Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Anyukámat elvitte a mentő...

Anyukámat elvitte a mentő este fele tegnap,epilepsziás rohama volt,ott kiderült később,hogy agy daganatos. Egyszerűen azóta nem birok aludni,csak bőgök,hogy most mit tudok tenni? Vagy fel dolgozni?

Figyelt kérdés

Hajnalba mentem érte vissza

a kórházba. Orvoshoz nem akar járni ,nem enged semmit. Erről is mikor beszélt 1 mondatba és hogy lehet csak mondta az orvos,hogy ahogy ő mondaná,tegyék el láb alól,meg ebben van a pénz.

Papírokat viszont nem láttam. 52 éves.

máj. 4. 12:17
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
72%

Le kellene nyugodni és nem belecsúszni az önsajnálatba.

Először el kellene menni egy normális orvoshoz és tájékozódni a lehetőségekről. Majd elindulni egy irányba. Pl kemó , műtét stb

Sajnos aki nem akar semmit tenni az nem lesz jobban csak rosszabbúl ez nyilván való , 52 évesen még fiatal ahoz hogy így gondolkodjon.

Neked kell most határozottnak lenni. Rávenni hogy kezdje meg a kezelést.

máj. 4. 12:30
 2/20 anonim ***** válasza:
26%

Tájékozódni kell, hogy egyáltalán mi a helyzet, milyen stádiumú. Kérd el a papírokat, beszélj az orvossal. Ha még menthető, rá kell venni, hogy vállalja a kezelést, mert ti, akik szeretitek, még életben akarjátok élvezni a társaságát. Ha már nem menthető, IV-es stádium, akkor nincs mit tenni, akkor a kényelmét kell biztosítani, ha megoldható, hospice-ban.

Az 1-es egy érzéketlen tapló!

máj. 4. 12:47
 3/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Miért ne gondolkodhatna így? Sajnálom Kérdező! Nem egyszerű ez. Valahogy meg kell értetni vele, hogy konzultáljon olyan orvossal, aki el tudja neki magyarázni milyen lehetőségek vannak, mert anélkül nehéz dönteni, gondolom ő is sokkot kapott a hírtől.
máj. 4. 13:00
 4/20 anonim ***** válasza:
72%
Ha te azóta bőgsz, képzeld el őt. Ezt először fel kell fogni, megérteni, aztán feldolgozni. Iszonyat lelki meló.
máj. 4. 13:04
 5/20 anonim ***** válasza:
26%

Egyes Te mekkora tapintatlan paraszt vagy !

Kedves Kérdező van ismerősöm, akinek szintén ugyanez a baja, de hidd el nem kell egyből a legrosszabbra gondolni. Fel kell dolgoznia Anyukádnak is ezt,és utána ösztönösen el fog indulni a gyógyulás útján, átértékel mindent, ne félj!

máj. 4. 14:02
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

azt kell felé kommunikálni, hogy szeretd őt és szükséged van rá, és hogy mellette állsz, mindenben segíteni fogod.

Anyámat2017-ben diagnosztizálták rákkal, először ő is azt mondta, hogy semmit ne csináljanak, se műtét, se gyógyszer, őt nem érdekli, hagyják békén.

Ez egy természetes első reakció, félelem, tagadás, zavarodottság. Mellette kell állni és támogatni kell.

Anyámnak 2 műtéte volt, de most már 5. éve tünetmentes, normál életet tud élni, még akkor is, ha sok mindenben (bevásárlás, takarítás) én segítek neki.

máj. 4. 15:42
 7/20 anonim ***** válasza:
68%

1-es vagyok , érdekes mégis ti vagytok lepontozva.

Nem vagyok érzéketlen , de ezzel hogy ide irogat és begyüjt pár haszontalan "együttérző" hozzászólást , az nem fog segíteni!

Azt se tudják még pontosan milyen tipusu , stádiumu , de már megy ez a nem megyek nem csinálom megölnek duma.

Ö pedig ahelyett hogy szakemberhez fordulna innen vár segítséget , én ezt tudom tanácsolni. Én biztos ezt tenném , nem itt várnék a megoldásra.

Valaki meg hospice-t emleget , amikor még azt se lehet tudni milyen az állapota , te jó ég , remélem segít megfizetni is a hosepice-t mert hosszú a várólista , a fizetős meg 3-400.000/hó , de minek emlegeti amikor még csak a sűrgősségin látták az anyukát ?? Onkológus kell először.

Én vagyok a tapló ?? Ti meg már temetitek!!

máj. 4. 17:07
 8/20 anonim ***** válasza:

Miért egymást szidjátok? Semmire sem mentek vele.

Kérdező, ahogy írták mások is, most mindketten (meg a többi családtag is) sokkolva vagytok. Le kell kicsit nyugodni és átgondolni, hogy mi merre mennyi. Onkológushoz menni, utánanézni a kezelési lehetőségeknek, stb.

"Erről is mikor beszélt 1 mondatba és hogy lehet csak mondta az orvos, hogy ahogy ő mondaná, tegyék el láb alól, meg ebben van a pénz."

Jól értem, hogy anyukád azt gondolja, hogy nincs is rákja, csak a doki ezt kitalálta?

máj. 4. 17:30
 9/20 anonim ***** válasza:
32%
1 vok , 8 igazad van , ezt a részt én se értem
máj. 4. 18:09
 10/20 A kérdező kommentje:

8# anyukámba igen van egy ilyen..furcsa hozzá állása,hogy ha be kerül valaki a kórházba a jó eü miatt,biztos egyenlő azzal,hogy ott elkap valamit. És.. hát most honnan szedte higy biztos nincs baja,csak az orvos találta ki passz.

Közben voltam nála otthon,próbáltam a leletet értelmezni. Meszesedést igen találtak,meg 4mm hypodens valami megfigyelhető és a bal szívkamrába a vér eljutás nem túl megfelelő

Természetesen nyilván nem innen várnék segítséget,de ki írni magamból jól esett.

Természetesen beszélgettem vele higgadtabban erről,ő kitart ez mellett,hogy több baja van,elfáradt,ha menni kell menni kell de nem enged semmin magán meg.

máj. 4. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!