az orvostudomány sem. Annyi biztos, hogy daganat naponta sok nő a szervezetben, csak annyira kicsik, hogy nem okoz gondot, nem válik rosszindulatúvá és egy jól működő immunrendszer ezeket eltünteti, de ha valami hiba folytán nem működik ez a mechanizmus, akkor kezd el nőni és problémákat okozni. Amúgy külső hatások is okozhatnak daganatokat, pl. sugárzás vagy vegyi anyagok.
2022. nov. 17. 09:40
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Jól írják az előttem szólók, ennek a kialakulása sok tényezőtől függ, és igen, rengeteg féle daganatos betegség van, ezek kialakulása is nagyban eltérhet egymástól.
2022. nov. 17. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!