Quamatel és a Noacid egyforma hatást produkál ?
Gyomorhoz meg savhoz van köze úgy hallottam anno'
Egy a kettő ?

válasza:Nem egy a kettő.
A noacid protonpumpa-gátló, vényköteles. Úgy emlékszem, ez meg is szünteti a savtermelést, a quamatel meg csak semlegesíti a megtermelt gyomorsavat. Utóbbi vény nélkül kapható.

válasza:#1: tevedes. Quamatel nem savlekoto. Az is venykoteles alqlapbol, csak a 10mg-os nem.
"A Quamatel filmtabletta egy gyomorsavcsökkentő gyógyszer, amelynek hatóanyaga a famotidin. A készítmény a gyomorsav-kiválasztás csökkentésén keresztül fejti ki hatását, ami által csökkenti mind a gyomornedv mennyiségét, mind annak savkoncentrációját. "

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Elfogyott a 40es, bevettem egy 20ast de semmit nem er. Ugyanaz a 2×20 hatasa?
Főleg fekvő helyzetben. Kb. 1 hete tart, a haziorvosom 2x1 quamatelt javasolt.
Sajnos mostanában elég erősen ég a gyomrom (mellkasba sugárzóan, elég kellemetlen), + kezdődő reflux, így ajánlottak savtermelés csökkentőt. Noacid vényköteles, quamatelből a mini ha jól tudom nem, meg máshogy is működnek valamennyire. Melyik a kevésbé gáz, "biztonságosabb"?
Melyik hat ez esetben jobban?
Néha előfordult már, hogy egy-két napra magasabb volt a savam, de az max 2 napig tartott, utána helyre állt. Most nem akar helyre állni. A házi orvosom nem igazán foglalkozik a dologgal, annyi mondott, ne egyek-igyak savasat (alapból is kerülöm a savas ételeket,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!